ODLUKAO ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI UVOZU PLAĆA POSEBNA DAŽBINA I O VISINI TE DAŽBINE("Sl. list SRJ", br. 10/2000, 11/2000, 14/2000 i 5/2001) |
1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se u iznosima po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifni broj |
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos u dinarima |
1 |
2 |
3 |
4 |
01.02 |
|
Žive životinje, vrste goveda: |
Din/kg |
|
0102.90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - domaće vrste: |
|
|
0102.90 05 00 |
- - - mase do 80 kg |
1,30 |
|
|
- - - mase preko 80 kg do 160 kg: |
|
|
0102.90 21 00 |
- - - - za klanje |
1,30 |
|
|
- - - mase preko 160 kg do 300 kg: |
|
|
0102.90 41 00 |
- - - - za klanje |
1,10 |
|
|
- - - mase preko 300 kg: |
|
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0102.90 71 00 |
- - - - - za klanje |
1,10 |
01.03 |
|
Svinje, žive: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0103.91 |
- - mase do 50 kg: |
|
|
0103.91 10 00 |
- - - domaće vrste |
1,20 |
|
0103.92 |
- - mase preko 50 kg: |
|
|
|
- - - domaće vrste: |
|
|
0103.92 11 00 |
- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće |
1,10 |
|
0103.92 19 00 |
- - - - ostale |
1,10 |
01.04 |
|
Ovce i koze, žive: |
|
|
0104.10 |
- Ovce: |
|
|
|
- - ostale: |
|
|
0104 10 30 00 |
- - - jagnjad (do jedne godine starosti) |
2,20 |
|
0104.10 80 00 |
- - - ostale |
2,00 |
01.05 |
|
Živina domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0105.92 |
- - kokoške mase do 2.000 g: |
|
|
0105.92 00 90 |
- - - ostale |
1,00 |
|
0105.93 |
- - kokoške mase preko 2.000 g: |
|
|
0105.93 00 90 |
- - - ostale |
1,00 |
02.01 |
|
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0201.10 00 10 |
- - teleći |
4,50 |
|
0201.10 00 20 |
- - juneći |
4,00 |
|
0201.10 00 90 |
- - ostali |
2,90 |
|
0201.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0201.20 20 10 |
- - - teleće |
4,50 |
|
0201.20 20 20 |
- - - juneće |
4,00 |
|
0201.20 20 90 |
- - - ostale |
2,90 |
|
|
- - prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 30 10 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0201.20 30 90 |
- - - ostale |
2,40 |
|
|
- - zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 50 10 |
- - - juneće |
3,90 |
|
0201.20 50 90 |
- - - ostale |
2,90 |
|
|
-- ostalo: |
|
|
0201.20 90 10 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0201.20 90 90 |
- - - ostalo |
2,40 |
|
0201.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0201.30 00 10 |
- - teleće |
5,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0201.30 00 20 |
- - - juneće |
4,50 |
|
0201.30 00 90 |
- - - ostalo |
3,50 |
02.02 |
|
Meso goveđe, smrznuto: |
|
|
0202.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0202.10 00 10 |
- - teleće |
3,50 |
|
0202.10 00 20 |
- - juneće |
3,00 |
|
0202.10 00 90 |
- - ostalo |
2,80 |
|
0202.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0202.20 10 10 |
- - - teleće |
3,50 |
|
0202.20 10 20 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0202.20 10 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202.20 30 10 |
- - - teleće |
3,50 |
|
0202.20 30 20 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0202.20 30 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202.20 50 10 |
- - - teleće |
3,50 |
|
0202.20 50 20 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0202.20 50 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0202.20 90 10 |
- - - teleće |
3,50 |
|
0202.20 90 20 |
- - - juneće |
3,00 |
|
0202.20 90 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
0202.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
|
- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202.30 10 10 |
- - - teleće |
4,00 |
|
0202.30 10 20 |
- - - juneće |
3,50 |
|
0202.30 10 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - prednje četvrti, sečene i grudi: |
|
|
0202.30 50 10 |
- - - teleće |
4,00 |
|
0202.30 50 20 |
- - - juneće |
3,50 |
|
0202.30 50 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - zadnje četvrti: |
|
|
0202.30 60 10 |
- - - teleće |
4,00 |
|
0202.30 60 20 |
- - - juneće |
3,50 |
|
0202.30 60 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0202.30 90 10 |
- - - teleće |
4,00 |
|
0202.30 90 20 |
- - - juneće |
3,50 |
|
0202.30 90 90 |
- - - ostalo |
2,80 |
02.03 |
|
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
- Sveže ili rashlađeno: |
|
|
0203.11 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203.11 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
5,00 |
|
0203.12 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.12 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
5,50 |
|
0203.12 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
4,50 |
|
0203.19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.19 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
4,50 |
|
0203.19 13 00 |
- - - - bubrežnjak i njegovi delovi |
4,50 |
|
0203.19 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
3,00 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203.19 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
5,00 |
|
0203.19 59 00 |
- - - - - ostalo |
5,00 |
|
|
- Smrznuto: |
|
|
0203.21 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203.21 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
3,50 |
|
0203.21 90 00 |
- - - ostalo |
3,50 |
|
0203.22 |
- - butovi, plećke i komadi od njih sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.22 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
5,50 |
|
0203.22 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
3,50 |
|
0203.22 90 00 |
- - - ostalo |
3,50 |
|
0203.29 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.29 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
3,50 |
|
0203.29 13 00 |
- - - - bubrežnjak i njegovi delovi |
3,50 |
|
0203.29 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
3,00 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203.29 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
3,50 |
|
0203.29 59 00 |
- - - - - ostalo |
3,50 |
|
0203.29 90 00 |
- - - ostalo |
3,50 |
02.04 |
|
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
0204.10 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni |
3,00 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0204.21 00 00 |
- - trupovi i polutke |
2,25 |
|
0204.22 00 00 |
- - ostali komadi sa kostima |
2,25 |
|
0204.23 00 00 |
- - bez kostiju |
2,25 |
|
0204.30 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti |
2,60 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, smrznuto: |
|
|
0204.41 00 00 |
- - trupovi i polutke |
1,80 |
|
0204.42 00 00 |
- - ostali komadi sa kostima |
1,80 |
|
0204.43 00 00 |
- - bez kostiju |
1,80 |
02.07 |
|
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti: |
|
|
|
- Od kokošaka, domaćih: |
|
|
0207.11 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
4,00 |
|
0207.12 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
3,00 |
|
0207.13 00 00 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
3,50 |
|
0207.14 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.14 00 10 |
- - - bez kostiju |
5,00 |
|
0207.14 00 90 |
- - - ostalo |
5,00 |
|
|
- Od ćurki: |
|
|
0207.24 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
3,00 |
|
0207.25 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
3,00 |
|
0207.26 00 00 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
3,00 |
|
0207.27 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.27 00 10 |
- - - bez kostiju |
5,00 |
|
0207.27 00 90 |
- - - ostalo |
5,00 |
|
|
- Od patki, guski i biserki: |
|
|
0207.32 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
3,00 |
|
0207.33 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
3,00 |
|
0207.35 00 00 |
- - ostalo, sveže ili rashlađeno |
3,00 |
|
0207.36 00 00 |
- - ostalo, smrznuto |
3,00 |
02.09 |
0209.00 |
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni: |
|
|
|
- Potkožna svinjska mast (slanina): |
|
|
0209.00 11 00 |
- - sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri |
3,00 |
|
0209.00 19 00 |
- - sušena ili dimljena |
5,00 |
02.10 |
|
Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
|
- Meso svinjsko: |
|
|
0210.11 00 00 |
- - butovi, plećke i drugi komadi od njih sa |
5,00 |
|
0210.12 00 00 |
- - potrbušine i komadi od njih |
4,00 |
|
0210.19 00 00 |
- - ostalo |
4,00 |
|
0210.20 |
- Meso, goveđe: |
|
|
0210.20 10 00 |
- - sa kostima |
4,00 |
|
0210.20 90 00 |
- - bez kostiju |
4,00 |
|
0210.90 00 00 |
- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda |
4,00 |
04.01 |
|
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
Din/l |
|
0401.10 |
- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi: |
|
|
0401.10 90 00 |
- - ostalo |
0,25 |
|
0401.20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po |
|
|
|
- - do 3%: |
|
|
0401.20 19 00 |
- - - ostalo |
0,50 |
|
|
- - preko 3%: |
|
|
0401.20 99 00 |
- - - ostalo |
0,50 |
|
0401.30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
|
|
|
- - do 21%: |
|
|
0401.30 19 00 |
- - - ostalo |
0,25 |
|
|
- - preko 21%, ali ne preko 45%: |
|
|
0401.30 39 00 |
- - - ostalo |
0,25 |
|
|
- - preko 45%: |
|
|
0401.30 99 00 |
- - - ostalo |
0,25 |
04.02 |
|
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
Din/kg |
|
0402.10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi: |
|
|
|
- - bez dodatka šećera i drugih zaslađivača: |
|
|
0402.10 11 00 |
- - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
3,00 |
|
0402.10 19 00 |
- - - ostalo |
3,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0402.10 99 00 |
- - - ostalo |
3,00 |
|
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi: |
|
|
0402.21 |
- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće do 27% po masi: |
|
|
0402.21 11 00 |
- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
3,50 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0402.21 17 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi |
3,50 |
|
0402.21 19 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi |
3,50 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
|
0402.21 91 00 |
- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
2,00 |
|
0402.21 99 00 |
- - - ostalo |
2,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
0402.91 |
- - bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće do 8% po masi: |
|
|
0402.91 19 00 |
- - - - ostalo |
2,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% |
|
|
0402.91 39 00 |
- - - - ostalo |
2,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi: |
|
|
0402.91 59 00 |
- - - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.91 99 00 |
- - - - ostalo |
3,00 |
|
0402.99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% po masi: |
|
|
0402.99 19 00 |
- - - - ostalo |
2,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi: |
|
|
0402.99 39 00 |
- - - - ostalo |
2,80 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.99 99 00 |
- - - - ostalo |
3,00 |
04.03 |
|
Mlaćenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom: |
|
|
0403.10 |
- Jogurt: |
Din/l |
|
0403.10 00 10 |
- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili |
2,00 |
|
0403.10 00 20 |
- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom |
2,00 |
|
0403.90 |
- Ostalo: |
|
|
0403.90 00 10 |
- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili |
2,00 |
|
0403.90 00 20 |
- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom |
2,00 |
04.05 |
|
Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi: |
Din/kg |
|
0405.10 00 00 |
- Maslac |
5,00 |
|
0405.20 00 00 |
- Mlečni namazi |
4,00 |
|
0405.90 00 00 |
- Ostalo |
4,00 |
04.06 |
|
Sir i urda: |
Din/kg |
|
0406.10 |
- Mlad (prezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda: |
|
|
0406.10 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće do 40% po masi |
2,00 |
|
0406.10 90 00 |
- - ostalo |
2,00 |
|
0406.30 00 00 |
- Sir topljen, osim struganog ili u prahu |
3,00 |
|
0406.40 00 00 |
- Sir prošaran sa plavim plesnima |
2,00 |
|
0406.90 00 00 |
- Sir, ostali |
4,00 |
04.07 |
0407.00 |
Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana |
Din/kom |
|
|
- Od živine: |
|
|
|
- - ostalo: |
|
|
0407.00 30 90 |
- - - ostala |
0,10 |
|
|
|
Din/kg |
04.09 |
0409.00 00 00 |
Med prirodni |
4,00 |
|
|
|
Din/kom |
06.02 |
|
Ostale žive biljke (uključujući njihovo korenje), rezance, kalem-grančice i kalemi; micelijum (klijale spore pečurke na zrnima žitarica) |
|
|
0602.20 |
- Sadnice jestivog voća, uključujući i one u obliku šiblja ili žbunja, kalemljene ili nekalemljene |
|
|
0602.30 00 00 |
- Rododendroni i azaleje (gorske ruže), kalemljeni ili nekalemljeni |
1,50 |
|
0602.40 00 00 |
- Ruže, kalemljene ili nekalemljene |
1,50 |
|
|
|
Din/kg |
|
0602.90 |
- Ostalo: |
|
|
0602.90 00 10 |
-- micelijum za pečurke |
0,50 |
|
0602.90 00 90 |
-- ostalo |
2,00 |
|
|
|
Din/kom |
06.03 |
|
Sečeno cveće i cvetni pupoljci vrsta podesnih za bukete ili za ukrasne svrhe, sveži, sušeni, bojeni-beljeni, impregnisani ili drukčije pripremljeni: |
|
|
0603.10 |
- Sveže: |
|
|
0603.10 00 10 |
-- ruže |
1,00 |
|
0603.10 00 20 |
-- karanfili |
0,50 |
|
0603.10 00 90 |
- - ostalo |
0,50 |
|
0603.90 00 00 |
- Ostalo |
0,50 |
07.01 |
|
Krompir, svež ili rashlađen: |
Din/kg |
|
0701.90 00 00 |
- Ostali |
0,10 |
07.03 |
|
Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0703.10 |
- Crni luk i aljma: |
|
|
|
-- crni luk: |
|
|
0703.10 00 11 |
--- arpadžik |
2,00 |
|
0703.10 00 19 |
--- ostali |
0,10 |
|
0703.90 00 00 |
- Praziluk i ostali lukovi |
1,00 |
07.04 |
|
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0704.10 |
- Karfiol i brokola: |
|
|
0704.10 00 10 |
-- karfiol |
0,80 |
|
0704.90 |
- Ostalo: |
|
|
0704.90 00 10 |
-- kupus |
0,50 |
07.06 |
|
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno: |
Din/kg |
|
0706.10 |
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa): |
|
|
0706.10 00 10 |
-- šargarepa |
1,00 |
|
0706.10 00 20 |
-- broskva ili repa ugarnjača (bela repa) |
1,00 |
07.07 |
0707.00 00 00 |
Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni |
1,00 |
07.10 |
|
Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: |
|
|
|
- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: |
|
|
0710.21 00 00 |
-- grašak (Pisum sativum) |
1,00 |
07.11 |
|
Povrće, privremeno konzervisano (npr.: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu: |
|
|
0711.40 00 00 |
- Krastavci i kornišoni |
1,00 |
07.12 |
|
Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno: |
|
|
0712.20 00 00 |
- Crni luk |
2,50 |
|
0712.30 00 00 |
- Jestive pečurke i trifle: |
|
|
0712.30 00 10 |
-- pečurke |
3,00 |
|
0712.90 00 00 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća |
1,50 |
07.13 |
|
Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: |
|
|
0713.10 |
- Grašak (Pisum sativum): |
|
|
0713.10 90 00 |
- - ostali |
2,00 |
08.02 |
|
Ostalo jezgrasto voće u ljusci, sveže ili suvo, oljušteno ili neoljušteno: |
|
|
|
- Lešnici (Corylus spp.): |
|
|
0802.21 00 00 |
-- u ljusci |
3,50 |
|
0802.22 00 00 |
-- oljušteni |
4,00 |
|
0802.50 00 00 |
- Pistaći |
4,00 |
08.03 |
0803.00 00 00 |
Banane, sveže ili suve |
4,00 |
08.04 |
|
Urme, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, sveži ili suvi: |
|
|
0804.10 00 00 |
- Urme |
3,50 |
|
0804.20 |
- Smokve: |
|
|
0804.20 10 00 |
- - sveže |
3,50 |
|
0804.20 90 00 |
- - sušene |
3,50 |
|
0804.30 00 00 |
- Ananas |
3,50 |
|
0804.40 00 00 |
- Avokado |
3,50 |
|
0804.50 00 00 |
- Guava, mango i mangusta |
3,50 |
08.05 |
|
Agrumi, sveži ili suvi: |
|
|
0805.10 00 00 |
- Pomorandže |
2,50 |
|
0805.20 00 00 |
- Mandarine |
2,50 |
|
0805.40 00 00 |
- Grejpfrut |
2,50 |
|
0805.90 00 00 |
- Ostali |
2,50 |
08.06 |
|
Grožđe, sveže ili suvo: |
|
|
0806.10 00 00 |
- Sveže |
1,50 |
|
0806.20 00 00 |
- Suvo |
2,00 |
08.07 |
|
Dinje, lubenice i papaje, sveže: |
|
|
|
- Dinje i lubenice: |
|
|
0807.11 00 00 |
- - lubenice |
0,50 |
|
0807.19 00 00 |
- - ostalo |
0,50 |
08.08 |
|
Jabuke, kruške i dunje, sveže: |
|
|
0808.10 00 00 |
- Jabuke |
1,00 |
|
0808.20 |
- Kruške i dunje: |
|
|
0808.20 00 10 |
-- kruške |
0,50 |
08.09 |
|
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže: |
|
|
0809.30 |
- Breskve uključujući i nektarine: |
|
|
0809.30 00 10 |
-- breskve |
1,00 |
|
0809.30 00 20 |
-- nektarine |
1,00 |
|
0809.40 00 00 |
- Šljive |
1,00 |
08.13 |
|
Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave: |
|
|
0813.10 00 00 |
- Kajsije |
1,00 |
|
0813.20 00 00 |
- Šljive |
1,00 |
|
0813.30 00 00 |
- Jabuke |
1,00 |
|
0813.40 |
- Ostalo voće: |
|
|
0813.40 00 10 |
- - višnje |
1,00 |
|
0813.40 00 90 |
- - ostalo |
1,00 |
|
0813.50 00 00 |
- Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave |
1,00 |
09.02 |
|
Čaj, nearomatizovan ili aromatizovan: |
|
|
0902.10 00 00 |
- Zeleni čaj (nefermentisan) u neposrednim pakovanjima do 3 kg |
12,00 |
|
0902.20 00 00 |
- Ostali zeleni čaj (nefermentisan) |
10,00 |
|
0902.30 00 00 |
- Crni čaj (fermentisan) ili delimično fermentisan čaj, u neposrednim pakovanjima do 3 kg |
12,00 |
|
0902.40 00 00 |
- Ostali crni čaj (fermentisan) i ostali delimično fermentisani čajevi |
10,00 |
09.03 |
0903.00 00 00 |
Mate čaj |
10,00 |
09.04 |
|
Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta: |
|
|
0904.20 |
- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena: |
|
|
|
- - nedrobljena i nemlevena: |
|
|
0904.20 10 00 |
- - - slatka paprika |
1,00 |
|
0904.20 30 00 |
- - - ostala |
1,50 |
|
0904.20 90 00 |
- - drobljena ili mlevena |
1,80 |
10.01 |
|
Pšenica i napolica: |
|
|
1001.10 |
- Tvrda pšenica: |
|
|
1001.10 00 90 |
- - ostala |
0,50 |
|
1001.90 |
- Ostalo: |
|
|
1001.90 00 20 |
- - ostala pšenica |
0,50 |
10.03 |
1003.00 |
Ječam: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
1003.00 90 10 |
- - pivarski |
0,50 |
11.07 |
|
Slad, pržen ili nepržen: |
|
|
1107.10 00 00 |
- Nepržen |
1,00 |
|
1007.20 00 00 |
- Pržen |
1,00 |
12.02 |
|
Kikiriki, nepržen, nepečen u ljusci, oljušten i lomljen ili drobljen: |
|
|
1202.10 00 00 |
- U ljusci |
4,00 |
|
1202.20 00 00 |
- Oljušten, uključujući i lomljen ili drobljen |
5,00 |
12.05 |
1205.00 00 00 |
Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno |
0,80 |
12.06 |
1206.00 00 00 |
Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno |
0,80 |
12.10 |
|
Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin: |
|
|
1210.10 00 00 |
- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta |
5,00 |
|
1210.20 00 00 |
- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta |
6,00 |
15.07 |
|
Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
1507.10 |
- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole) |
|
|
1507.10 90 00 |
-- ostalo |
2,00 |
|
1507.90 |
- Ostalo: |
Din/l |
|
1507.90 90 00 |
-- ostalo |
2,50 |
15.12 |
|
Ulje od semena suncokreta, šafranike i pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodofikovani: |
|
|
|
- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: |
|
|
1512.11 00 00 |
- - sirovo ulje |
2,00 |
|
1512.19 00 00 |
- - ostalo |
2,50 |
15.14 |
|
Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodofikovani: |
Din/kg |
|
1514.10 |
- Sirovo ulje: |
|
|
1514.10 00 10 |
- - od repice |
1,00 |
|
1514.90 |
- Ostalo: |
Din/l |
|
1514.90 00 10 |
- - od repice |
1,20 |
15.17 |
|
Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16: |
|
|
1517.10 |
- Margarin, isključujući tečni margarin: |
Din/kg |
|
1517.10 10 00 |
- - sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća |
3,00 |
|
1517.10 90 00 |
- - ostalo |
3,00 |
17.01 |
|
Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje: |
|
|
1701.11 00 00 |
- - od šećerne trske |
1,50 |
|
1701.12 00 00 |
- - od šećerne repe |
1,50 |
|
|
- Ostalo |
|
|
1701.99 |
- - ostalo: |
|
|
1701.99 00 10 |
- - - šećer od šećerne trske, rafinisan |
2,00 |
|
1701.99 00 20 |
- - - šećer od šećerne repe, rafinisan |
2,00 |
20.09 |
|
Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje: |
|
|
|
- Sok od pomorandže: |
|
|
2009.11 |
- - smrznuti: |
Din/l |
|
2009.11 00 10 |
- - - koncentrisani |
2,00 |
|
2009.11 00 90 |
- - - ostali |
2,00 |
|
2009.19 |
- - ostali: |
|
|
2009.19 00 10 |
- - - koncentrisani |
2,00 |
|
2009.19 00 90 |
- - - ostali |
2,00 |
|
2009.20 |
- Sok od grejpfruta: |
|
|
2009.20 00 10 |
- - koncentrisani |
2,00 |
|
2009.20 00 90 |
- - ostali |
2,00 |
|
2009.30 |
- Sok od ostalih agruma: |
|
|
2009.30 00 10 |
- - koncentrisani |
2,00 |
|
|
- - ostali: |
|
|
2009.30 00 91 |
- - od limuna |
2,00 |
|
2009.30 00 99 |
- - ostali |
2,00 |
|
2009.40 |
- Sok od ananasa: |
|
|
2009.40 00 10 |
- koncentrisani |
2,00 |
|
2009.40 00 90 |
- - ostali |
2,00 |
|
2009.50 00 00 |
- Sok od paradajza |
2,00 |
|
2009.60 00 00 |
- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa) |
2,00 |
|
2009.70 |
- Sok od jabuka: |
|
|
2009.70 00 10 |
- - koncentrisani |
2,00 |
|
2009.70 00 90 |
- - ostali |
2,00 |
|
2009.80 |
- Sok od ostalog voća i povrća: |
|
|
|
- - koncentrisani: |
|
|
2009.80 00 11 |
- - - od maline |
2,00 |
|
2009.80 00 12 |
- - - od višnje |
2,00 |
|
2009.80 00 19 |
- - - od ostalog voća i povrća |
2,00 |
|
|
- - ostali: |
|
|
2009.80 00 91 |
- - - od maline |
2,00 |
|
2009.80 00 92 |
- - - od višnje |
2,00 |
|
2009.80 00 99 |
- - - od ostalog voća ili povrća |
2,00 |
|
2009.90 00 00 |
- Mešavine sokova |
2,00 |
21.03 |
|
Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf): |
Din/kg |
|
2103.90 |
- Ostalo |
|
|
2103.90 00 90 |
-- ostalo |
4,00 |
21.04 |
|
Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi: |
|
|
2104.10 00 00 |
- Supe i čorbe i preparati za te proizvode |
2,00
|
22.01 |
|
Voda, uključujući prirodnu i veštačku mineralnu vodu i gaziranu vodu, bez dodatka šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju; led i sneg: |
Din/l |
|
2201.10 |
- Mineralna voda i gazirana voda: |
|
|
2201.10 00 10 |
- - mineralna voda negazirana |
1,00 |
|
2201.10 00 90 |
- - ostala |
1,00 |
|
2201.90 00 00 |
- Ostalo |
1,00 |
22.02 |
|
Voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju i ostala bezalkoholna pića, osim sokova od voća i povrća koji se svrstavaju u tar. broj 20.09: |
|
|
2202.10 00 00 |
- Voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju |
2,00 |
|
2202.90 00 00 |
- Ostalo |
2,00 |
22.03 |
2203.00 |
Pivo dobijeno od slada: |
Din/l |
|
|
U ambalaži do 10 l: |
|
|
2203.00 01 00 |
- u bocama |
3,00 |
|
2203.00 09 00 |
- ostalo |
3,00 |
22.04 |
|
Vino od svežeg grožđa, uključujući ojačana vina; šira od grožđa, osim one iz tar. broja 20.09: |
|
|
|
- Ostala vina; šira od grožđa sa zaustavljenom fermentacijom dodavanjem alkohola: |
|
|
2204.21 |
- - u sudovima do 2 l: |
|
|
2204.21 00 10 |
- - - vino stono |
2,00 |
|
|
- - - vino kvalitetno: |
|
|
2204.21 00 21 |
- - - belo |
4,00 |
|
2204.21 00 29 |
- - - - ostalo |
4,00 |
|
2204.21 00 30 |
- - - - vino dezertno |
4,00 |
|
2204.21 00 90 |
- - - ostalo |
4,00 |
|
2204.29 |
- - ostalo: |
|
|
2204.29 00 10 |
- - - vino stono |
4,00 |
|
|
- - - vino kvalitetno: |
|
|
2204.29 00 21 |
- - - - belo |
4,00 |
|
2204.29 00 29 |
- - - - ostalo |
4,00 |
|
2204.29 00 30 |
- - - vino dezertno |
4,00 |
|
2204.29 00 90 |
- - - ostalo |
4,00 |
|
2204.30 |
- Ostala šira od grožđa: |
|
|
2204.30 10 00 |
- - delimično fermentisana ili sa zaustavljenom fermentacijom na drugi način osim dodavanjem alkohola |
4,00 |
|
2204.30 90 00 |
- - ostalo |
4,00 |
|
|
|
Din/kg |
23.09 |
|
Proizvodi koji se upotrebljavaju za ishranu životinja: |
|
|
2309.10 00 00 |
- Hrana za pse i mačke, pripremljena za prodaju na malo |
10,00 |
2. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", br. 59/99, 61/99 i 65/99).
3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".