ODLUKA
O ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI UVOZU PLAĆA POSEBNA DAŽBINA I O VISINI TE DAŽBINE

("Sl list SRJ", br. 34/2002 i 56/2002)

1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se u iznosima po jedinici proizvoda, i to za:

Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos u dinarima

1

2

3

4

01.02

 

Žive životinje, vrste goveda:

Din/kg

 

0102.90

- Ostalo:

 

 

 

- - domaće vrste:

 

 

0102.90 05 00

- - - mase do 80 kg

10,00

 

 

- - - mase preko 80 kg do 160 kg:

 

 

0102.90 21 00

- - - - za klanje

9,00

 

 

- - - mase preko 160 kg do 300 kg:

 

 

0102.90 41 00

- - - - za klanje

8,00

 

 

- - - mase preko 300 kg:

 

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0102.90 71 00

- - - - - za klanje

8,00

01.03

 

Svinje, žive:

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0103.91

- - mase do 50 kg:

 

 

0103.91 10 00

- - - domaće vrste

10,00

 

0103.92

- - mase preko 50 kg:

 

 

 

- - - domaće vrste:

 

 

0103.92 11 00

- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

8,00

 

0103.92 19 00

- - - - ostale

8,00

01.04

 

Ovce i koze, žive:

 

 

0104.10

- Ovce:

 

 

 

- - ostale:

 

 

0104.10 30 00

- - - jagnjad (do jedne godine starosti)

9,00

 

0104.10 80 00

- - - ostale

8,00

01.05

 

Živina domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0105.92

- - kokoške mase do 2.000 g:

 

 

0105.92 00 90

- - - ostale

9,00

 

0105.93

- - kokoške mase preko 2.000 g:

 

 

0105.93 00 90

- - - ostale

8,00

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0201.10 00 10

- - teleći

22,00

 

0201.10 00 20

- - juneći

20,00

 

0201.10 00 90

- - ostali

15,00

 

0201.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0201.20 20 10

- - - teleće

22,00

 

0201.20 20 20

- - - juneće

20,00

 

0201.20 20 90

- - - ostale

15,00

 

 

- - prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 30 10

- - - juneće

15,00

 

0201.20 30 90

- - - ostale

13,00

 

 

- - zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 50 10

- - - juneće

20,00

 

0201.20 50 90

- - - ostale

15,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0201.20 90 10

- - - juneće

15,00

 

0201.20 90 90

- - - ostalo

13,00

 

0201.30

- Bez kostiju:

 

 

0201.30 00 10

- - teleće

25,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0201.30 00 20

- - - juneće

22,00

 

0201.30 00 90

- - - ostalo

18,00

 

 

 

 

02.02

 

Meso goveđe, smrznuto:

 

 

0202.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0202.10 00 10

- - teleće

18,00

 

0202.10 00 20

- - juneće

13,00

 

0202.10 00 90

- - ostalo

12,00

 

0202.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0202.20 10 10

- - - teleće

18,00

 

0202.20 10 20

- - - juneće

13,00

 

0202.20 10 90

- - - ostalo

12,00

 

 

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202.20 30 10

- - - teleće

18,00

 

0202.20 30 20

- - - juneće

13,00

 

0202.20 30 90

- - - ostalo

12,00

 

 

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

Din/kg

 

0202.20 50 10

- - - teleće

18,00

 

0202.20 50 20

- - - juneće

13,00

 

0202.20 50 90

- - - ostalo

12,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.20 90 10

- - - teleće

18,00

 

0202.20 90 20

- - - juneće

13,00

 

0202.20 90 90

- - - ostalo

12,00

 

0202.30

- Bez kostiju:

 

 

 

- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:

 

 

0202.30 10 10

- - - teleće

20,00

 

0202.30 10 20

- - - juneće

18,00

 

0202.30 10 90

- - - ostalo

17,00

 

 

- - prednje četvrti, sečene i grudi:

 

 

0202.30 50 10

- - - teleće

20,00

 

0202.30 50 20

- - - juneće

18,00

 

0202.30 50 90

- - - ostalo

17,00

 

 

- - zadnje četvrti:

 

 

0202.30 60 10

- - - teleće

20,00

 

0202.30 60 20

- - - juneće

18,00

 

0202.30 60 90

- - - ostalo

17,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.30 90 10

- - - teleće

20,00

 

0202.30 90 20

- - - juneće

18,00

 

0202.30 90 90

- - - ostalo

17,00

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

 

 

0203.11

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.11 10 00

- - - od domaćih svinja

21,00

 

0203.11 90 00

- - - ostalo

16,00

 

0203.12

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.12 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

22,00

 

0203.12 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

18,00

 

0203.12 90 00

- - - ostalo

16,00

 

0203.19

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.19 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

18,00

 

0203.19 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

18,00

 

0203.19 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

13,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0203.19 55 00

- - - - - bez kostiju

21,00

 

0203.19 59 00

- - - - - ostalo

21,00

 

 

- Smrznuto:

 

 

0203.21

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.21 10 00

- - - od domaćih svinja

13,00

 

0203.21 90 00

- - - ostalo

13,00

 

0203.22

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.22 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

19,00

 

0203.22 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

13,00

 

0203.22 90 00

- - - ostalo

13,00

 

0203.29

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

 

Din/kg

 

0203.29 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

13,00

 

0203.29 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

10,00

 

0203.29 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

10,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0203.29 55 00

- - - - - bez kostiju

13,00

 

0203.29 59 00

- - - - - ostalo

13,00

 

0203.29 90 00

- - - ostalo

13,00

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

0204.10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni

18,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

 

 

0204.21 00 00

- - trupovi i poutke

9,00

 

0204.22 00 00

- - ostali komadi sa kostima

9,00

 

0204.23 00 00

- - bez kostiju

9,00

 

0204.30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

4,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

 

 

0204.41 00 00

- - trupovi i polutke

9,00

 

0204.42 00 00

- - ostali komadi sa kostima

9,00

 

0204.43 00 00

- bez kostiju

9,00

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti:

Din/kg

 

 

- Od kokošaka, domaćih:

 

 

0207.11 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

30,00

 

0207.12 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

21,00

 

0207.13 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

23,00

 

0207.14

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.14 00 10

- - - bez kostiju

34,00

 

0207.14 00 90

- - - ostalo

34,00

 

 

- Od ćurki:

 

 

0207.24 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

21,00

 

0207.25 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

21,00

 

0207.26 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

21,00

 

0207.27

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.27 00 10

- - - bez kostiju

34,00

 

0207.27 00 90

- - - ostalo

34,00

 

 

- Od patki, guski i biserki:

 

 

0207.32 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

21,00

 

0207.33 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

21,00

 

0207.35 00 00

- - ostalo, sveže ili rashlađeno

21,00

 

0207.36 00 00

- - ostalo, smrznuto

21,00

02.09

0209.00

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

 

- Potkožna svinjska mast (slanina):

 

 

0209.00 11 00

- - sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri

10,00

 

0209.00 19 00

- - sušena ili dimljena

20,00

02.10

 

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

- Meso svinjsko:

 

 

0210.11 00 00

- - butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima

20,00

 

0210.12 00 00

- - potrbušine i komadi od njih

10,00

 

0210.19 00 00

- - ostalo

10,00

 

0210.20

- Meso, goveđe:

 

 

0210.20 10 00

- - sa kostima

15,00

 

0210.20 90 00

- - bez kostiju

15,00

 

0210.90 00 00

- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda

12,00

04.01

 

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija
za zaslađivanje:

 

 

0401.10

- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi:

 

 

 

 

Din/l

 

0401.10 90 00

- - ostalo

8,00

 

0401.20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi:

 

 

 

- - do 3%:

 

 

0401.20 19 00

- - - ostalo

10,00

 

 

- - preko 3%:

 

 

0401.20 99 00

- - - ostalo

10,00

 

0401.30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

 

 

 

- - do 21%:

 

 

0401.30 19 00

- - - ostalo

4,00

 

 

- - preko 21%, ali ne preko 45%:

 

 

0401.30 39 00

- - - ostalo

4,00

 

 

- - preko 45%:

 

 

0401.30 99 00

- - - ostalo

4,00

04.02

 

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija
za zaslađivanje:

Din/kg

 

0402.10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće
do 1,5% po masi:

 

 

 

- - bez dodatka šećera i drugih zaslađivača:

 

 

0402.10 11 00

- - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

50,00

 

 

 

Din/kg

 

0402.10 19 00

- - - ostalo

50,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0402.10 99 00

- - - ostalo

50,00

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće
preko 1,5% po masi:

 

 

0402.21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 27% po masi:

 

 

0402.21 11 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

50,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0402.21 17 00

- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi

50,00

 

0402.21 19 00

- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi

50,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

 

0402.21 91 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

50,00

 

0402.21 99 00

- - - ostalo

50,00

 

 

- Ostalo:

 

 

0402.91

- - bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 8% po masi:

 

 

0402.91 19 00

- - - - ostalo

12,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi:

 

 

0402.91 39 00

- - - - ostalo

12,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi:

 

 

0402.91 59 00

- - - - ostalo

12,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.91 99 00

- - - - ostalo

16,00

 

0402.99

- - ostalo:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi:

 

 

0402.99 19 00

- - - - ostalo

12,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:

 

 

0402.99 39 00

- - - - ostalo

12,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.99 99 00

- - - - ostalo

16,00

04.03

 

Mlaćenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno
mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

Din/l

 

0403.10

- Jogurt:

 

 

0403.10 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

8,00

 

0403.10 00 20

- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

10,00

 

0403.90

- Ostalo:

 

 

 

 

Din/l

 

0403.90 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

8,00

 

0403.90 00 20

- - aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom

10,00

04.05

 

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

Din/kg

 

0405.10 00 00

- Maslac

35,00

 

0405.20 00 00

- Mlečni namazi

25,00

 

0405.90 00 00

- Ostalo

25,00

 

 

 

 

04.06

 

Sir i urda:

 

 

0406.10

- Mlad (nezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda:

 

 

0406.10 10 00

- - sa sadržajem masnoće do 40% po masi

20,00

 

0406.10 90 00

- - ostalo

20,00

 

0406.30 00 00

- Sir topljen, osim struganog ili u prahu

20,00

 

0406.90 00 00

- Sir, ostali

20,00

04.07

0407.00

Živinska i ptičija jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana:

Din/kom

 

 

- Od živine:

 

 

 

- - za priplod

1,00

 

0407.00 19 00

- - - ostala

 

 

 

- - ostalo:

 

 

 

 

Din/kom

 

0407.00 30 90

- - - ostala

1,50

 

 

 

Din/kg

04.09

0409.00 00 00

Med prirodni

15,00

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađeni:

 

 

0701.90 00 00

- Ostali

5,00

07.02

0702.00 00 00

Paradajz, sveži i rashlađen

5,00

07.03

 

Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

0703.10

- Crni luk i aljma:

 

 

 

- - crni luk:

 

 

0703.10 00 19

- - - ostali

4,00

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

0704.10

- Karfiol i brokola:

 

 

0704.10 00 10

- - karfiol

2,00

 

0704.90

- Ostalo:

 

 

0704.90 00 10

- - kupus

2,00

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

0706.10

- Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa):

 

 

0706.10 00 10

- - šargarepa

2,00

 

0706.10 00 20

- - rotkva ili repa ugarnjača (bela repa)

2,00

07.07

0707.00 00 00

Krastavci kornišoni, sveži ili rashlađeni

5,00

07.08

 

Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno

 

 

0708.10 00 00

- Grašak (Pisum sativum)

6,00

 

0708.20

- Pasulj i boranija (Phaseolus spp., Vigna spp.):

 

 

0708.20 00 20

- - boranija

6,00

07.09

 

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno

 

 

0709.60

- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta:

 

 

0709.60 10 00

- - slatka paprika

5,00

 

0709.60 90 00

- - ostalo

5,00

 

0709.70 00 00

- Spanać, novozelandski spanać i loboda

5,00

07.10

 

Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto:

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

0710.21 00 00

- - grašak (Pisum sativum)

6,00

07.11

 

Povrće, privremeno konzervisano (npr. sumpor- dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za
neposrednu ishranu:

 

 

0711.40 00 00

- Krastavci i kornišoni

5,00

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

 

0712.20 00 00

- Crni luk

4,00

 

0712.30 00 00

- Jestive pečurke i trifle:

 

 

0712.30 00 10

- - pečurke

5,00

 

0712.90 00 00

- Ostalo povrće; mešavine povrća

3,00

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

 

 

0713.10

- Grašak (Pisum sativum):

 

 

0713.10 90 00

- - ostali

3,00

08.06

 

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

0806.10 00 00

- Sveže

5,00

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

- Dinje i lubenice:

 

 

 

 

Din/kg

 

0807.11 00 00

- - lubenice

2,00

 

0807.19 00 00

- - ostalo

2,00

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

0808.10 00 00

- Jabuke

3,00

 

0808.20

- Kruške i dunje:

 

 

0808.20 00 10

- - kruške

3,00

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže:

Din/kg

 

0809.30

- Breskve, uključujući i nektarine:

 

 

0809.30 00 10

- - breskve

3,00

 

0809.30 00 20

- - nektarine

3,00

 

0809.40 00 00

- Šljive

3,00

08.13

 

Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave:

 

 

0813.10 00 00

- Kajsije

3,00

 

0813.20 00 00

- Šljive

3,00

 

0813.30 00 00

- Jabuke

3,00

 

0813.40

- Ostalo voće:

 

 

0813.40 00 10

- - višnje

3,00

 

0813.40 00 90

- - ostalo

3,00

 

0813.50 00 00

- Mešavine jezgrastog ili suvog voća ove glave

3,00

09.04

 

Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904.20

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva drobljena ili mlevena:

 

 

 

- - nedrobljena i nemlevena:

 

 

0904.20 10 00

- - - slatka paprika

3,00

 

0904.20 30 00

- - - ostala

4,00

 

0904.20 90 00

- - drobljena ili mlevena

5,00

10.01

 

Pšenica i napolica:

Din/kg

 

1001.10

- Tvrda pšenica:

 

 

1001.10 00 10

- - semenska

2,50

 

1001.10 00 90

- - ostala

1,00

 

1001.90

- Ostalo:

 

 

1001.90 00 10

- - semenska pšenica

2,50

 

1001.90 00 20

- - ostala pšenica

1,00

12.05

1205.00 00 00

Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno

2,00

12.06

1206.00 00 00

Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno

2,00

12.10

 

Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin:

 

 

1210.10 00 00

- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta

10,00

 

1210.20 00 00

- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta

12,00

15.07

 

Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

1507.10

- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole):

 

 

1507.10 90 00

- - ostalo

8,00

 

1507.90

- Ostalo

Din/l

 

1507.90 90 00

- - ostalo

10,00

15.12

 

Ulje od semena suncokreta, šafranike i pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

 

- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:

 

 

1512.11 00 00

- - sirovo ulje

8,00

15.14

 

Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ili hemijski nemodifikovani:

Din/kg

 

1514.10

- Sirovo ulje:

 

 

1514.10 00 10

- - od repice

5,00

 

1514.90

- Ostalo:

Din/l

 

1514.90 00 10

- - Od repice

7,00

15.17

 

Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:

Din/kg

 

1517.10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

 

 

1517.10 10 00

- - sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća

10,00

 

1517.10 90 00

- - ostalo

10,00

17.01

 

Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju:

 

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje:

Din/kg

 

1701.11 00 00

- - od šećerne trske

4,00

 

1701.12 00 00

- - od šećerne repe

4,00

 

 

- Ostalo:

 

 

1701.99

- - ostalo:

 

 

1701.99 00 10

- - - šećer od šećerne trske, rafinisan

8,00

 

1701.99 00 20

- - - šećer od šećerne repe, rafinisan

8,00

20.09

 

Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za
zaslađivanje:

Din/l

 

 

- Sok od pomorandže:

 

 

2009.11

- - smrznuti:

 

 

2009.11 00 10

- - - koncentrisani

3,00

 

2009.11 00 90

- - - ostali

3,00

 

2009.19

- - ostali:

 

 

2009.19 00 10

- - - koncentrisani

4,00

 

2009.19 00 90

- - - ostali

4,00

 

2009.20

- Sok od grejpfruta:

 

 

2009.20 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

2009.20 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.30

- Sok od ostalih agruma:

Din/kg

 

2009.30 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.30 00 91

- - od limuna

4,00

 

2009.30 00 99

- - ostali

4,00

 

2009.40

- Sok od ananasa:

 

 

2009.40 00 10

- koncentrisani

4,00

 

2009.40 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.50 00 00

- Sok od paradajza

4,00

 

2009.60 00 00

- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa)

4,00

 

2009.70

- Sok od jabuka:

 

 

2009.70 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

2009.70 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.80

- Sok od ostalog voća i povrća:

 

 

 

- - koncentrisani:

 

 

2009.80 00 11

- - - od maline

4,00

 

2009.80 00 12

- - - od višnje

4,00

 

2009.80 00 19

- - - od ostalog voća ili povrća

4,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.80 00 91

- - - od maline

4,00

 

2009.80 00 92

- - - od višnje

4,00

 

2009.80 00 99

- - - od ostalog voća i povrća

4,00

 

2009.90 00 00

- Mešavine sokova

4,00

21.02

 

Kvasac (aktivan ili neaktivan); ostali jednoćelijski mikroorganizmi, mrtvi (osim vakcina iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva:

 

 

2102.10

- Aktivan kvasac:

 

 

 

- - kvasac za mešenje (pekarski):

 

 

2102.10 30 00

- - - ostali

15,00

21.03

 

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačica i pripremljena slačica (senf):

Din/kg

 

2103.90

- Ostalo:

 

 

2103.90 00 90

- - ostalo

5,00

21.04

 

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

2104.10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

3,00

22.07

 

Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% zapr. ili jači; etil-alkohol i ostali
alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine:

Din/l

 

2207.10 00 00

- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% zapr. ili jači, nedenaturisani

15,00

 

2207.20 00 00

- Etil-alkohol i ostali alkoholi denaturisani, bilo koje jačine

15,00

24.01

 

Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana:

Din/kg

 

2401.10

- Duvan, neižiljen:

 

 

2401.10 00 20

- - tip Virdžinija

 5,00

 

2401.10 00 30

- - tip Berlej

15,00

 

2401.20

- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen:

 

 

 

- - delimično ižiljen:

 

 

2401.20 00 12

- - - tip Virdžinija

 7,00

 

2401.20 00 13

- - - tip Berlej

20,00

 

 

- - potpuno ižiljen:

 

 

2401.20 00 22

- - - tip Virdžinija

10,00

 

2401.20 00 23

- - - tip Berlej

25,00

2. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", br. 36/2001, 49/2001, 8/2002 i 15/2002).

3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

 

Samostalne odredbe Odluke o izmeni
Odluke o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine

("Sl. list SRJ", br. 56/2002)

2. Uvoz robe iz tačke 1 ove odluke vršiće se od 12. oktobra do 12. novembra 2002. godine.

3. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

Napomene

Videti Odluku o ukidanju carinske stope na uvoz rafinisanog suncokretovog ulja ("Sl. list SRJ", br. 56/2002)