ZAKON
O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O PRIVREDNOJ KOMORI JUGOSLAVIJE

("Sl. glasnik RS", br. 55/2003)

Član 1

Zakon o Privrednoj komori Jugoslavije ("Službeni list SRJ", broj 53/92) prestaje da važi danom stupanja na snagu ovog zakona.

Član 2

Prava, obaveze, sredstva i drugu imovinu, kao i dokumentaciju i poslove Privredne komore Jugoslavije, preuzimaju Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore.

Podela prava i obaveza iz stava 1 ovog člana izvršiće se srazmerno učešću Privredne komore Srbije i Privredne komore Crne Gore u finansiranju rada Privredne komore Jugoslavije, osnovane Zakonom o Privrednoj komori Jugoslavije ("Službeni list SRJ", broj 53/92), od dana njenog osnivanja, u skladu sa sporazumom koji zaključuju Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Crne Gore.

Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, u skladu sa potrebama za obavljanjem preuzetih poslova, preuzeće i potreban broj zaposlenih lica, koja su na dan stupanja na snagu ovog zakona bila u radnom odnosu u Privrednoj komori Jugoslavije.

Član 3

Spoljnotrgovinska arbitraža pri Privrednoj komori Jugoslavije produžava sa radom pri Privrednoj komori Srbije, u postojećem sastavu i organizaciji, pod istim uslovima i sa punom autonomijom i nezavisnošću na osnovu Pravilnika o Spoljnotrgovinskoj arbitraži.

Položaj Spoljnotrgovinske arbitraže pri Privrednoj komori Srbije i uslovi za rad uređuju se posebnim aktom i ugovorom.

Član 4

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".