ODLUKA
O DAVANJU NA KORIŠĆENJE I UPRAVLJANJE NEPOKRETNOSTI

("Sl. list SCG", br. 18/2003)

1. Republici Srbiji - Vladi Republike Srbije - Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije daju se na korišćenje, upravljanje i raspolaganje, osim raspolaganja svojinskim pravima, nepokretnosti koje više nisu potrebne za dalje korišćenje bivšim saveznim organima, a koje se nalaze na teritoriji Republike Srbije.

2. Republici Crnoj Gori - Vladi Crne Gore, daju se na korišćenje, upravljanje i raspolaganje, osim raspolaganja svojinskim pravima, nepokretnosti koje više nisu potrebne za dalje korišćenje bivšim saveznim organima, a koje se nalaze na teritoriji Crne Gore.

3. Pod nepokretnostima iz tač. 1 i 2 ove odluke ne podrazumevaju se nepokretnosti koje se koriste za potrebe Vojske Srbije i Crne Gore.

4. Republika Srbija - Vlada Republike Srbije - Republička direkcija za imovinu Republike Srbije koristiće i upravljati nepokretnostima iz tačke 1 ove odluke u skladu sa važećim propisima koji se odnose na imovinu u državnoj svojini.

5. Republika Crna Gora - Vlada Crne Gore, preko svoje nadležne službe, koristiće i upravljati nepokretnostima iz tačke 2 ove odluke u skladu sa važećim propisima koji se odnose na imovinu u državnoj svojini.

6. Nepokretnu i pokretnu imovinu Savezne direkcije za robne rezerve, koja je prestala sa radom na osnovu člana 16 Zakona za sprovođenje Ustavne povelje državne zajednice Srbija i Crna Gora, preuzeće Vlada Republike Crne Gore, odnosno Republička direkcija za robne rezerve Republike Srbije, prema teritoriji države članice na kojoj se nalazi.

7. Odredbe ove odluke sprovodiće se u prelaznom periodu, a do okončanja rada komisije koja će utvrditi predlog obima imovine državne zajednice koja je neophodna za funkcionisanje njenih institucija, kao i obima, strukture i načina raspodele preostale imovine, odnosno do usvajanja tog predloga od strane Skupštine Srbije i Crne Gore.

8. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SCG".