REŠENJE
O IZDAVANJU LEGITIMACIJE INSPEKTORA U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ODRŽIVI RAZVOJ

("Sl. list AP Vojvodine", br. 22/2002)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se obrazac i način izdavanja legitimacije inspektorima u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj (u daljem tekstu: legitimacija), kao i način vođenja evidencije.

Član 2

Legitimacija iz člana 1 ovog rešenja izdaje se inspektorima zaposlenim u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj radi obavljanja inspekcijskih poslova u oblasti zaštite životne sredine.

Član 3

Legitimacija se izdaje prema obrascu koji je odštampan uz ovo rešenje i čini njegov sastavni deo.

Legitimacija je veličine 65 x 95 mm.

Legitimacija je obložena materijalom od skaja crne boje.

Naslovna strana korica sadrži na sredini grb Republike Srbije, a desno od njega je grb Autonomne Pokrajine Vojvodine, ispod toga se nalaze natpisi jedno ispod drugog: Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina, Legitimacija pokrajinskog inspektora.

Na prvoj unutrašnjoj strani korica nalazi se mesto za naziv inspektora, ispod toga jedno ispod drugog se nalaze fotografija 35 x 25 mm, pečat organa, a ispod toga ime i prezime inspektora, svojeručni potpis imaoca legitimacije i u dnu broj lične karte.

Druga unutrašnja strana korica sadrži naziv organa koji izdaje legitimaciju, natpis: ovlašćenja inspektora, ispod kojeg je tekst sledeće sadržine: U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor ima prava i dužnosti utvrđena članom 22-33 Zakona o državnoj upravi ("Službeni glasnik RS", br. 29/92... 49/99) i prava i dužnosti utvrđena članom 91-100 Zakon o zaštiti životne sredine ("Službeni glasnik RS", br. 66/91... 53/95), ispod se nalazi mesto za registarski broj, datum i mesto izdavanja i potpis ovlašćenog lica.

Član 4

Evidenciju o izdatim legitimacijama vodi Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Evidencija iz stava 1 ovog člana sadrži ime i prezime lica kome je izdato, registarski broj, datum izdavanja i rubriku za napomene.

Član 5

Ako inspektor izgubi ili na drugi način ostane bez svoje legitimacije, dužan je da o tome odmah obavesti Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, koji će je oglasiti nevažećom.

Lice koje prestane da obavlja inspekcijske poslove dužno je da legitimaciju odmah vrati navedenom Sekretarijatu, u roku od tri dana od prestanka svojstva inspektora.

Član 6

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

OBRAZAC LEGITIMACIJE INSPEKTORA

- naslovna strana korica -

GRB
REPUBLIKE SRBIJE

GRB AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA

 

LEGITIMACIJA POKRAJINSKOG INSPEKTORA

- prva unutrašnja strana korica -

_______________
naziv inspektora

fotografija 35x25 mm

pečat organa
_____________

ime i prezime
_____________________________

svojeručni potpis imaoca legitimacije
_______________

broj lične karte

- druga unutrašnja strana korica -

______________________________
(naziv organa koji izdaje legitimaciju)

OVLAŠĆENJA INSPEKTORA

U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor ima prava i dužnosti utvrđena članom 22-33 Zakona o državnoj upravi ("Službeni glasnik RS", br. 29/92... 49/99) i prava i dužnosti utvrđena članom 91-100 Zakona o zaštiti životne sredine ("Službeni glasnik RS", br. 66/91... 53/95).

_______________
(registarski broj)

______________________
(datum i mesto izdavanja) 

_________________________
(potpis ovlašćenog lica)

Napomene

Danom početka primene Pravilnika o izgledu obrasca službene legitimacije inspektora ("Sl. glasnik RS", br. 81/2015), odnosno 30. aprila 2016. godine, prestaju da važi pravilnici kojima se uređuju službene legitimacije inspektora u odgovarajućim oblastima inspekcijskog nadzora u delu kojim se uređuje službena legitimacija. Službene legitimacije izdate po ranijim propisima važe do njihove zamene, koja će se izvršiti najkasnije u roku od 90 dana od dana početka primene ovog pravilnika.