ZAKON
O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O SLUŽBI ZA PLATNI PROMET I FINANSIJSKI NADZOR

("Sl. glasnik RS", br. 45/94)

Član 1

Zakon o Službi za platni promet i finansijski nadzor ("Službeni glasnik RS", broj 76/91) prestaje da važi danom stupanja na snagu ovog zakona.

Član 2

Nepokretnosti i druga sredstva, koja je po bilansu stanja na dan 31. decembra 1993. godine koristila Služba za platni promet i finansijski nadzor, kao sredstva u državnoj svojini kojima raspolaže Republika Srbija, koristi bez naknade Služba za platni promet osnovana Zakonom o platnom prometu ("Službeni list SRJ", br. 53/92, 6/93, 16/93 i 31/93), za obavljanje poslova iz svog delokruga na teritoriji Republike Srbije, u skladu sa odredbama ovog zakona.

Prava i obaveze u vezi korišćenja i održavanja nepokretnosti i drugih sredstava iz stava 1 ovog člana uređuju se ugovorom, koji zaključuju Služba za platni promet i ministar finansija, u ime Republike Srbije.

Član 3

Nepokretnostima iz člana 2 ovog zakona raspolaže Vlada Republike Srbije, u skladu sa zakonom.

Sredstva ostvarena prodajom nepokretnosti u smislu stava 1 ovog člana jesu sredstva Republike Srbije.

Sredstva ostvarena prodajom drugih sredstava mogu se koristiti za opremanje Službe za platni promet za obavljanje poslova iz svog delokruga na teritoriji Republike Srbije.

Član 4

Poslovi kontrole koje, do donošenja posebnog saveznog zakona, u smislu člana 66 Zakona o platnom prometu ("Službeni list SRJ", br. 53/92, 6/93, 16/93 i 31/93), obavlja Služba za platni promet, odnosno Glavna filijala za teritoriju Republike Srbije, jesu i poslovi kontrole pravnih lica i radnji koje vode poslovne knjige, utvrđeni republičkim zakonom i drugim republičkim propisima.

Član 5

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".