ODLUKA
O ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI UVOZU PLAĆA POSEBNA DAŽBINA I O VISINI TE DAŽBINE

("Sl. list SRJ", br. 10/2000, 11/2000, 14/2000 i 5/2001)

1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se u iznosima po jedinici proizvoda, i to za:

Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos u dinarima

1

2

3

4

01.02

 

Žive životinje, vrste goveda:

Din/kg

 

0102.90

- Ostalo:

 

 

 

- - domaće vrste:

 

 

0102.90 05 00

- - - mase do 80 kg

1,30

 

 

- - - mase preko 80 kg do 160 kg:

 

 

0102.90 21 00

- - - - za klanje

1,30

 

 

- - - mase preko 160 kg do 300 kg:

 

 

0102.90 41 00

- - - - za klanje

1,10

 

 

- - - mase preko 300 kg:

 

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0102.90 71 00

- - - - - za klanje

1,10

01.03

 

Svinje, žive:

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0103.91

- - mase do 50 kg:

 

 

0103.91 10 00

- - - domaće vrste

1,20

 

0103.92

- - mase preko 50 kg:

 

 

 

- - - domaće vrste:

 

 

0103.92 11 00

- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

1,10

 

0103.92 19 00

- - - - ostale

1,10

01.04

 

Ovce i koze, žive:

 

 

0104.10

- Ovce:

 

 

 

- - ostale:

 

 

0104 10 30 00

- - - jagnjad (do jedne godine starosti)

2,20

 

0104.10 80 00

- - - ostale

2,00

01.05

 

Živina domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0105.92

- - kokoške mase do 2.000 g:

 

 

0105.92 00 90

- - - ostale

1,00

 

0105.93

- - kokoške mase preko 2.000 g:

 

 

0105.93 00 90

- - - ostale

1,00

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0201.10 00 10

- - teleći

4,50

 

0201.10 00 20

- - juneći

4,00

 

0201.10 00 90

- - ostali

2,90

 

0201.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0201.20 20 10

- - - teleće

4,50

 

0201.20 20 20

- - - juneće

4,00

 

0201.20 20 90

- - - ostale

2,90

 

 

- - prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 30 10

- - - juneće

3,00

 

0201.20 30 90

- - - ostale

2,40

 

 

- - zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 50 10

- - - juneće

3,90

 

0201.20 50 90

- - - ostale

2,90

 

 

-- ostalo:

 

 

0201.20 90 10

- - - juneće

3,00

 

0201.20 90 90

- - - ostalo

2,40

 

0201.30

- Bez kostiju:

 

 

0201.30 00 10

- - teleće

5,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0201.30 00 20

- - - juneće

4,50

 

0201.30 00 90

- - - ostalo

3,50

02.02

 

Meso goveđe, smrznuto:

 

 

0202.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0202.10 00 10

- - teleće

3,50

 

0202.10 00 20

- - juneće

3,00

 

0202.10 00 90

- - ostalo

2,80

 

0202.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0202.20 10 10

- - - teleće

3,50

 

0202.20 10 20

- - - juneće

3,00

 

0202.20 10 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202.20 30 10

- - - teleće

3,50

 

0202.20 30 20

- - - juneće

3,00

 

0202.20 30 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202.20 50 10

- - - teleće

3,50

 

0202.20 50 20

- - - juneće

3,00

 

0202.20 50 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.20 90 10

- - - teleće

3,50

 

0202.20 90 20

- - - juneće

3,00

 

0202.20 90 90

- - - ostalo

2,80

 

0202.30

- Bez kostiju:

 

 

 

- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:

 

 

0202.30 10 10

- - - teleće

4,00

 

0202.30 10 20

- - - juneće

3,50

 

0202.30 10 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - prednje četvrti, sečene i grudi:

 

 

0202.30 50 10

- - - teleće

4,00

 

0202.30 50 20

- - - juneće

3,50

 

0202.30 50 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - zadnje četvrti:

 

 

0202.30 60 10

- - - teleće

4,00

 

0202.30 60 20

- - - juneće

3,50

 

0202.30 60 90

- - - ostalo

2,80

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.30 90 10

- - - teleće

4,00

 

0202.30 90 20

- - - juneće

3,50

 

0202.30 90 90

- - - ostalo

2,80

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

 

 

0203.11

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.11 10 00

- - - od domaćih svinja

5,00

 

0203.12

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.12 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

5,50

 

0203.12 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

4,50

 

0203.19

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.19 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

4,50

 

0203.19 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

4,50

 

0203.19 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

3,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0203.19 55 00

- - - - - bez kostiju

5,00

 

0203.19 59 00

- - - - - ostalo

5,00

 

 

- Smrznuto:

 

 

0203.21

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.21 10 00

- - - od domaćih svinja

3,50

 

0203.21 90 00

- - - ostalo

3,50

 

0203.22

- - butovi, plećke i komadi od njih sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.22 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

5,50

 

0203.22 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

3,50

 

0203.22 90 00

- - - ostalo

3,50

 

0203.29

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.29 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

3,50

 

0203.29 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

3,50

 

0203.29 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

3,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0203.29 55 00

- - - - - bez kostiju

3,50

 

0203.29 59 00

- - - - - ostalo

3,50

 

0203.29 90 00

- - - ostalo

3,50

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

0204.10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni

3,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

 

 

0204.21 00 00

- - trupovi i polutke

2,25

 

0204.22 00 00

- - ostali komadi sa kostima

2,25

 

0204.23 00 00

- - bez kostiju

2,25

 

0204.30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

2,60

 

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

 

 

0204.41 00 00

- - trupovi i polutke

1,80

 

0204.42 00 00

- - ostali komadi sa kostima

1,80

 

0204.43 00 00

- - bez kostiju

1,80

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti:

 

 

 

- Od kokošaka, domaćih:

 

 

0207.11 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

4,00

 

0207.12 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

3,00

 

0207.13 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

3,50

 

0207.14

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.14 00 10

- - - bez kostiju

5,00

 

0207.14 00 90

- - - ostalo

5,00

 

 

- Od ćurki:

 

 

0207.24 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

3,00

 

0207.25 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

3,00

 

0207.26 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

3,00

 

0207.27

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.27 00 10

- - - bez kostiju

5,00

 

0207.27 00 90

- - - ostalo

5,00

 

 

- Od patki, guski i biserki:

 

 

0207.32 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

3,00

 

0207.33 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

3,00

 

0207.35 00 00

- - ostalo, sveže ili rashlađeno

3,00

 

0207.36 00 00

- - ostalo, smrznuto

3,00

02.09

0209.00

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

 

- Potkožna svinjska mast (slanina):

 

 

0209.00 11 00

- - sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri

3,00

 

0209.00 19 00

- - sušena ili dimljena

5,00

02.10

 

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

- Meso svinjsko:

 

 

0210.11 00 00

- - butovi, plećke i drugi komadi od njih sa
kostima

5,00

 

0210.12 00 00

- - potrbušine i komadi od njih

4,00

 

0210.19 00 00

- - ostalo

4,00

 

0210.20

- Meso, goveđe:

 

 

0210.20 10 00

- - sa kostima

4,00

 

0210.20 90 00

- - bez kostiju

4,00

 

0210.90 00 00

- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda

4,00

04.01

 

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

Din/l

 

0401.10

- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi:

 

 

0401.10 90 00

- - ostalo

0,25

 

0401.20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po
masi:

 

 

 

- - do 3%:

 

 

0401.20 19 00

- - - ostalo

0,50

 

 

- - preko 3%:

 

 

0401.20 99 00

- - - ostalo

0,50

 

0401.30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

 

 

 

- - do 21%:

 

 

0401.30 19 00

- - - ostalo

0,25

 

 

- - preko 21%, ali ne preko 45%:

 

 

0401.30 39 00

- - - ostalo

0,25

 

 

- - preko 45%:

 

 

0401.30 99 00

- - - ostalo

0,25

04.02

 

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

Din/kg

 

0402.10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi:

 

 

 

- - bez dodatka šećera i drugih zaslađivača:

 

 

0402.10 11 00

- - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

3,00

 

0402.10 19 00

- - - ostalo

3,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0402.10 99 00

- - - ostalo

3,00

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:

 

 

0402.21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 27% po masi:

 

 

0402.21 11 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

3,50

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0402.21 17 00

- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi

3,50

 

0402.21 19 00

- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

 

0402.21 91 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

2,00

 

0402.21 99 00

- - - ostalo

2,00

 

 

- Ostalo:

 

 

0402.91

- - bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 8% po masi:

 

 

0402.91 19 00

- - - - ostalo

2,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 8% do 10%
po masi:

 

 

0402.91 39 00

- - - - ostalo

2,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi:

 

 

0402.91 59 00

- - - - ostalo

2,80

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.91 99 00

- - - - ostalo

3,00

 

0402.99

- - ostalo:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% po masi:

 

 

0402.99 19 00

- - - - ostalo

2,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:

 

 

0402.99 39 00

- - - - ostalo

2,80

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.99 99 00

- - - - ostalo

3,00

04.03

 

Mlaćenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

 

 

0403.10

- Jogurt:

Din/l

 

0403.10 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili
kakaa

2,00

 

0403.10 00 20

- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

2,00

 

0403.90

- Ostalo:

 

 

0403.90 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili
kakaa

2,00

 

0403.90 00 20

- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

2,00

04.05

 

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

Din/kg

 

0405.10 00 00

- Maslac

5,00

 

0405.20 00 00

- Mlečni namazi

4,00

 

0405.90 00 00

- Ostalo

4,00

04.06

 

Sir i urda:

Din/kg

 

0406.10

- Mlad (prezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda:

 

 

0406.10 10 00

- - sa sadržajem masnoće do 40% po masi

2,00

 

0406.10 90 00

- - ostalo

2,00

 

0406.30 00 00

- Sir topljen, osim struganog ili u prahu

3,00

 

0406.40 00 00

- Sir prošaran sa plavim plesnima

2,00

 

0406.90 00 00

- Sir, ostali

4,00

04.07

0407.00

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana

Din/kom

 

 

- Od živine:

 

 

 

- - ostalo:

 

 

0407.00 30 90

- - - ostala

0,10

 

 

 

Din/kg

04.09

0409.00 00 00

Med prirodni

4,00

 

 

 

Din/kom

06.02

 

Ostale žive biljke (uključujući njihovo korenje), rezance, kalem-grančice i kalemi; micelijum (klijale spore pečurke na zrnima žitarica)

 

 

0602.20

- Sadnice jestivog voća, uključujući i one u obliku šiblja ili žbunja, kalemljene ili nekalemljene

 

 

0602.30 00 00

- Rododendroni i azaleje (gorske ruže), kalemljeni ili nekalemljeni

1,50

 

0602.40 00 00

- Ruže, kalemljene ili nekalemljene

1,50

 

 

 

Din/kg

 

0602.90

- Ostalo:

 

 

0602.90 00 10

-- micelijum za pečurke

0,50

 

0602.90 00 90

-- ostalo

2,00

 

 

 

Din/kom

06.03

 

Sečeno cveće i cvetni pupoljci vrsta podesnih za bukete ili za ukrasne svrhe, sveži, sušeni, bojeni-beljeni, impregnisani ili drukčije pripremljeni:

 

 

0603.10

- Sveže:

 

 

0603.10 00 10

-- ruže

1,00

 

0603.10 00 20

-- karanfili

0,50

 

0603.10 00 90

- - ostalo

0,50

 

0603.90 00 00

- Ostalo

0,50

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađen:

Din/kg

 

0701.90 00 00

- Ostali

0,10

07.03

 

Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

0703.10

- Crni luk i aljma:

 

 

 

-- crni luk:

 

 

0703.10 00 11

--- arpadžik

2,00

 

0703.10 00 19

--- ostali

0,10

 

0703.90 00 00

- Praziluk i ostali lukovi

1,00

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

0704.10

- Karfiol i brokola:

 

 

0704.10 00 10

-- karfiol

0,80

 

0704.90

- Ostalo:

 

 

0704.90 00 10

-- kupus

0,50

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

Din/kg

 

0706.10

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa):

 

 

0706.10 00 10

-- šargarepa

1,00

 

0706.10 00 20

-- broskva ili repa ugarnjača (bela repa)

1,00

07.07

0707.00 00 00

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni

1,00

07.10

 

Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto:

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

0710.21 00 00

-- grašak (Pisum sativum)

1,00

07.11

 

Povrće, privremeno konzervisano (npr.: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:

 

 

0711.40 00 00

- Krastavci i kornišoni

1,00

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

 

0712.20 00 00

- Crni luk

2,50

 

0712.30 00 00

- Jestive pečurke i trifle:

 

 

0712.30 00 10

-- pečurke

3,00

 

0712.90 00 00

- Ostalo povrće; mešavine povrća

1,50

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

 

 

0713.10

- Grašak (Pisum sativum):

 

 

0713.10 90 00

- - ostali

2,00

08.02

 

Ostalo jezgrasto voće u ljusci, sveže ili suvo, oljušteno ili neoljušteno:

 

 

 

- Lešnici (Corylus spp.):

 

 

0802.21 00 00

-- u ljusci

3,50

 

0802.22 00 00

-- oljušteni

4,00

 

0802.50 00 00

- Pistaći

4,00

08.03

0803.00 00 00

Banane, sveže ili suve

4,00

08.04

 

Urme, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, sveži ili suvi:

 

 

0804.10 00 00

- Urme

3,50

 

0804.20

- Smokve:

 

 

0804.20 10 00

- - sveže

3,50

 

0804.20 90 00

- - sušene

3,50

 

0804.30 00 00

- Ananas

3,50

 

0804.40 00 00

- Avokado

3,50

 

0804.50 00 00

- Guava, mango i mangusta

3,50

08.05

 

Agrumi, sveži ili suvi:

 

 

0805.10 00 00

- Pomorandže

2,50

 

0805.20 00 00

- Mandarine

2,50

 

0805.40 00 00

- Grejpfrut

2,50

 

0805.90 00 00

- Ostali

2,50

08.06

 

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

0806.10 00 00

- Sveže

1,50

 

0806.20 00 00

- Suvo

2,00

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

- Dinje i lubenice:

 

 

0807.11 00 00

- - lubenice

0,50

 

0807.19 00 00

- - ostalo

0,50

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

0808.10 00 00

- Jabuke

1,00

 

0808.20

- Kruške i dunje:

 

 

0808.20 00 10

-- kruške

0,50

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže:

 

 

0809.30

- Breskve uključujući i nektarine:

 

 

0809.30 00 10

-- breskve

1,00

 

0809.30 00 20

-- nektarine

1,00

 

0809.40 00 00

- Šljive

1,00

08.13

 

Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave:

 

 

0813.10 00 00

- Kajsije

1,00

 

0813.20 00 00

- Šljive

1,00

 

0813.30 00 00

- Jabuke

1,00

 

0813.40

- Ostalo voće:

 

 

0813.40 00 10

- - višnje

1,00

 

0813.40 00 90

- - ostalo

1,00

 

0813.50 00 00

- Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave

1,00

09.02

 

Čaj, nearomatizovan ili aromatizovan:

 

 

0902.10 00 00

- Zeleni čaj (nefermentisan) u neposrednim pakovanjima do 3 kg

12,00

 

0902.20 00 00

- Ostali zeleni čaj (nefermentisan)

10,00

 

0902.30 00 00

- Crni čaj (fermentisan) ili delimično fermentisan čaj, u neposrednim pakovanjima do 3 kg

12,00

 

0902.40 00 00

- Ostali crni čaj (fermentisan) i ostali delimično fermentisani čajevi

10,00

09.03

0903.00 00 00

Mate čaj

10,00

09.04

 

Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904.20

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena:

 

 

 

- - nedrobljena i nemlevena:

 

 

0904.20 10 00

- - - slatka paprika

1,00

 

0904.20 30 00

- - - ostala

1,50

 

0904.20 90 00

- - drobljena ili mlevena

1,80

10.01

 

Pšenica i napolica:

 

 

1001.10

- Tvrda pšenica:

 

 

1001.10 00 90

- - ostala

0,50

 

1001.90

- Ostalo:

 

 

1001.90 00 20

- - ostala pšenica

0,50

10.03

1003.00

Ječam:

 

 

 

- Ostalo:

 

 

1003.00 90 10

- - pivarski

0,50

11.07

 

Slad, pržen ili nepržen:

 

 

1107.10 00 00

- Nepržen

1,00

 

1007.20 00 00

- Pržen

1,00

12.02

 

Kikiriki, nepržen, nepečen u ljusci, oljušten i lomljen ili drobljen:

 

 

1202.10 00 00

- U ljusci

4,00

 

1202.20 00 00

- Oljušten, uključujući i lomljen ili drobljen

5,00

12.05

1205.00 00 00

Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno

0,80

12.06

1206.00 00 00

Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno

0,80

12.10

 

Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin:

 

 

1210.10 00 00

- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta

5,00

 

1210.20 00 00

- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta

6,00

15.07

 

Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

1507.10

- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole)

 

 

1507.10 90 00

-- ostalo

2,00

 

1507.90

- Ostalo:

Din/l

 

1507.90 90 00

-- ostalo

2,50

15.12

 

Ulje od semena suncokreta, šafranike i pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodofikovani:

 

 

 

- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:

 

 

1512.11 00 00

- - sirovo ulje

2,00

 

1512.19 00 00

- - ostalo

2,50

15.14

 

Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodofikovani:

Din/kg

 

1514.10

- Sirovo ulje:

 

 

1514.10 00 10

- - od repice

1,00

 

1514.90

- Ostalo:

Din/l

 

1514.90 00 10

- - od repice

1,20

15.17

 

Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:

 

 

1517.10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

Din/kg

 

1517.10 10 00

- - sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća

3,00

 

1517.10 90 00

- - ostalo

3,00

17.01

 

Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju:

 

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje:

 

 

1701.11 00 00

- - od šećerne trske

1,50

 

1701.12 00 00

- - od šećerne repe

1,50

 

 

- Ostalo

 

 

1701.99

- - ostalo:

 

 

1701.99 00 10

- - - šećer od šećerne trske, rafinisan

2,00

 

1701.99 00 20

- - - šećer od šećerne repe, rafinisan

2,00

20.09

 

Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje:

 

 

 

- Sok od pomorandže:

 

 

2009.11

- - smrznuti:

Din/l

 

2009.11 00 10

- - - koncentrisani

2,00

 

2009.11 00 90

- - - ostali

2,00

 

2009.19

- - ostali:

 

 

2009.19 00 10

- - - koncentrisani

2,00

 

2009.19 00 90

- - - ostali

2,00

 

2009.20

- Sok od grejpfruta:

 

 

2009.20 00 10

- - koncentrisani

2,00

 

2009.20 00 90

- - ostali

2,00

 

2009.30

- Sok od ostalih agruma:

 

 

2009.30 00 10

- - koncentrisani

2,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.30 00 91

- - od limuna

2,00

 

2009.30 00 99

- - ostali

2,00

 

2009.40

- Sok od ananasa:

 

 

2009.40 00 10

- koncentrisani

2,00

 

2009.40 00 90

- - ostali

2,00

 

2009.50 00 00

- Sok od paradajza

2,00

 

2009.60 00 00

- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa)

2,00

 

2009.70

- Sok od jabuka:

 

 

2009.70 00 10

- - koncentrisani

2,00

 

2009.70 00 90

- - ostali

2,00

 

2009.80

- Sok od ostalog voća i povrća:

 

 

 

- - koncentrisani:

 

 

2009.80 00 11

- - - od maline

2,00

 

2009.80 00 12

- - - od višnje

2,00

 

2009.80 00 19

- - - od ostalog voća i povrća

2,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.80 00 91

- - - od maline

2,00

 

2009.80 00 92

- - - od višnje

2,00

 

2009.80 00 99

- - - od ostalog voća ili povrća

2,00

 

2009.90 00 00

- Mešavine sokova

2,00

21.03

 

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf):

Din/kg

 

2103.90

- Ostalo

 

 

2103.90 00 90

-- ostalo

4,00

21.04

 

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

2104.10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

2,00

 

 

22.01

 

Voda, uključujući prirodnu i veštačku mineralnu vodu i gaziranu vodu, bez dodatka šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju; led i sneg:

Din/l

 

2201.10

- Mineralna voda i gazirana voda:

 

 

2201.10 00 10

- - mineralna voda negazirana

1,00

 

2201.10 00 90

- - ostala

1,00

 

2201.90 00 00

- Ostalo

1,00

22.02

 

Voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju i ostala bezalkoholna pića, osim sokova od voća i povrća koji se svrstavaju u tar. broj 20.09:

 

 

2202.10 00 00

- Voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju

2,00

 

2202.90 00 00

- Ostalo

2,00

22.03

2203.00

Pivo dobijeno od slada:

Din/l

 

 

U ambalaži do 10 l:

 

 

2203.00 01 00

- u bocama

3,00

 

2203.00 09 00

- ostalo

3,00

22.04

 

Vino od svežeg grožđa, uključujući ojačana vina; šira od grožđa, osim one iz tar. broja 20.09:

 

 

 

- Ostala vina; šira od grožđa sa zaustavljenom fermentacijom dodavanjem alkohola:

 

 

2204.21

- - u sudovima do 2 l:

 

 

2204.21 00 10

- - - vino stono

2,00

 

 

- - - vino kvalitetno:

 

 

2204.21 00 21

- - - belo

4,00

 

2204.21 00 29

- - - - ostalo

4,00

 

2204.21 00 30

- - - - vino dezertno

4,00

 

2204.21 00 90

- - - ostalo

4,00

 

2204.29

- - ostalo:

 

 

2204.29 00 10

- - - vino stono

4,00

 

 

- - - vino kvalitetno:

 

 

2204.29 00 21

- - - - belo

4,00

 

2204.29 00 29

- - - - ostalo

4,00

 

2204.29 00 30

- - - vino dezertno

4,00

 

2204.29 00 90

- - - ostalo

4,00

 

2204.30

- Ostala šira od grožđa:

 

 

2204.30 10 00

- - delimično fermentisana ili sa zaustavljenom fermentacijom na drugi način osim dodavanjem alkohola

4,00

 

2204.30 90 00

- - ostalo

4,00

 

 

 

Din/kg

23.09

 

Proizvodi koji se upotrebljavaju za ishranu životinja:

 

 

2309.10 00 00

- Hrana za pse i mačke, pripremljena za prodaju na malo

10,00

2. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", br. 59/99, 61/99 i 65/99).

3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".