ODLUKA
O OBAVLJANJU POSLOVA VAN SEDIŠTA POKRAJINSKIH ORGANA UPRAVE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 5/2003)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se područja na kojima pokrajinski organi uprave obrazuju organizacione jedinice radi obavljanja određenih poslova iz svog delokruga van sedišta organa (u daljem tekstu: područne jedinice), poslovi pokrajinskih organa uprave koji se obavljaju na ovim područjima, način organizovanja njihovog obavljanja, kao i vršenje upravnog nadzora.

Član 2

Područja za koja se obrazuju područne jedinice pokrajinskih organa uprave obuhvataju opštine:

1. Sremska Mitrovica, Šid, Ruma, Irig, Pećinci, Stara Pazova, Inđija;

2. Sombor, Apatin, Kula, Odžaci;

3. Subotica, Bačka Topola, Senta, Mali Iđoš, Kanjiža, Ada;

4. Kikinda, Čoka, Novi Kneževac;

5. Zrenjanin, Nova Crnja, Novi Bečej, Sečanj, Žitište;

6. Pančevo, Kovin, Kovačica, Opovo;

7. Vršac, Bela Crkva, Plandište, Alibunar.

Član 3

U područnim jedinicama obavljaju se sledeći poslovi pokrajinskih organa uprave:

1. upravno-nadzorni poslovi,

2. upravni poslovi,

3. vršenje nadzora nad poslovima poverenim organima lokalne samouprave kao i

4. drugi poslovi iz delokruga pokrajinskih organa uprave, osim normativno-pravnih, informatičkih i dokumentacionih poslova.

Član 4

Za obavljanje poslova iz člana 3 ove odluke pokrajinski organi uprave mogu obrazovati područne jedinice ili predvideti samostalne izvršioce kada ne postoje uslovi za organizovanje područnih jedinica.

Područne jedinice i samostalni izvršioci mogu poslove iz delokruga pokrajinskog organa uprave obavljati za jedno ili više područja iz člana 2 ove odluke.

Član 5

Poslovi iz člana 3 ove odluke utvrđuju se aktima o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta pokrajinskih organa uprave.

Područne jedinice i samostalni izvršioci utvrđuju se u aktima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta pokrajinskih organa uprave, u skladu sa načelima za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mesta u pokrajinskim organima uprave.

Član 6

Poslovi u područnim jedinicama obavljaju se po uputstvima, smernicama i nalozima pokrajinskih organa uprave.

Pokrajinski organi uprave i Služba za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa dužni su da preduzimaju sve potrebne mere i aktivnosti radi omogućavanja nesmetanog rada područnih jedinica.

Član 7

U vršenju poslova pokrajinske uprave izvršioci u područnim jedinicama sarađuju međusobno i ostvaruju potrebnu saradnju sa područnim centrima državne uprave i organima lokalne samouprave.

Član 8

Upravni nadzor nad radom područnih jedinica i samostalnih izvršilaca pokrajinskih organa uprave na područjima iz člana 2 ove odluke vrši pokrajinski sekretarijat nadležan za poslove uprave.

U obavljanju poslova upravnog nadzora, ovlašćeno lice pokrajinskog sekretarijata nadležnog za poslove uprave može doneti rešenje kojim se nalaže otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Ukoliko nadležni pokrajinski organ uprave ne postupi u skladu s rešenjem, pokrajinski sekretarijat nadležan za poslove uprave obavestiće o tome Izvršno veće AP Vojvodine.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sužbenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".