PRAVILNIK
O NAKNADI TROŠKOVA UPRAVNOG POSTUPKA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 6/2003)

Član 1

Ovim Pravilnikom utvrđuju se troškovi upravnog postupka, način utvrđivanja i naplate istih u postupcima koje sprovodi pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo (u daljem tekstu: Sekretarijat) u upravnim stvarima iz oblasti urbanizma i izgradnje objekata.

Član 2

Troškovi upravnog postupka su troškovi za izdavanje: urbanističke dozvole, urbanističke saglasnosti o usaglašenosti tehničke dokumentacije sa urbanističkom dozvolom, građevinske dozvole i upotrebne dozvole za izgradnju objekata na teritoriji AP Vojvodine u skladu sa propisima kojima je uređena oblast izgradnje objekata.

Član 3

Troškovi upravnog postupka se određuju i naplaćuju od investitora (pravnih i fizičkih lica) u paušalnim iznosima:

 

 

Dinara

1.

za izdavanje urbanističke dozvole

600,00

2.

za izdavanje urbanističke saglasnosti o usaglašenosti tehničke dokumentacije sa urbanističkom dozvolom

300,00

3.

za izdavanje građevinske dozvole za građenje i izgradnju objekata (stalnih i privremenih):

1.200,00

4.

za izdavanje upotrebne dozvole

1.200,00

Član 4

Naplata troškova postupka se vrši putem naloga za uplatu kao instrumenta gotovinskog platnog prometa, odnosno putem naloga za prenos kao instrumenta bezgotovinskog platnog prometa, u skladu sa propisom o načinu uplaćivanja određenih prihoda budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sekretarijat će stranci uručiti popunjen instrument platnog prometa, odnosno detaljno pismeno uputstvo o načinu popunjavanja istog za izdavanje akata iz člana 3 ovog Pravilnika.

Član 5

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu APV".