ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA GRANIČNE PRELAZE U REPUBLICI SRBIJI

("Sl. glasnik RS", br. 42/2003)

1. Obrazuje se Komisija za granične prelaze u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Komisija).

2. Komisija obavlja sledeće poslove:

1) razmatra pitanja koja se odnose na otvaranje novih, prekategorizaciju i modernizaciju postojećih graničnih prelaza i zatvaranje pojedinih graničnih prelaza u Republici Srbiji;

2) daje mišljenje i predlaže Vladi Republike Srbije razmatranje i donošenje odluke u vezi sa podnetim zahtevima za otvaranje novih, prekategorizaciju i modernizaciju postojećih graničnih prelaza i zatvaranje pojedinih graničnih prelaza u Republici Srbiji.

3. Komisiju čine tri kopredsednika: i to dva iz Ministarstva unutrašnjih poslova i jedan iz Ministarstva finansija i ekonomije i po jedan predstavnik Ministarstva urbanizma i građevina, Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija, Ministarstva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine, Ministarstva zdravlja, Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede, Ministarstva trgovine, turizma i usluga, a po potrebi i eksperta iz drugih ministarstava koje imenuje Vlada Republike Srbije (u daljem tekstu: Vlada).

4. Kopredsednike i članove Komisije iz tačke 3 ove odluke imenuje Vlada.

5. Komisija donosi poslovnik o svom radu.

6. Stručne, administrativne i druge poslove za potrebe Komisije vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije - Uprava pogranične policije, za strance i upravne poslove u sedištu Ministarstva.

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".