ODLUKAO ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI UVOZU PLAĆA POSEBNA DAŽBINA I O VISINI TE DAŽBINE("Sl list SRJ", br. 34/2002) |
1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se u iznosima po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifni broj |
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos u dinarima |
1 |
2 |
3 |
4 |
01.02 |
|
Žive životinje, vrste goveda: |
Din/kg |
|
0102.90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - domaće vrste: |
|
|
0102.90 05 00 |
- - - mase do 80 kg |
10,00 |
|
|
- - - mase preko 80 kg do 160 kg: |
|
|
0102.90 21 00 |
- - - - za klanje |
9,00 |
|
|
- - - mase preko 160 kg do 300 kg: |
|
|
0102.90 41 00 |
- - - - za klanje |
8,00 |
|
|
- - - mase preko 300 kg: |
|
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0102.90 71 00 |
- - - - - za klanje |
8,00 |
01.03 |
|
Svinje, žive: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0103.91 |
- - mase do 50 kg: |
|
|
0103.91 10 00 |
- - - domaće vrste |
10,00 |
|
0103.92 |
- - mase preko 50 kg: |
|
|
|
- - - domaće vrste: |
|
|
0103.92 11 00 |
- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće |
8,00 |
|
0103.92 19 00 |
- - - - ostale |
8,00 |
01.04 |
|
Ovce i koze, žive: |
|
|
0104.10 |
- Ovce: |
|
|
|
- - ostale: |
|
|
0104.10 30 00 |
- - - jagnjad (do jedne godine starosti) |
9,00 |
|
0104.10 80 00 |
- - - ostale |
8,00 |
01.05 |
|
Živina domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0105.92 |
- - kokoške mase do 2.000 g: |
|
|
0105.92 00 90 |
- - - ostale |
9,00 |
|
0105.93 |
- - kokoške mase preko 2.000 g: |
|
|
0105.93 00 90 |
- - - ostale |
8,00 |
02.01 |
|
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0201.10 00 10 |
- - teleći |
22,00 |
|
0201.10 00 20 |
- - juneći |
20,00 |
|
0201.10 00 90 |
- - ostali |
15,00 |
|
0201.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0201.20 20 10 |
- - - teleće |
22,00 |
|
0201.20 20 20 |
- - - juneće |
20,00 |
|
0201.20 20 90 |
- - - ostale |
15,00 |
|
|
- - prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 30 10 |
- - - juneće |
15,00 |
|
0201.20 30 90 |
- - - ostale |
13,00 |
|
|
- - zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 50 10 |
- - - juneće |
20,00 |
|
0201.20 50 90 |
- - - ostale |
15,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0201.20 90 10 |
- - - juneće |
15,00 |
|
0201.20 90 90 |
- - - ostalo |
13,00 |
|
0201.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0201.30 00 10 |
- - teleće |
25,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0201.30 00 20 |
- - - juneće |
22,00 |
|
0201.30 00 90 |
- - - ostalo |
18,00 |
02.02 |
|
Meso goveđe, smrznuto: |
|
|
0202.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0202.10 00 10 |
- - teleće |
18,00 |
|
0202.10 00 20 |
- - juneće |
13,00 |
|
0202.10 00 90 |
- - ostalo |
12,00 |
|
0202.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0202.20 10 10 |
- - - teleće |
18,00 |
|
0202.20 10 20 |
- - - juneće |
13,00 |
|
0202.20 10 90 |
- - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202.20 30 10 |
- - - teleće |
18,00 |
|
0202.20 30 20 |
- - - juneće |
13,00 |
|
0202.20 30 90 |
- - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
Din/kg |
|
0202.20 50 10 |
- - - teleće |
18,00 |
|
0202.20 50 20 |
- - - juneće |
13,00 |
|
0202.20 50 90 |
- - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0202.20 90 10 |
- - - teleće |
18,00 |
|
0202.20 90 20 |
- - - juneće |
13,00 |
|
0202.20 90 90 |
- - - ostalo |
12,00 |
|
0202.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
|
- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202.30 10 10 |
- - - teleće |
20,00 |
|
0202.30 10 20 |
- - - juneće |
18,00 |
|
0202.30 10 90 |
- - - ostalo |
17,00 |
|
|
- - prednje četvrti, sečene i grudi: |
|
|
0202.30 50 10 |
- - - teleće |
20,00 |
|
0202.30 50 20 |
- - - juneće |
18,00 |
|
0202.30 50 90 |
- - - ostalo |
17,00 |
|
|
- - zadnje četvrti: |
|
|
0202.30 60 10 |
- - - teleće |
20,00 |
|
0202.30 60 20 |
- - - juneće |
18,00 |
|
0202.30 60 90 |
- - - ostalo |
17,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0202.30 90 10 |
- - - teleće |
20,00 |
|
0202.30 90 20 |
- - - juneće |
18,00 |
|
0202.30 90 90 |
- - - ostalo |
17,00 |
02.03 |
|
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
- Sveže ili rashlađeno: |
|
|
0203.11 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203.11 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
21,00 |
|
0203.11 90 00 |
- - - ostalo |
16,00 |
|
0203.12 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.12 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
22,00 |
|
0203.12 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
18,00 |
|
0203.12 90 00 |
- - - ostalo |
16,00 |
|
0203.19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.19 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
18,00 |
|
0203.19 13 00 |
- - - - bubrežnjak i njegovi delovi |
18,00 |
|
0203.19 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
13,00 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203.19 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
21,00 |
|
0203.19 59 00 |
- - - - - ostalo |
21,00 |
|
|
- Smrznuto: |
|
|
0203.21 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203.21 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
13,00 |
|
0203.21 90 00 |
- - - ostalo |
13,00 |
|
0203.22 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203.22 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
19,00 |
|
0203.22 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
13,00 |
|
0203.22 90 00 |
- - - ostalo |
13,00 |
|
0203.29 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
|
Din/kg |
|
0203.29 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
13,00 |
|
0203.29 13 00 |
- - - - bubrežnjak i njegovi delovi |
10,00 |
|
0203.29 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
10,00 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203.29 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
13,00 |
|
0203.29 59 00 |
- - - - - ostalo |
13,00 |
|
0203.29 90 00 |
- - - ostalo |
13,00 |
02.04 |
|
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
0204.10 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni |
18,00 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0204.21 00 00 |
- - trupovi i poutke |
9,00 |
|
0204.22 00 00 |
- - ostali komadi sa kostima |
9,00 |
|
0204.23 00 00 |
- - bez kostiju |
9,00 |
|
0204.30 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti |
4,00 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, smrznuto: |
|
|
0204.41 00 00 |
- - trupovi i polutke |
9,00 |
|
0204.42 00 00 |
- - ostali komadi sa kostima |
9,00 |
|
0204.43 00 00 |
- bez kostiju |
9,00 |
02.07 |
|
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti: |
Din/kg |
|
|
- Od kokošaka, domaćih: |
|
|
0207.11 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
30,00 |
|
0207.12 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
21,00 |
|
0207.13 00 00 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
23,00 |
|
0207.14 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.14 00 10 |
- - - bez kostiju |
34,00 |
|
0207.14 00 90 |
- - - ostalo |
34,00 |
|
|
- Od ćurki: |
|
|
0207.24 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
21,00 |
|
0207.25 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
21,00 |
|
0207.26 00 00 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
21,00 |
|
0207.27 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.27 00 10 |
- - - bez kostiju |
34,00 |
|
0207.27 00 90 |
- - - ostalo |
34,00 |
|
|
- Od patki, guski i biserki: |
|
|
0207.32 00 00 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
21,00 |
|
0207.33 00 00 |
- - neisečeno u komade, smrznuto |
21,00 |
|
0207.35 00 00 |
- - ostalo, sveže ili rashlađeno |
21,00 |
|
0207.36 00 00 |
- - ostalo, smrznuto |
21,00 |
02.09 |
0209.00 |
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni: |
|
|
|
- Potkožna svinjska mast (slanina): |
|
|
0209.00 11 00 |
- - sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri |
10,00 |
|
0209.00 19 00 |
- - sušena ili dimljena |
20,00 |
02.10 |
|
Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
|
- Meso svinjsko: |
|
|
0210.11 00 00 |
- - butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima |
20,00 |
|
0210.12 00 00 |
- - potrbušine i komadi od njih |
10,00 |
|
0210.19 00 00 |
- - ostalo |
10,00 |
|
0210.20 |
- Meso, goveđe: |
|
|
0210.20 10 00 |
- - sa kostima |
15,00 |
|
0210.20 90 00 |
- - bez kostiju |
15,00 |
|
0210.90 00 00 |
- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda |
12,00 |
04.01 |
|
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera
ili drugih materija |
|
|
0401.10 |
- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi: |
|
|
|
|
Din/l |
|
0401.10 90 00 |
- - ostalo |
8,00 |
|
0401.20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi: |
|
|
|
- - do 3%: |
|
|
0401.20 19 00 |
- - - ostalo |
10,00 |
|
|
- - preko 3%: |
|
|
0401.20 99 00 |
- - - ostalo |
10,00 |
|
0401.30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
|
|
|
- - do 21%: |
|
|
0401.30 19 00 |
- - - ostalo |
4,00 |
|
|
- - preko 21%, ali ne preko 45%: |
|
|
0401.30 39 00 |
- - - ostalo |
4,00 |
|
|
- - preko 45%: |
|
|
0401.30 99 00 |
- - - ostalo |
4,00 |
04.02 |
|
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog
šećera ili drugih materija |
Din/kg |
|
0402.10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa
sadržajem masnoće |
|
|
|
- - bez dodatka šećera i drugih zaslađivača: |
|
|
0402.10 11 00 |
- - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
50,00 |
|
|
|
Din/kg |
|
0402.10 19 00 |
- - - ostalo |
50,00 |
|
|
- - ostalo: |
|
|
0402.10 99 00 |
- - - ostalo |
50,00 |
|
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa
sadržajem masnoće |
|
|
0402.21 |
- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće do 27% po masi: |
|
|
0402.21 11 00 |
- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
50,00 |
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0402.21 17 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi |
50,00 |
|
0402.21 19 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi |
50,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
|
0402.21 91 00 |
- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
50,00 |
|
0402.21 99 00 |
- - - ostalo |
50,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
0402.91 |
- - bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće do 8% po masi: |
|
|
0402.91 19 00 |
- - - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi: |
|
|
0402.91 39 00 |
- - - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi: |
|
|
0402.91 59 00 |
- - - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.91 99 00 |
- - - - ostalo |
16,00 |
|
0402.99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi: |
|
|
0402.99 19 00 |
- - - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi: |
|
|
0402.99 39 00 |
- - - - ostalo |
12,00 |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.99 99 00 |
- - - - ostalo |
16,00 |
04.03 |
|
Mlaćenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo
fermentisano ili zakiseljeno |
Din/l |
|
0403.10 |
- Jogurt: |
|
|
0403.10 00 10 |
- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa |
8,00 |
|
0403.10 00 20 |
- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom |
10,00 |
|
0403.90 |
- Ostalo: |
|
|
|
|
Din/l |
|
0403.90 00 10 |
- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa |
8,00 |
|
0403.90 00 20 |
- - aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom |
10,00 |
04.05 |
|
Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi: |
Din/kg |
|
0405.10 00 00 |
- Maslac |
35,00 |
|
0405.20 00 00 |
- Mlečni namazi |
25,00 |
|
0405.90 00 00 |
- Ostalo |
25,00 |
04.06 |
|
Sir i urda: |
|
|
0406.10 |
- Mlad (nezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda: |
|
|
0406.10 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće do 40% po masi |
20,00 |
|
0406.10 90 00 |
- - ostalo |
20,00 |
|
0406.30 00 00 |
- Sir topljen, osim struganog ili u prahu |
20,00 |
|
0406.90 00 00 |
- Sir, ostali |
20,00 |
04.07 |
0407.00 |
Živinska i ptičija jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana: |
Din/kom |
|
|
- Od živine: |
|
|
|
- - za priplod |
1,00 |
|
0407.00 19 00 |
- - - ostala |
|
|
|
- - ostalo: |
|
|
|
|
Din/kom |
|
0407.00 30 90 |
- - - ostala |
1,50 |
|
|
|
Din/kg |
04.09 |
0409.00 00 00 |
Med prirodni |
15,00 |
07.01 |
|
Krompir, svež ili rashlađeni: |
|
|
0701.90 00 00 |
- Ostali |
5,00 |
07.02 |
0702.00 00 00 |
Paradajz, sveži i rashlađen |
5,00 |
07.03 |
|
Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0703.10 |
- Crni luk i aljma: |
|
|
|
- - crni luk: |
|
|
0703.10 00 19 |
- - - ostali |
4,00 |
07.04 |
|
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0704.10 |
- Karfiol i brokola: |
|
|
0704.10 00 10 |
- - karfiol |
2,00 |
|
0704.90 |
- Ostalo: |
|
|
0704.90 00 10 |
- - kupus |
2,00 |
07.06 |
|
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0706.10 |
- Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa): |
|
|
0706.10 00 10 |
- - šargarepa |
2,00 |
|
0706.10 00 20 |
- - rotkva ili repa ugarnjača (bela repa) |
2,00 |
07.07 |
0707.00 00 00 |
Krastavci kornišoni, sveži ili rashlađeni |
5,00 |
07.08 |
|
Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno |
|
|
0708.10 00 00 |
- Grašak (Pisum sativum) |
6,00 |
|
0708.20 |
- Pasulj i boranija (Phaseolus spp., Vigna spp.): |
|
|
0708.20 00 20 |
- - boranija |
6,00 |
07.09 |
|
Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno |
|
|
0709.60 |
- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta: |
|
|
0709.60 10 00 |
- - slatka paprika |
5,00 |
|
0709.60 90 00 |
- - ostalo |
5,00 |
|
0709.70 00 00 |
- Spanać, novozelandski spanać i loboda |
5,00 |
07.10 |
|
Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: |
|
|
|
- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: |
|
|
0710.21 00 00 |
- - grašak (Pisum sativum) |
6,00 |
07.11 |
|
Povrće, privremeno konzervisano (npr. sumpor- dioksidom,
u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje),
ali u takvom stanju nepodesno za |
|
|
0711.40 00 00 |
- Krastavci i kornišoni |
5,00 |
07.12 |
|
Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno: |
|
|
0712.20 00 00 |
- Crni luk |
4,00 |
|
0712.30 00 00 |
- Jestive pečurke i trifle: |
|
|
0712.30 00 10 |
- - pečurke |
5,00 |
|
0712.90 00 00 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća |
3,00 |
07.13 |
|
Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: |
|
|
0713.10 |
- Grašak (Pisum sativum): |
|
|
0713.10 90 00 |
- - ostali |
3,00 |
08.06 |
|
Grožđe, sveže ili suvo: |
|
|
0806.10 00 00 |
- Sveže |
5,00 |
08.07 |
|
Dinje, lubenice i papaje, sveže: |
|
|
|
- Dinje i lubenice: |
|
|
|
|
Din/kg |
|
0807.11 00 00 |
- - lubenice |
2,00 |
|
0807.19 00 00 |
- - ostalo |
2,00 |
08.08 |
|
Jabuke, kruške i dunje, sveže: |
|
|
0808.10 00 00 |
- Jabuke |
3,00 |
|
0808.20 |
- Kruške i dunje: |
|
|
0808.20 00 10 |
- - kruške |
3,00 |
08.09 |
|
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže: |
Din/kg |
|
0809.30 |
- Breskve, uključujući i nektarine: |
|
|
0809.30 00 10 |
- - breskve |
3,00 |
|
0809.30 00 20 |
- - nektarine |
3,00 |
|
0809.40 00 00 |
- Šljive |
3,00 |
08.13 |
|
Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave: |
|
|
0813.10 00 00 |
- Kajsije |
3,00 |
|
0813.20 00 00 |
- Šljive |
3,00 |
|
0813.30 00 00 |
- Jabuke |
3,00 |
|
0813.40 |
- Ostalo voće: |
|
|
0813.40 00 10 |
- - višnje |
3,00 |
|
0813.40 00 90 |
- - ostalo |
3,00 |
|
0813.50 00 00 |
- Mešavine jezgrastog ili suvog voća ove glave |
3,00 |
09.04 |
|
Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta: |
|
|
0904.20 |
- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva drobljena ili mlevena: |
|
|
|
- - nedrobljena i nemlevena: |
|
|
0904.20 10 00 |
- - - slatka paprika |
3,00 |
|
0904.20 30 00 |
- - - ostala |
4,00 |
|
0904.20 90 00 |
- - drobljena ili mlevena |
5,00 |
10.01 |
|
Pšenica i napolica: |
Din/kg |
|
1001.10 |
- Tvrda pšenica: |
|
|
1001.10 00 10 |
- - semenska |
2,50 |
|
1001.10 00 90 |
- - ostala |
1,00 |
|
1001.90 |
- Ostalo: |
|
|
1001.90 00 10 |
- - semenska pšenica |
2,50 |
|
1001.90 00 20 |
- - ostala pšenica |
1,00 |
12.05 |
1205.00 00 00 |
Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno |
2,00 |
12.06 |
1206.00 00 00 |
Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno |
2,00 |
12.10 |
|
Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin: |
|
|
1210.10 00 00 |
- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta |
10,00 |
|
1210.20 00 00 |
- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta |
12,00 |
15.07 |
|
Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
1507.10 |
- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole): |
|
|
1507.10 90 00 |
- - ostalo |
8,00 |
|
1507.90 |
- Ostalo |
Din/l |
|
1507.90 90 00 |
- - ostalo |
10,00 |
15.12 |
|
Ulje od semena suncokreta, šafranike i pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
|
- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: |
|
|
1512.11 00 00 |
- - sirovo ulje |
8,00 Din/l |
|
1512.19 00 00 |
- - ostalo |
10,00 |
15.14 |
|
Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ili hemijski nemodifikovani: |
Din/kg |
|
1514.10 |
- Sirovo ulje: |
|
|
1514.10 00 10 |
- - od repice |
5,00 |
|
1514.90 |
- Ostalo: |
Din/l |
|
1514.90 00 10 |
- - Od repice |
7,00 |
15.17 |
|
Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16: |
Din/kg |
|
1517.10 |
- Margarin, isključujući tečni margarin: |
|
|
1517.10 10 00 |
- - sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća |
10,00 |
|
1517.10 90 00 |
- - ostalo |
10,00 |
17.01 |
|
Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje: |
Din/kg |
|
1701.11 00 00 |
- - od šećerne trske |
4,00 |
|
1701.12 00 00 |
- - od šećerne repe |
4,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
1701.99 |
- - ostalo: |
|
|
1701.99 00 10 |
- - - šećer od šećerne trske, rafinisan |
8,00 |
|
1701.99 00 20 |
- - - šećer od šećerne repe, rafinisan |
8,00 |
20.09 |
|
Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od
povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka
šećera ili ostalih sredstava za |
Din/l |
|
|
- Sok od pomorandže: |
|
|
2009.11 |
- - smrznuti: |
|
|
2009.11 00 10 |
- - - koncentrisani |
3,00 |
|
2009.11 00 90 |
- - - ostali |
3,00 |
|
2009.19 |
- - ostali: |
|
|
2009.19 00 10 |
- - - koncentrisani |
4,00 |
|
2009.19 00 90 |
- - - ostali |
4,00 |
|
2009.20 |
- Sok od grejpfruta: |
|
|
2009.20 00 10 |
- - koncentrisani |
4,00 |
|
2009.20 00 90 |
- - ostali |
4,00 |
|
2009.30 |
- Sok od ostalih agruma: |
Din/kg |
|
2009.30 00 10 |
- - koncentrisani |
4,00 |
|
|
- - ostali: |
|
|
2009.30 00 91 |
- - od limuna |
4,00 |
|
2009.30 00 99 |
- - ostali |
4,00 |
|
2009.40 |
- Sok od ananasa: |
|
|
2009.40 00 10 |
- koncentrisani |
4,00 |
|
2009.40 00 90 |
- - ostali |
4,00 |
|
2009.50 00 00 |
- Sok od paradajza |
4,00 |
|
2009.60 00 00 |
- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa) |
4,00 |
|
2009.70 |
- Sok od jabuka: |
|
|
2009.70 00 10 |
- - koncentrisani |
4,00 |
|
2009.70 00 90 |
- - ostali |
4,00 |
|
2009.80 |
- Sok od ostalog voća i povrća: |
|
|
|
- - koncentrisani: |
|
|
2009.80 00 11 |
- - - od maline |
4,00 |
|
2009.80 00 12 |
- - - od višnje |
4,00 |
|
2009.80 00 19 |
- - - od ostalog voća ili povrća |
4,00 |
|
|
- - ostali: |
|
|
2009.80 00 91 |
- - - od maline |
4,00 |
|
2009.80 00 92 |
- - - od višnje |
4,00 |
|
2009.80 00 99 |
- - - od ostalog voća i povrća |
4,00 |
|
2009.90 00 00 |
- Mešavine sokova |
4,00 |
21.02 |
|
Kvasac (aktivan ili neaktivan); ostali jednoćelijski mikroorganizmi, mrtvi (osim vakcina iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva: |
|
|
2102.10 |
- Aktivan kvasac: |
|
|
|
- - kvasac za mešenje (pekarski): |
|
|
2102.10 30 00 |
- - - ostali |
15,00 |
21.03 |
|
Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačica i pripremljena slačica (senf): |
Din/kg |
|
2103.90 |
- Ostalo: |
|
|
2103.90 00 90 |
- - ostalo |
5,00 |
21.04 |
|
Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi: |
|
|
2104.10 00 00 |
- Supe i čorbe i preparati za te proizvode |
3,00 |
22.07 |
|
Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% zapr.
ili jači; etil-alkohol i ostali |
Din/l |
|
2207.10 00 00 |
- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% zapr. ili jači, nedenaturisani |
15,00 |
|
2207.20 00 00 |
- Etil-alkohol i ostali alkoholi denaturisani, bilo koje jačine |
15,00 |
24.01 |
|
Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana: |
Din/kg |
|
2401.10 |
- Duvan, neižiljen: |
|
|
2401.10 00 20 |
- - tip Virdžinija |
5,00 |
|
2401.10 00 30 |
- - tip Berlej |
15,00 |
|
2401.20 |
- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen: |
|
|
|
- - delimično ižiljen: |
|
|
2401.20 00 12 |
- - - tip Virdžinija |
7,00 |
|
2401.20 00 13 |
- - - tip Berlej |
20,00 |
|
|
- - potpuno ižiljen: |
|
|
2401.20 00 22 |
- - - tip Virdžinija |
10,00 |
|
2401.20 00 23 |
- - - tip Berlej |
25,00 |
2. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", br. 36/2001, 49/2001, 8/2002 i 15/2002).
3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".