ODLUKA
O LEGITIMACIJI POSLANIKA U SKUPŠTINI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 1/2001)

1. Ovom odlukom utvrđuju se oblik, sadržina, način izdavanja i evidentiranja izdatih legitimacija poslanicima u Skupštini AP Vojvodine (u daljem tekstu: legitimacija).

2. Legitimacija je izrađena kao magnetna kartica dimenzija 85,25x54 milimetra, a sastoji se od korica i magnetne kartice.

3. Korice mogu biti od kože, platna, skaja, plastike ili drugog odgovarajućeg materijala.

Na naslovnoj strani korica piše: "Poslanička legitimacija", a iznad ovog teksta utisnut je u zlatotisku grb Republike Srbije.

4. Magnetna kartica je plastična, svetlosive boje, dok je tekst utisnut na magnetnoj kartici tamno plave boje.

Na prvoj strani magnetne kartice sa leve strane je fotografija poslanika, dok je ispod fotografije odštampano ime i prezime poslanika. Po ličnom opredeljenju poslanika, ime i prezime poslanika ispisuje se i na jednom od jezika i pisama nacionalnih manjina.

Sa desne strane naslovne strane kartice je tekst: Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, odštampan u tri reda. U sredini kartice je znak zgrade Skupštine AP Vojvodine, a oko znaka je u obliku kruga tekst: Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine. U visini znaka sa kružnim tekstom je tekst: POSLANIČKA LEGITIMACIJA, broj, važi do 22.10.2004. godine, odštampan u tri reda. U desnom donjem uglu magnetne kartice je tekst: predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, i potpis predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i pečat Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

5. Na poleđini magnetne kartice u donjem delu se nalazi 12 milimetara širok magnetni zapis crne boje.

Na vrhu poleđine magnetne kartice nalazi se tekst:

"PRAVA POSLANIKA

Poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine uživa imunitet na osnovu Ustava Republike Srbije i Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine ostvaruje pravo na besplatnu vožnju u železničkom, drumskom, rečnom i javnom gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, u svim pravcima i za neograničen broj putovanja, kao i druga prava predviđena propisima".

6. Tekst na poleđini magnetne kartice ispisuje se, u skladu sa Statutom AP Vojvodine, i na jeziku i pismu nacionalne manjine kojoj poslanik pripada - po ličnom opredeljenju poslanika.

7. Svaka legitimacija ima broj. Brojevi legitimacija (za svaki saziv Skupštine) počinju od jedan i određuju se prema azbučnom redu prezimena i imena spiska poslanika.

8. Ako izgubi legitimaciju ili na drugi način ostane bez nje, poslanik na sopstveni zahtev dobija novu legitimaciju. Nova legitimacija izdaje se pod istim brojem kao i ranija.

9. Magnetna kartica služi poslanicima i za evidenciju ulaska u zgradu i izlaska iz zgrade Skupštine AP Vojvodine, u skladu sa Odlukom o unutrašnjem redu u zgradi Skupštine AP Vojvodine i pratećim Uputstvom.

10. Legitimaciju izdaje i evidenciju vodi Odbor za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine AP Vojvodine.

11. Ova Odluka objaviće se u "Službenom listu AP Vojvodine".