ODLUKA
O NAČINU UTVRĐIVANJA, OBRAČUNAVANJA I PLAĆANJA DOPRINOSA ZADRUŽNOM SAVEZU VOJVODINE, NOVI SAD
(prečišćen tekst)

("Sl. glasnik RS", br. 87/2002)

Član 1

Opšte i specijalizovane zemljoradničke, zanatske i druge zadruge (osim omladinskih, studentskih i stambenih zadruga) na koje se primenjuju Opšta Pravila i Pravila o zadružnoj reviziji Zadružnog saveza Jugoslavije (u daljem tekstu: zadruge) koje imaju poslovno sedište na području AP Vojvodine obračunavaju i plaćaju doprinos Zadružnom savezu Vojvodine, Novi Sad kao revizijskom savezu.

Obveznici plaćanja doprinosa, po ovoj odluci, su i društva kapitala, odnosno preduzeća (u daljem tekstu: društva) koja posluju imovinom u zadružnoj svojini a imaju poslovno sedište na području AP Vojvodine.

Član 2

Zadruge odnosno društva koja zapošljavaju više od pet zaposlenih obračunavaju i plaćaju doprinos Zadružnom savezu Vojvodine po stopi od 0,50% na osnovicu koju čini bruto ostvarena zarada zaposlenih radnika bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica s tim da iznos mesečnog doprinosa ne može biti manji od 500,00 dinara.

Doprinos obračunat po odredbama stava 1 ovog člana uplaćuje se na dan isplata zarada radnika na tekući račun Zadružnog saveza Vojvodine, Novi Sad kod Vojvođanske banke Novi Sad broj 355000000100004897.

Član 3

Zadruge odnosno društva koja zapošljavaju pet ili manje zaposlenih ili nemaju zaposlenih obračunavaju i plaćaju doprinos Zadružnom savezu Vojvodine u mesečnom paušalnom iznosu od 500,00 dinara.

Doprinos obračunat po odredbama stava 1 ovog člana dospeva na naplatu 15. dana od dana isteka meseca za koji se uplata vrši i plaća se na tekući račun Zadružnog saveza Vojvodine, Novi Sad broj 355000000100004897.

Član 4

Zadruge odnosno društva iz člana 1 ove odluke ne obračunavaju i ne plaćaju doprinos Privrednoj komori Vojvodine i regionalnim privrednim komorama organizovanim na području AP Vojvodine.

Član 5

Kontrolu obračunavanja i plaćanja doprinosa vrše nosilac platnog prometa i ovlašćeni zadružni revizor u postupku zadružne revizije.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2003. godine.

Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o načinu utvrđivanja, obračunavanja i plaćanja doprinosa Zadružnom savezu Vojvodine, Novi Sad broj 02/1-109 od 20. decembra 2001. godine objavljena u "Službenom glasniku RS", broj 18/2002.