ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE ČLANARINE PRIVREDNOJ KOMORI VOJVODINE ZA 2002. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 1/2002)

I

Ovom odlukom utvrđuje se način obezbeđenja sredstava za rad Privredne komore Vojvodine (u daljem tekstu: Komora) obveznici, stopa i osnovica članarine članova Komore, kao i način obračuna i naplate članarine za 2002. godinu.

II

Obveznici članarine su sva preduzeća koja obavljaju privrednu delatnost i njihove poslovne zajednice, zemljoradničke zadruge kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika, banke, zajednice osiguranja imovine i lica i drugi članovi Komore, ako ovom odlukom nije drukčije određeno.

III

Stopa za obračun članarine Komori za 2002. godinu utvrđuje se za obveznike iz tačke 2 ove odluke u visini od 0,27%.

Članarinu Komori po stopi iz stava 1 ove tačke obračunavaju i plaćaju zemljoradničke zadruge kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika koji nisu članovi Zadružnog saveza Vojvodine.

Zemljoradničke zadruge kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika - članice Zadružnog saveza Vojvodine, obračunavaju i plaćaju članarinu Zadružnom savezu Vojvodine u skladu sa odlukom Zadružnog saveza.

IV

Preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje) članovi opštinskih udruženja samostalnih privrednika - preduzetnika plaćaju članarinu tim udruženjima u skladu sa odlukom njihovih organa i odlukom skupštine nadležnih regionalnih privrednih komora.

V

Osnovicu po kojoj se plaća članarina čini isplaćena mesečna bruto zarada bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Obračun i uplata članarine na osnovicu iz prethodnog stava uz primenu stope iz tačke III, vrši se prilikom svake isplate zarada.

VI

Članarina se uplaćuje na račun Privredne komore Vojvodine broj 45700-849-203.

VII

Kontrola obračuna i plaćanja članarine Komori vršiće se u skladu sa zakonom.

VIII

Ovlašćuje se Upravni odbor Privredne komore Vojvodine da donosi izmene i dopune ove odluke ukoliko u toku 2002. godine dođe do značajnijih promena koje bitno utiču na finansiranje Komore.

IX

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije" i "Službenom listu APV" a primenjuje se od 1. januara 2002. godine.