UREDBA
O NAČINU IZMIRIVANJA JAVNIH PRIHODA DOSPELIH ZA PLAĆANJE DO KRAJA 2000. GODINE ZA SUBJEKTE KOJI SE PRIVATIZUJU METODOM JAVNE AUKCIJE

("Sl. glasnik RS", br. 74/2001)

Član 1

Ovom uredbom uređuje se način izmirivanja obaveza po osnovu javnih prihoda dospelih za plaćanje do kraja 2000. godine, sa pripadajućom obračunatom a nenaplaćenom kamatom, za subjekte koji se privatizuju metodom javne aukcije.

Član 2

Obavezama po osnovu javnih prihoda subjekata privatizacije iz člana 1 ove uredbe smatraju se:

1) akcize i porez na promet;

2) porezi, doprinosi za obavezno socijalno osiguranje i druge propisane odredbe koje terete lična primanja;

3) naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne takse čiju naplatu vrše nadležni poreski organi u Republici Srbiji.

Član 3

Obaveze javnih prihoda iz čl. 1 i 2 ove uredbe izmiruju se po okončanju postupka privatizacije prodajom kapitala subjekata privatizacije koji se privatizuju metodom javne aukcije.

Obaveze iz stava 1 ovog člana izmiruju se iz sredstava ostvarenih u postupku privatizacije, pre raspodele tih sredstava u skladu sa članom 60 Zakona o privatizaciji.

Član 4

Rešenje o izmirivanju obaveza javnih prihoda iz čl. 1 i 2 ove uredbe donosi nadležni poreski organ.

Agencija za privatizaciju dužna je da u roku od osam dana od dana okončanja prodaje kapitala u postupku privatizacije obavesti poreski organ iz stava 1 ovog člana, o okončanju prodaje kapitala, podacima o visini sredstava ostvarenih prodajom kapitala i iznosa obaveza iz čl. 1 i 2 ove uredbe.

Član 5

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".