UREDBA
O NAČINU I DINAMICI ISPLATE DUGA PO OSNOVU NEISPLAĆENE PENZIJE I NOVČANIH NAKNADA ZA POMOĆ I NEGU

("Sl. glasnik RS", br. 87/2002)

Član 1

Ovom uredbom utvrđuje se način i dinamika isplate duga Republike Srbije koji predstavlja razliku između visine penzije, odnosno novčane naknade za pomoć i negu, koje korisnicima pripadaju na osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ("Službeni glasnik RS", br. 52/96, 46/98, 29/2001 i 80/2002) i visine isplaćene akontacije penzije, odnosno novčane naknade za pomoć i negu za period april 1994 - jun 1995. godine, usklađenu sa kretanjem penzija od dana nastanka duga do dana isplate.

Član 2

Iznos duga iz člana 1 ove uredbe isplaćuje se mesečno od decembra 2002. godine do juna 2006. godine, uz isplatu penzija u tom periodu.

Član 3

Korisnicima prava na penziju i novčanu naknadu, dug iz člana 1 ove uredbe isplaćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih (u daljem tekstu: Fond) po službenoj dužnosti.

Korisnicima prava na porodičnu penziju koji su to pravo ostvarili posle 1. aprila 1994. godine, a pre toga su bili korisnici prava na starosnu, odnosno invalidsku penziju, kao i licima koja imaju prava na isplatu duga iz člana 1 ove uredbe, a nisu korisnici prava na penziju i novčanu naknadu, ova isplata će se izvršiti kod nadležne filijale Fonda na njihov zahtev koji se podnosi na obrascu koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo, uz odgovarajuće dokaze o pravu na isplatu.

Licima iz stava 2 ovog člana smatraju se korisnici penzija kojima je to pravo prestalo posle 1. aprila 1994. godine, kao i naslednici korisnika prava na penziju, odnosno novčanu naknadu.

Član 4

Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Na osnovu Uredbe o načinu i dinamici isplate duga po osnovu neisplaćene penzije i novčane naknade za pomoć i negu ("Službeni glasnik RS", broj 87/2002), Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih - Filijala _______, podnosim

 

ZAHTEV
ZA ISPLATU RAZLIKE PENZIJE I NOVČANE NAKNADE ZA POMOĆ I NEGU

I. Podaci o korisniku penzije za koga treba izvršiti obračun:

a) ___________________

odnosno

_____________________

 

(lični broj)

 

(matični broj)

 

pod kojim je izvršena isplata;

b) ____________________________________________________

 

(prezime i ime)

 

v) _____________________________________________________

 

(broj pošte, mesto, ulica i broj)

 

g) ____________________________________________________

 

(broj rešenja o pravu na penziju i novčanu naknadu za pomoć i negu)

 

II. Osnov za isplatu razlike
      (zaokružiti odgovarajući broj)

1. Korisnik prava na porodičnu penziju koji je to pravo ostvario posle 1. aprila 1994. godine, a pre toga je bio korisnik prava na starosnu, odnosno invalidsku penziju.

2. Licima kojima je prestalo pravo na penziju i novčanu naknadu a bili su korisnici prava u periodu od 1. aprila 1994. godine do 30. juna 1995. godine.

3. Naslednici korisnika prava na penziju, odnosno novčanu naknadu za pomoć i negu (u prilogu zahteva dostaviti rešenje o ostavinskoj raspravi).

 

 

Podaci o podnosiocu zahteva

 

a) _____________________________

 

(prezime i ime)

 

b) _____________________________

 

(broj pošte, mesto, ulica i broj)

 

v) _____________________________

 

(matični broj)

Lični i matični broj se popunjava iz: rešenja o pravu, uputnice - čeka, izvoda iz tekućeg računa, naloga za isplatu pogrebnih troškova i dr.

_______________________
(potpis podnosioca zahteva)

______________________
NAPOMENA: Korisnici porodične penzije ne popunjavaju podatke iz tačke I.