UPUTSTVO
O NAČINU OBEZBEĐENJA DOSTAVE NOVCA I VREDNOSNIH PAPIRA U POKRETU

("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2002)

Član 1

Ovim uputstvom bliže se određuje način obezbeđenja novca i vrednosnih papira u pokretu, odnosno transportu.

Član 2

Dostavu novca i vrednosnih papira radnim danima vrši blagajnik ili drugo ovlašćeno lice pokrajinskog organa uprave nadležnog za poslove finansija uz pratnju radnika obezbeđenja i službenog vozila Službe za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa uprave (u daljem tekstu: Služba).

Član 3

Pokrajinski organ uprave nadležan za poslove finansija pismenim zahtevom obraća se Službi, najmanje jedan da pre dana određenog za dostavu novca i vrednosnih papira veće vrednosti, sa naznačenim imenom i prezimenom blagajnika ili drugog ovlašćenog lica koje vrši dostavu novca i vrednosnih papira, radi organizovanja i obezbeđenja dostave, odnosno transporta.

Član 4

Služba na osnovu Pravilnika o fizičkom i tehničkom obezbeđenju objekata i Plana koji se sačinjava za svaku pojedinačnu dostavu novca i vrednosnih papira obezbeđuje dostavu i odgovara za bezbednost iste.

Član 5

Pokrajinski organ uprave nadležan za poslove finansija će u zavisnosti od pojedinačne vrednosti dostave novca i vrednosnih papira u saradnji sa Službom procenjivati da li je za odnosnu dostavu potrebno angažovati radnike MUP-a.

Član 6

Ovo uputstvo objaviće se u Službenom listu AP Vojvodine, a stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.