ODLUKA
O NAČINU, ROKOVIMA I OBRASCIMA ZA REGISTROVANJE I EVIDENTIRANJE KREDITNIH POSLOVA SA INOSTRANSTVOM IZ ČL. 9 I 10 ZAKONA O DEVIZNOM POSLOVANJU

("Sl. list SRJ", br. 69/2002)

1. Ovom odlukom propisuju se način, rokovi i obrasci za registrovanje i evidentiranje kreditnih poslova koje rezidenti - pravna lica i preduzetnici (u daljem tekstu: rezident) zaključuju u smislu člana 9 stav 3 i člana 10 stav 3 Zakona o deviznom poslovanju (u daljem tekstu: Zakon).

2. Rezident koji je zaključio kreditni posao iz čl. 9 i 10 Zakona dužan je da taj posao registruje kod Narodne banke Jugoslavije - neposredno, preko rezidenta registrovanog za obavljanje spoljnotrgovinskog prometa ili preko ovlašćene banke.

3. Rezident, odnosno ovlašćena banka odgovorni su za ispravnost podataka koje dostavljaju Narodnoj banci Jugoslavije o zaključenim kreditnim poslovima iz čl. 9 i 10 Zakona i dužni da tačnost tih poslova, ako to Narodna banka Jugoslavije zahteva, dokažu potrebnom dokumentacijom.

4. Obrasci iz tačke 1 ove odluke dostavljaju se na registrovanje u četiri primerka, a dokumentacija uz te obrasce - u originalu ili overenoj fotokopiji, odnosno ako je na stranom jeziku, dostavlja se overeni prevod.

I REGISTROVANJE I EVIDENTIRANJE POSLOVA IZVOZA ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM NAPLATE DUŽIM OD 90 DANA OD DANA IZVOZNOG CARINJENJA ROBE, ODNOSNO IZVRŠENJA USLUGE U INOSTRANSTVU

5. Registrovanje i evidentiranje poslova izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana od dana izvoznog carinjenja robe, odnosno dana izvršenja usluge u inostranstvu (član 9 stav 3 Zakona) vrši se na Obrascu I1 - Prijava izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana, Obrascu I2 - Izveštaj o izvršenom izvozu robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana i Obrascu I3 - Izveštaj o izvršenoj naplati izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana.

Obrasci iz stava 1 ove tačke odštampani su uz ovu odluku i njen su sastavni deo.

6. Rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od dana zaključenja posla iz tačke 5 ove odluke, podnese na registrovanje prijavu izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana (na Obrascu I1), uz koju dostavlja ugovor o izvozu robe i usluga ili drugi dokument iz koga se mogu videti uslovi i rokovi naplate.

7. Rezident je dužan da za posao izvoza robe i usluga kod koga je prvobitno ugovoren rok naplate do 90 dana od dana -izvoznog carinjenja robe, odnosno dana izvršenja usluge u inostranstvu, a za koji je, pre isteka tog roka, ugovoren novi rok naplate duži od 90 dana od dana izvoza - podnese na registrovanje prijavu (na Obrascu I1), u roku od osam radnih dana od dana isteka prvobitno ugovorenog roka. Uz tu prijavu rezident dostavlja aneks ugovora ili drugi dokument iz koga se vidi da je naknadno ugovoreni rok naplate duži od 90 dana od dana izvoznog carinjenja robe, odnosno dana izvršenja usluga u inostranstvu.

8. Ako se ugovori promena vrednosti izvoza ili roka naplate po poslovima iz tač. 5 i 7 ove odluke - rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od dana ugovaranja promene, podnese na registrovanje izmenu prijave (na Obrascu I1), u kojoj popunjava broj prijave koja se menja i unosi novu vrednost izvoza, odnosno novi rok naplate. Uz tu prijavu rezident dostavlja aneks ugovora ili drugi dokument iz koga se vidi da je ugovorena izmena vrednosti izvoza ili promena roka naplate.

9. Ako ugovorene strane odustanu od poslova iz tač. 5 i 7 ove odluke, odnosno raskinu ugovore po tim poslovima, rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od dana raskida ugovora, podnese na registrovanje storno prijave (na Obrascu I1), u kojoj popunjava broj prijave koja se stornira. Uz tu prijavu rezident dostavlja dokumentaciju koja se odnosi na raskid ugovora, kao i dokaz da je izvezena roba vraćena, odnosno da nije izvezena.

10. Rezident je dužan da za poslove iz tač. 5 i 7 ove odluke podnese Narodnoj banci Jugoslavije izveštaj o izvršenom izvozu robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana - na Obrascu I2 i izveštaj o izvršenoj naplati izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana - na Obrascu I3.

Izveštaji iz stava 1 ove tačke podnose se mesečno - u roku od osam radnih dana od isteka meseca u kome je izvršen izvoz, odnosno naplata izvoza.

II REGISTROVANJE I EVIDENTIRANJE POSLOVA UVOZA ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM UVOZA DUŽIM OD 90 DANA OD DANA IZVRŠENOG NALOGA ZA PLAĆANJE (AVANS PO POSLU UVOZA)

11. Registrovanje i evidentiranje poslova uvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana od dana izvršenog naloga za plaćanje (član 10 stav 3 Zakona) vrši se na Obrascu A1 - Prijava avansa po poslu uvoza sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana, Obrascu A2 - Izveštaj o izvršenom plaćanju avansa sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana i Obrascu A3 - Izveštaj o izvršenom uvozu unapred plaćene robe i usluga sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana.

Obrasci iz stava 1 ove tačke odštampani su uz ovu odluku i njen su sastavni deo.

12. Rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od zaključenja posla iz tačke 11 ove odluke, podnese na registrovanje prijavu avansa po poslu uvoza sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana od dana izvršenog naloga za plaćanje (na Obrascu A1), uz koju dostavlja ugovor o uvozu robe i usluga ili drugi dokument iz koga se mogu videti uslovi i rokovi uvoza i plaćanja unapred.

13. Rezident je dužan da za posao uvoza robe i usluga kod koga je prvobitno ugovoren rok uvoza do 90 dana od dana izvršenog naloga za plaćanje, a za koji je, pre isteka tog roka, ugovoren novi rok uvoza duži od 90 dana od dana izvršenog naloga za plaćanje - podnese na registrovanje prijavu (na Obrascu A1), u roku od osam radnih dana od dana isteka prvobitno ugovorenog roka. Uz tu prijavu rezident dostavlja aneks ugovora ili drugi dokument iz koga se vidi da je naknadno ugovoreni rok uvoza duži od 90 dana od dana izvršenog naloga za plaćanje.

14. Ako se ugovori promena iznosa koji se plaća unapred ili roka uvoza po poslovima iz tač. 11 i 13 ove odluke, rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od dana ugovaranja promene, podnese na registrovanje izmenu prijave (na Obrascu A1), u kojoj popunjava broj prijave koja se menja i unosi novu vrednost avansa, odnosno novi rok uvoza. Uz tu prijavu rezident dostavlja aneks ugovora ili drugi dokument iz koga se vidi da je ugovorena izmena vrednosti avansa ili promena roka uvoza robe i usluga.

15. Ako ugovorene strane odustanu od posla iz tač. 11 i 13 ove odluke, odnosno raskinu ugovore po tim poslovima, rezident je dužan da, u roku od osam radnih dana od dana raskida ugovora, podnese na registrovanje storno prijave (na Obrascu A1), u kojoj popunjava broj prijave koja se stornira. Uz tu prijavu rezident dostavlja dokumentaciju koja se odnosi na raskid ugovora, kao i dokaz o tome da je avans vraćen, odnosno da nije izvršeno plaćanje unapred.

16. Rezident je dužan da za poslove iz tač. 11 i 13 ove odluke podnese Narodnoj banci Jugoslavije izveštaj o izvršenom plaćanju avansa sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana - na Obrascu A2 i izveštaj o izvršenom uvozu unapred plaćene robe i usluga sa ugovorenim rokom uvoza dužim od 90 dana - na Obrascu A3.

Izveštaji iz stava 1 ove tačke podnose se mesečno - u roku od osam radnih dana od isteka meseca u kome je izvršeno plaćanje avansa, odnosno uvezeni roba i usluge koji su unapred plaćeni.

17. Poslovi regulisani međunarodnim ugovorima i uzansama (pravilima), koji se odnose na pružanje usluga u vazdušnom, železničkom, drumskom, pomorskom, rečnom, PTT i telekomunikacionom saobraćaju, poslovi izvoza knjiga, časopisa, novina i drugih publikacija sa rokom naplate do godinu dana, poslovi uvoza inostranih časopisa i knjiga (pretplata) sa rokom uvoza do godinu dana, kao i izvoz po kompenzacionim poslovima u roku iz rešenja kojim su ovi poslovi odobreni - ne smatraju se kreditnim poslovima u smislu ove odluke.

18. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

 

PRIJAVA IZVOZA ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM NAPLATE DUŽIM OD 90 DANA
(kreditni posao po članu 9 Zakona)

Obrazac I1

 

 

 

novo

 

 

 

 

 

izmena

 

broj kreditne prijave koja se menja

 

 

 

storno

 

broj kreditne prijave koja se stornira

1. Datum zaključenja ugovora:

2. Poverilac - izvoznik (matični broj, naziv i sedište):

3. Davalac kredita - vlasnik robe ili usluge:

    1) jedan     više

    2) matični broj, naziv i sedište:

4. Strani dužnik - kupac robe ili usluge:

    1) naziv države dužnika:

    2) naziv i sedište dužnika:

5. Iznos nenaplaćenog potraživanja - kredita (valuta naplate, iznos):

6. Troškovi kredita (ako su ugovoreni):

7. Kamatna stopa (vrsta i iznos):

8. Naziv izvoznog posla: _____________________

9. Izvoz robe: jednokratan     višekratan

10. Rok naplate potraživanja (broj godina i broj meseci):

    1) rok naplate potraživanja za svaki izvoz:

    2) rok naplate za višekratni izvoz (period od prvog izvoza do poslednje naplate)

11. Osiguranje od rizika: da     ne

12. Instrument obezbeđenja naplate (ako je ugovoren):

garancija inostrane banke     promissory note     ostalo: ________

menica      akreditiv

13. Planirani rok/rokovi izvoza:

14. Napomena:

1) U slučaju više davalaca kredita - vlasnika robe ili usluge, za svakog davaoca upisuju se matični broj, naziv, sedište i iznos kredita.

2) Podaci iz ugovora za koje ne postoje obeležja u prijavi.

15. Podnosilac prijave:

 

 

 

1) matični broj:

 

M.P.

 

 

2) naziv i sedište:

 

(podnosioca prijave)

 

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

4) datum podnošenja prijave:

 

 

 

 

 

 

_______________________
_______________________
(potpis podnosioca prijave)


16. Registracija prijave u Narodnoj banci Jugoslavije:

 

 

 

1) datum registracije:

 

M.P.  NBJ

 

 

2) broj prijave:

 

 

 

 

3) broj dokumenta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________
(potpisi za NBJ)

Uputstvo za popunjavanje Prijave izvoza robe i usluga sa ugovorenim rokom naplate dužim od 90 dana:

U zaglavlju obrasca upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li je u pitanju nova prijava, izmena registrovane prijave ili storno registrovane prijave, kao i broj prijave koja se menja ili stornira.

Broj obeležja

1

 

Upisuje se datum zaključenja spoljnotrgovinskog ugovora.

2

 

Upisuje se matični broj, naziv i sedište poverioca. Ako je poverilac država ili neki njen deo,
upisuje se samo naziv.

  

   

3

1

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li postoji jedan ili više davalaca kredita.

3

2

Upisuje se matični broj, naziv i sedište vlasnika robe ili usluge, ako je u pitanju jedan vlasnik.

 

 

Ako je vlasnik država ili neki njen deo, upisuje se samo naziv vlasnika.

4

1

Upisuje se naziv države stranog dužnika - kupca robe ili usluge.

4

2

Upisuju se naziv i sedište stranog dužnika - kupca robe ili usluge.

5

 

Upisuju se oznaka valute i iznos nenaplaćenog potraživanja - iznos kredita.

6

 

Upisuje se iznos troškova kredita ako su ugovoreni.

7

 

Upisuju se vrsta i iznos kamatne stope, ako je ugovorena.

8

 

Upisuje se naziv izvoznog posla (kupoprodaja, usluge, ...).

9

 

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li je ugovoren jedan ili više izvoza.

10

1

Upisuje se rok naplate potraživanja za svaki izvoz (broj godina i broj meseci).

10

2

Upisuje se period od prvog izvoza do poslednje naplate (broj godina i broj meseci).

11

 

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje zavisno od toga da li je kredit osiguran od rizika ili nije.

12

 

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od instrumenta obezbeđenja naplate. Ako instrument obezbeđenja naplate nije jedan od navedenih, onda se u polje "ostalo" upisuje "x" i naziv instrumenta obezbeđenja naplate.

13

 

Upisuje se planirani rok/rokovi izvoza.

14

1

U slučaju više davalaca kredita - vlasnika robe ili usluge, upisuju se matični broj,
naziv, sedište i iznos kredita za svakog davaoca.

14

2

Upisuju se podaci iz ugovora za koje ne postoje obeležja u prijavi.

15

1

Upisuje se matični broj podnosioca prijave.

15

2

Upisuju se naziv i sedište podnosioca prijave.

15

3

Upisuju se ime, prezime i telefon osobe za kontakt.

15

4

Upisuje se datum podnošenja prijave.

16

1

Upisuje se datum registracije prijave u NBJ.

16

2

Upisuje se broj pod kojim je registrovana prijava u NBJ.

16

3

Redni broj dokumenta (izmene, storno prijave, korišćenja i naplate).

 

Obrazac I2

IZVEŠTAJ O IZVRŠENOM IZVOZU ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM NAPLATE DUŽIM OD 90 DANA
za ___________ mesec _________ godine

1. Broj prijave: ______________

2. Valuta naplate: ___________

3. Ukupan iznos izvršenog izvoza u mesecu

4. Plan naplate izvoza

5. Plan naplate kamate

Datum

Iznos

Datum

Iznos

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Napomena:

7. Podnosilac izveštaja:

 

 

 

 

1) matični broj:

 

 

M.P.

 

2) naziv i sedište:

 

 

(podnosilac prijave)

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

 

4) datum podnošenja izveštaja:

 

 

________________________
(potpis podnosioca prijave)

 

5) broj kontrolnika:

 

 

 


8. Registracija izveštaja u

 

 

 

 

Narodnoj banci Jugoslavije:

 

 

M.P.    NBJ

 

1) datum registracije:

 

 

________________________
(potpis za NBJ)

 

2) broj dokumenta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac I3

IZVEŠTAJ O IZVRŠENOJ NAPLATI IZVOZA ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM NAPLATE DUŽIM OD 90 DANA
za _______________ mesec _____________ godine

1. Broj prijave: ______________

2. Valuta naplate: ___________

3. Naplata glavnice

4. Realizovani plan naplate glavnice

Napomena

Datum

Iznos

Mesec u kome je izvršen izvoz

Datum

Iznos

 

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Naplata kamate

6. Realizovani plan naplate kamate

7. Naplata troškova

Napomena

Datum

Iznos

Mesec u kome je izvršen izvoz

Datum

Iznos

Datum

Iznos

 

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Napomena:

9. Podnosilac izveštaja:

 

 

 

1) matični broj:

 

M.P.

 

2) naziv i sedište:

 

(podnosilac prijave)

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

4) datum podnošenja izveštaja:

 

__________________________

 

5) broj kontrolnika:

 

(potpis podnosioca prijave)

 


10. Registracija izveštaja u Narodnoj banci Jugoslavije:

 

 

 

 

 

 

1) datum registracije:

 

M.P.   NBJ

 

2) broj dokumenta:

 

________________________

 

 

 

(potpis za NBJ)

 

 

Obrazac A1

PRIJAVA AVANSA PO POSLU UVOZA SA UGOVORENIM ROKOM UVOZA ROBE I USLUGA DUŽIM OD 90 DANA
(kreditni posao po članu 10 Zakona)

 

 

novo

 

 

 

 

izmena

 

broj kreditne prijave koja se menja

 

 

storno

 

broj kreditne prijave koja se stornira

1. Datum zaključenja ugovora:

2. Ukupna vrednost uvoznog posla (valuta, iznos):

3. Poverilac - uvoznik (matični broj, naziv i sedište):

4. Davalac avansa - kredita:

1) jedan    više

2) matični broj, naziv i sedište:

5. Strani dužnik - primalac avansa:

1) naziv države dužnika:

2) naziv i sedište dužnika:

6. Iznos avansa - kredita (valuta, iznos):

7. Troškovi kredita (ako su ugovoreni):

8. Kamatna stopa (vrsta i iznos):

9. Plaćanje avansa: jednokratno         višekratno

10. Rok uvoza (broj godina i broj meseci):

1) rok uvoza za svako plaćanje avansa:

2) rok uvoza za višekratno plaćanje avansa (period od prvog plaćanja avansa do poslednjeg uvoza)

11. Instrument obezbeđenja (ako je ugovoren):

garancija inostrane banke    promissory note     ostalo: _____

menica       akreditiv

12. Planirani rok/rokovi plaćanja avansa (datum i iznos):

13. Napomena:

1) U slučaju više davalaca avansa - kredita, za svakog davaoca upisuju se matični broj, naziv, sedište i iznos kredita.

2) Podaci iz ugovora za koje ne postoje obeležja u prijavi.

14. Podnosilac prijave:

 

 

 

 

1) matični broj:

 

M.P.
(podnosilac prijave)

 

2) naziv i sedište:

 

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

 

4) datum podnošenja izveštaja:

 

 

________________________
(potpis podnosioca prijave)

 

 

 

 

 


15. Registracija prijave u Narodnoj banci Jugoslavije:

 

M.P.   NBJ

 

 

 

 

 

 

1) datum registracije:

 

 

________________________
(potpis za NBJ)

 

2) broj prijave:

 

 

 

3) broj dokumenta:

 

 

 

 

 

 

 

Uputstvo za popunjavanje Prijave avansa po poslu uvoza sa ugovorenim rokom uvoza robe i usluga dužim od 90 dana:

U zaglavlju obrasca upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li je u pitanju nova prijava, izmena registrovane prijave ili storno registrovane prijave, kao i broj prijave koja se menja ili stornira.

Broj obeležja

1

 

Upisuje se datum zaključenja spoljnotrgovinskog ugovora.

2

 

Upisuju se oznaka valute i ukupna ugovorena vrednost uvoznog posla.

3

 

Upisuju se matični broj, naziv i sedište uvoznika.

4

1

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li postoji jedan ili više davalaca avansa (kredita).

4

2

Upisuju se matični broj, naziv i sedište davaoca avansa, ako je u pitanju jedan davalac.

 

 

Ako je davalac država ili neki njen deo, upisuje se samo naziv davaoca.

5

1

Upisuje se naziv države stranog dužnika - primaoca avansa.

5

2

Upisuju se naziv i sedište stranog dužnika - primaoca avansa.

6

 

Upisuju se oznaka valute i iznos avansa - kredita.

7

 

Upisuje se iznos troškova kredita ako su ugovoreni.

8

 

Upisuju se vrsta i iznos kamatne stope, ako je ugovorena.

9

 

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od toga da li je ugovoreno jedno ili više plaćanja avansa.

10

1

Upisuje se rok uvoza za svako plaćanje avansa (broj godina i broj meseci).

10

2

Upisuje se period od prvog plaćanja avansa do poslednjeg uvoza (broj godina i broj meseci).

11

 

Upisuje se "x" u odgovarajuće polje, zavisno od instrumenta obezbeđenja. Ako instrument obezbeđenja

 

 

nije jedan od navedenih, onda se u polje "ostalo" upisuje "x" i naziv instrumenta obezbeđenja.

12

 

Upisuju se datum i iznos planiranog plaćanja avansa.

13

1

U slučaju više davalaca avansa - kredita, upisuju se matični broj, naziv, sedište i iznos kredita za svakog davaoca.

13

2

Upisuju se podaci iz ugovora za koje ne postoje obeležja u prijavi.

14

1

Upisuje se matični broj podnosioca prijave.

14

2

Upisuju se naziv i sedište podnosioca prijave.

14

3

Upisuju se ime, prezime i telefon osobe za kontakt.

14

4

Upisuje se datum podnošenja prijave.

15

1

Upisuje se datum registracije prijave u NBJ.

15

2

Upisuje se broj pod kojim je registrovana prijava u NBJ.

15

3

Redni broj dokumenta (izmene, storno prijave, korišćenja i naplate).

 

Obrazac A2

IZVEŠTAJ O IZVRŠENOM PLAĆANJU AVANSA SA UGOVORENIM ROKOM UVOZA DUŽIM OD 90 DANA
za ___________ mesec __________ godine

1. Broj prijave: _____________

2. Valuta plaćanja: __________

 

3. Ukupan iznos izvršenog plaćanja avansa u mesecu

4. Plan uvoza

 

Datum

Iznos

 

1

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Napomena

6. Podnosilac izveštaja:

 

 

 

 

1) matični broj:

 

 

M.P.
(podnosilac prijave)

 

2) naziv i sedište:

 

 

 

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

 

4) datum podnošenja izveštaja:

 

 

________________________
(potpis podnosioca prijave)

 

5) broj kontrolnika:

 

 

 


7. Registracija izveštaja u Narodnoj banci Jugoslavije:

 

 

 

 

 

 

M.P.   NBJ

 

1) datum registracije:

 

 

________________________
(potpis za NBJ)

 

2) broj dokumenta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac A3

IZVEŠTAJ O IZVRŠENOM UVOZU UNAPRED PLAĆENE ROBE I USLUGA SA UGOVORENIM ROKOM UVOZA DUŽIM OD 90 DANA
za _____________ mesec ____________ godine

1. Broj prijave: _____________

2. Valuta naplate: ___________

3. Uvoz

4. Realizovani plan uvoza

Napomena

Datum

Iznos

Mesec u kome je izvršeno plaćanje avansa

Datum

Iznos

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Napomena:

6. Podnosilac izveštaja:

 

 

 

 

1) matični broj:

 

 

M.P.
(podnosilac prijave)

 

2) naziv i sedište:

 

 

 

3) ime i telefon osobe za kontakt:

 

 

 

 

4) datum podnošenja izveštaja:

 

 

___________________________
(potpis podnosioca prijave)

 

5) broj kontrolnika:

 

 

 


7. Registracija izveštaja u Narodnoj banci Jugoslavije:

1) datum registracije:
2) broj dokumenta:

 

 

M.P.    NBJ

 

 

 

___________________________
(potpis za NBJ)