ODLUKA
O VISINI POSEBNIH DAŽBINA PRI UVOZU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA

("Sl glasnik RS", br. 45/2003 i 56/2003)

Član 1

Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:


Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos
Din/kg/l


1

2

3

4


01.02

 

Žive životinje, vrste goveda:

 

 

0102.90

- Ostalo:

 

 

 

-- domaće vrste

-

 

0102.90 05 00

--- mase do 80 kg

15,00

 

 

--- mase preko 80 kg do 160 kg

-

 

0102.90 21 00

---- za klanje

14,00

 

 

--- mase preko 160 kg do 300 kg

 

 

0102.90 41 00

---- za klanje

13,00

 

 

--- mase preko 300 kg

12,00

 

 

---- ostalo:

-

 

0102.90 71 00

----- za klanje

12,00

 

 

 

 

01.03

 

Svinje žive:

 

 

 

- Ostalo:

-

 

0103.91

-- mase do 50 kg

-

 

0103.91 10 00

--- domaće vrste

15,00

 

0103.92

-- mase preko 50 kg

-

 

 

--- domaće vrste:

-

 

0103.92 11 00

---- koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

12,00

 

0103.92 19 00

---- ostale

12,00

 

 

 

 

01.04

 

Ovce i koze, žive:

 

 

0104.10

- Ovce:

-

 

 

-- ostale:

-

 

0104.10 30 00

--- jagnjad (do jedne godine starosti)

14,00

 

0104.10 80 00

--- ostale

12,00

 

 

 

 

01.05

 

Živina, domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

- Ostalo

-

 

0105.92

-- kokoške mase do 2.000 g

-

 

0105.92 00 90

--- ostale

14,00

 

0105.93

-- kokoške mase preko 2.000 g

-

 

0105.93 00 90

--- ostale

12,00

 

 

 

 

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201.10

- Trupovi i polutke

-

 

0201.10 00 10

-- teleći

44,00

 

0201.10 00 20

-- juneći

40,00

 

0201.10 00 90

-- ostali

30,00

 

0201.20

- Ostali komadi sa kostima:

-

 

 

-- kompenzirane četvrti:

-

 

0201.20 20 10

--- teleće

44,00

 

0201.20 20 20

--- juneće

40,00

 

0201.20 20 90

--- ostale

30,00

 

 

 

 

 

 

-- prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

-

 

0201.20 30 10

--- juneće

30,00

 

0201.20 30 90

--- ostale

26,00

 

 

-- zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

-

 

0201.20 50 10

--- juneće

40,00

 

0201.20 50 90

--- ostale

30,00

 

 

-- ostalo:

-

 

0201.20 90 10

--- juneće

30,00

 

0201.20 90 90

--- ostalo

26,00

 

0201.30

- Bez kostiju:

-

 

0201.30 00 10

-- teleće

50,00

 

 

-- ostalo:

-

 

0201.30 00 20

--- juneće

44,00

 

0201.30 00 90

--- ostalo

36,00

 

 

 

 

02.02

 

Meso goveđe, smrznuto

 

 

0202.10

- Trupovi i polutke:

-

 

0202.10 00 10

-- teleće

36,00

 

0202.10 00 20

-- juneće

30,00

 

0202.10 00 90

-- ostalo

30,00

 

0202.20

- Ostali komadi sa kostima:

-

 

 

-- kompenzirane četvrti:

-

 

0202.20 10 10

--- teleće

36,00

 

0202.20 10 20

--- juneće

30,00

 

0202.20 10 90

--- ostalo

30,00

 

 

-- prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

-

 

0202.20 30 10

--- teleće

36,00

 

0202.20 30 20

--- juneće

30,00

 

0202.20 30 90

--- ostalo

30,00

 

 

-- zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

-

 

0202.20 50 10

--- teleće

36,00

 

0202.20 50 20

--- juneće

30,00

 

0202.20 50 90

--- ostalo

30,00

 

 

-- ostalo:

-

 

0202.20 90 10

--- teleće

36,00

 

0202.20 90 20

--- juneće

30,00

 

0202.20 90 90

--- ostalo

30,00

 

0202.30

- Bez kostiju:

 

 

 

-- prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:

 

 

0202.30 10 10

--- teleće

40,00

 

0202.30 10 20

--- juneće

36,00

 

0202.30 10 90

--- ostalo

35,00

 

 

-- prednje četvrti, sečene i grudi:

 

 

0202.30 50 10

--- teleće

40,00

 

0202.30 50 20

--- juneće

36,00

 

0202.30 50 90

--- ostalo

35,00

 

 

-- zadnje četvrti:

-

 

0202.30 60 10

--- teleće

40,00

 

0202.30 60 20

--- juneće

36,00

 

0202.30 60 90

--- ostalo

35,00

 

 

 

 

 

 

-- ostalo:

-

 

0202.30 90 10

--- teleće

40,00

 

0202.30 90 20

--- juneće

36,00

 

0202.30 90 90

--- ostalo

25,00

 

 

 

 

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

-

 

0203.11

-- trupovi i polutke:

-

 

0203.11 10 00

--- od domaćih svinja

42,00

 

0203.11 90 00

--- ostalo

32,00

 

0203.12

-- butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

-

 

 

--- od domaćih svinja:

-

 

0203.12 11 00

---- butovi i komadi od njih

44,00

 

0203.12 19 00

---- plećke i komadi od njih

36,00

 

0203.12 90 00

--- ostalo

32,00

 

0203.19

-- ostalo:

-

 

 

--- od domaćih svinja:

-

 

0203.19 11 00

---- prednji delovi i komadi od njih

35,00

 

0203.19 13 00

---- bubrežnjak i njegovi delovi

35,00

 

0203.19 15 00

---- potrbušine i komadi od njih

25,00

 

 

---- ostalo:

-

 

0203.19 55 00

----- bez kostiju

40,00

 

0203.19 59 00

----- ostalo

40,00

 

 

- Smrznuto:

-

 

0203.21

-- trupovi i polutke:

-

 

0203.21 10 00

--- od domaćih svinja

30,00

 

0203.21 90 00

--- ostalo

30,00

 

0203.22

-- butovi, plećke i komadi od njih sa kostima:

-

 

 

--- od domaćih svinja:

-

 

0203.22 11 00

---- butovi i komadi od njih

36,00

 

0203.22 19 00

---- plećke i komadi od njih

30,00

 

0203.22 90 00

--- ostalo

25,00

 

0203.29

-- ostalo:

-

 

 

--- od domaćih svinja:

-

 

0203.29 11 00

---- prednji delovi i komadi od njih

20,00

 

0203.29 13 00

---- bubrežnjak i njegovi delovi

20,00

 

0203.29 15 00

---- potrbušine i komadi od njih

20,00

 

 

---- ostalo

 

 

0203.29 55 00

----- bez kostiju

25,00

 

0203.29 59 00

----- ostalo

25,00

 

0203.29 90 00

--- ostalo

25,00

 

 

 

 

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

0204.10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni

36,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

-

 

0204.21 00 00

-- trupovi i poutke

25,00

 

0204.22 00 00

-- ostali komadi sa kostima

20,00

 

0204.23 00 00

-- bez kostiju

20,00

 

0204.30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

30,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

-

 

0204.41 00 00

-- trupovi i polutke

20,00

 

0204.42 00 00

-- ostali komadi sa kostima

20,00

 

0204.43 00 00

- bez kostiju

20,00

 

 

 

 

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti

 

 

 

- Od kokošaka, domaćih:

-

 

0207.11 00 00

-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

45,00

 

0207.12 00 00

-- neisečeno u komade, smrznuto

31,00

 

0207.13 00 00

-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

34,00

 

0207.14

-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

-

 

0207.14 00 10

--- bez kostiju

50,00

 

0207.14 00 90

--- ostalo

50,00

 

 

- Od ćurki:

-

 

0207.24 00 00

-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

31,00

 

0207.25 00 00

-- neisečeno u komade, smrznuto

31,00

 

0207.26 00 00

-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

31,00

 

0207.27

-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

-

 

0207.27 00 10

--- bez kostiju

50,00

 

0207.27 00 90

--- ostalo

50,00

 

 

- Od patki, guski i biserki:

-

 

0207.32 00 00

-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

31,00

 

0207.33 00 00

-- neisečeno u komade, smrznuto

31,00

 

0207.35 00 00

-- ostalo, sveže ili rashlađeno

31,00

 

0207.36 00 00

-- ostalo, smrznuto

31,00

 

 

 

 

02.09

 

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

 

- Potkožna svinjska mast (slanina):

 

 

0209.00 11 00

-- sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri

15,00

 

0209.00 19 00

-- sušena ili dimljena

30,00

 

 

 

 

02.10

 

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

- Meso svinjsko:

-

 

0210.11 00 00

-- butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima

40,00

 

0210.12 00 00

-- potrbušine i komadi od njih

30,00

 

0210.19 00 00

-- ostalo

30,00

 

0210.20

- Meso, goveđe:

-

 

0210.20 10 00

-- sa kostima

30,00

 

0210.20 90 00

-- bez kostiju

30,00

 

0210.90 00 00

- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda

20,00

 

 

 

 

03.01

 

Ribe, žive

 

 

0301.93

-- Šaran

40,00

 

0301.93 00 10

--- Mlađ

40,00

 

0301.93 00 90

--- Ostalo

40,00

 

 

 

 

04.01

 

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0401.10

- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi:

-

 

0401.10 90 00

-- ostalo

12,00

 

0401.20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi:

 

 

 

-- do 3%:

-

 

0401.20 19 00

--- ostalo

15,00

 

 

-- preko 3%:

-

 

0401.20 99 00

--- ostalo

15,00

 

0401.30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

-

 

 

-- do 21%

-

 

0401.30 19 00

--- ostalo

8,00

 

 

-- preko 21%, ali ne preko 45%

-

 

0401.30 39 00

--- ostalo

8,00

 

 

-- preko 45%:

-

 

0401.30 99 00

--- ostalo

8,00

 

 

 

 

04.02

 

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0402.10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi:

-

 

 

-- bez dodatka šećera i drugih zaslađivača:

-

 

0402.10 11 00

--- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

70,00

 

0402.10 19 00

--- ostalo

70,00

 

 

-- ostalo:

-

 

0402.10 99 00

--- ostalo

70,00

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:

-

 

0402.21

-- bez dodatnog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

-

 

 

--- sa sadržajem masnoće do 27% po masi:

 

 

0402.21 11 00

---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

70,00

 

 

---- ostalo:

-

 

0402.21 17 00

----- sa sadržajem masnoće do 11% po masi

70,00

 

0402.21 19 00

----- sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi

70,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

-

 

0402.21 91 00

---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

70,00

 

0402.21 99 00

--- ostalo

70,00

 

 

- Ostalo:

-

 

0402.91

-- bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača:

-

 

 

--- sa sadržajem masnoće do 8% po masi:

 

 

0402.91 19 00

---- ostalo

16,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi:

-

 

0402.91 39 00

---- ostalo

16,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi:

-

 

0402.91 59 00

---- ostalo

16,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

-

 

0402.91 99 00

---- ostalo

21,00

 

0402.99

-- ostalo:

 

 

 

--- sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi:

-

 

0402.99 19 00

---- ostalo

16,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:

 

 

0402.99 39 00

---- ostalo

16,00

 

 

--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

-

 

0402.99 99 00

---- ostalo

21,00

 

 

 

 

04.03

 

Mlađenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materijala za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

 

 

0403.10

- Jogurt:

 

 

0403.10 00 10

-- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

10,00

 

0403.10 00 20

-- aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

10,00

 

0403.90

- Ostalo:

-

 

0403.90 00 10

-- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

-

 

0403.90 00 20

-- aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom

-

 

 

 

 

04.05

 

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

 

 

0405.10 00 00

- Maslac

70,00

 

0405.20 00 00

- Mlečni namazi

50,00

 

0405.90 00 00

- Ostalo

50,00

 

 

 

 

04.06

 

Sir i urda:

 

 

0406.10

- Mlad (nezreo, neusoljen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda:

 

 

0406.10 10 00

-- sa sadržajem masnoće do 40% po masi

80,00

 

0406.10 90 00

-- ostalo

80,00

 

0406.30 00 00

- Sir topljen, osim struganog ili u prahu

80,00

 

0406.90 00 00

- Sir, ostali

80,00

 

 

 

 

04.07

 

Živinska i ptičija jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana:

 

 

0407.00

- Od živine:

-

 

 

-- za priplod

-

 

0407.00 19 00

--- ostala

1,00

 

 

-- ostalo:

-

 

0407.00 30 90

--- ostala

1,50

 

 

 

 

04.09

 

Med prirodni

 

 

0409.00 00 00

 

15,00

 

 

 

 

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađeni

 

 

0701.90 00 00

- Ostali

5,00

 

 

 

 

07.02

0702.00 00 00

Paradajz, sveži ili rashlađeni

12,00

 

 

 

 

07.03

 

Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

0703.10

- Crni luk i aljma

-

 

 

-- crni luk

-

 

0703.10 00 19

--- ostali

6,00

 

 

 

 

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

0704.10

- Karfiol i brokola

 

 

0704.10 00 10

-- karfiol

6,00

 

0704.90

- Ostalo:

-

 

0704.90 00 10

-- kupus

6,00

 

 

 

 

07.09

0709.60 10 00

Paprika sveža ili rashlađena

20,00

 

 

 

 

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

0706.10

- Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa):

-

 

0706.10 00 10

-- šargarepa

-

 

0706.10 00 20

-- rotkva ili repa ugarnjača (bela repa)

-

 

 

 

 

07.07

0707.00 00 00

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni

15,00

 

 

 

 

07.08

 

Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno

 

 

0708.10 00 00

- Grašak

18,00

 

0708.20 00 20

-- Boranija

18,00

 

 

 

 

07.09

 

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno

 

 

0709.60 10 00

-- Slatka paprika

15,00

 

0709.60 90 00

-- Ostalo

15,00

 

 

 

 

07.10

 

Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto:

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

0710.21 00 00

-- grašak (Pisum sativum)

18,00

 

0710.22 00 20

-- boranija

18,00

 

0710.40 00 10

-- kukuruz šećerac u zrnu

18,00

 

0710.40 00 20

-- kukuruz šećerac u klipu

15,00

 

0710.80 00 10

-- paprika

18,00

 

0710.80 00 20

-- šargarepa

15,00

 

0710.80 00 90

-- ostalo

15,00

 

0710.90 00 00

- Mešavine povrća

18,00

 

 

 

 

07.11

 

Povrće, privremeno konzervisano (npr. sumpordioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:

 

 

0711.40 00 00

- Krastavci i kornišoni

15,00

 

0711.90 10 00

--- Plodovi roda Capsicum, osim slatkih paprika

15,00

 

0711.90 30 00

--- kukuruz šećerac

20,00

 

0711.90 70 00

--- ostalo

18,00

 

0711.90 90 00

-- mešavina povrća

18,00

 

 

 

 

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

 

0712.20 00 00

- Crni luk

-

 

0712.30 00 00

- Jestive pečurke i trifle:

-

 

0712.30 00 10

-- pečurke

-

 

0712.90 00 00

- Ostalo povrće; mešavine povrća

-

 

 

 

 

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

 

 

0713.10

- Grašak (Pisum sativum):

-

 

0713.10 90 00

-- ostali

-

 

 

 

 

08.06

 

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

0806.10 00 00

- Sveže

5,00

 

 

 

 

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

- Dinje i lubenice:

-

 

0807.11 00 00

-- lubenice

4,00

 

0807.19 00 00

-- ostalo

4,00

 

 

 

 

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

0808.10 00 00

- Jabuke

10,00

 

0808.20 00 10

-- Kruške

10,00

 

0808.20 00 20

- Dunje

5,00

 

 

 

 

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže:

 

 

0809.10 00 00

- Kajsije

5,00

 

0809.20 00 10

-- Trešnje

5,00

 

0809.20 00 20

-- Višnje

5,00

 

0809.40 00 00

- Šljive

10,00

 

 

 

 

08.13

 

Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave:

 

 

0813.10 00 00

- Kajsije

-

 

0813.20 00 00

- Šljive

-

 

0813.30 00 00

- Jabuke

-

 

0813.40

- Ostalo voće:

 

 

0813.40 00 10

-- višnje

-

 

0813.40 00 90

-- ostalo

-

 

0813.50 00 00

- Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave

-

 

 

 

 

09.04

 

Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904.20

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena:

 

 

 

-- nedrobljena i nemlevena:

-

 

0904.20 10 00

--- slatka paprika

6,00

 

0904.20 30 00

--- ostala

8,00

 

0904.20 90 00

-- drobljena ili mlevena

10,00

 

 

 

 

10.01

 

Pšenica i napolica:

 

 

1001.10

- Tvrda pšenica:

-

 

1001.10 00 01

-- semenska

-

 

1001.10 00 09

-- ostala

-

 

1001.90

- Ostalo:

-

 

1001.90 00 10

-- semenska pšenica

-

 

1001.90 00 20

-- ostala pšenica

-

 

 

 

 

12.01

1201.00 00 00

Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu

-

 

 

 

 

12.05

1205.00 00 00

Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno

-

 

 

 

 

12.06

1206.00 00 00

Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno

-

 

 

 

 

12.10

 

Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin:

 

 

1210.10 00 00

- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta

-

 

1210.20 00 00

- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta

-

 

 

 

 

15.07

 

Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

1507.10

- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole):

-

 

1507.10 90 00

-- ostalo

-

 

1507.90

- Ostalo:

-

 

1507.90 90 00

-- ostalo

-

 

 

 

 

15.12

 

Ulje od semena suncokreta, šafraniksi pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

 

- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:

-

 

1512.11 00 00

-- sirovo ulje

-

 

1512.19 00 00

-- ostalo

-

 

 

 

 

15.14

 

Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ili hemijski nemodifikovani:

 

 

1514.10

- Sirovo ulje:

 

 

1514.10 00 10

-- od repice

-

 

1514.90

- Ostalo:

 

 

1514.90 00 10

-- Od repice

-

 

 

 

 

15.17

 

Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:

 

 

1517.10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

 

 

1517.10 10 00

-- sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća

15,00

 

1517.10 90 00

-- ostalo

15,00

 

 

 

 

16.01

 

Kobasice i sl. proizvodi od mesa i drugih klaničnih proizvoda za jelo ...

 

 

1601.00 10 00

- od džigerice

40,00

 

1601.00 91 00

-- kobasice i sl. proiz., sušeni ili premazani

40,00

 

 

 

 

16.02

 

Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa drugih klaničnih proizvoda

 

 

1602.10 00 00

- ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa - homogenizovani proizvodi

40,00

 

1602.20 00 00

- od džigerice bilo koje životinje

40,00

 

1602.41 00 00

-- od svinja; šunke i odresci šunki

40,00

 

1602.42 00 00

-- plećke i odresci plećki

40,00

 

1602.49 00 00

-- ostalo, uključujući i mešavine

40,00

 

1602.50 00 00

- od goveda

40,00

 

1602.90 00 00

- ostalo, uključ. prerađevine od krvi od bilo kojih životinja

40,00

 

 

 

 

17.01

 

Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza u čvrstom stanju:

 

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje:

-

 

1701.11 00 00

-- od šećerne trske

4,00

 

1701.12 00 00

-- od šećerne repe

4,00

 

 

- Ostalo:

 

 

1701.99

-- ostalo:

-

 

1701.99 00 10

--- šećer od šećerne trske, rafinisan

18,00

 

1701.99 00 20

--- šećer od šećerne repe, rafinisan

18,00

 

 

 

 

20.09

 

Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje:

 

 

 

- Sok od pomorandže:

-

 

2009.11

-- smrznuti:

-

 

2009.11 00 10

--- koncentrisani

-

 

2009.11 00 90

--- ostali

-

 

2009.19

-- ostali:

-

 

2009.19 00 10

--- koncentrisani

-

 

2009.19 00 90

--- ostali

-

 

2009.20

- Sok od grejpfruta:

-

 

2009.20 00 10

-- koncentrisani

-

 

2009.20 00 90

-- ostali

-

 

2009.30

- Sok od ostalih agruma:

-

 

2009.30 00 10

-- koncentrisani

-

 

 

-- ostali:

-

 

2009.30 00 91

-- od limuna

-

 

2009.30 00 99

-- ostali

-

 

2009.40

- Sok od ananasa:

-

 

2009.40 00 10

- koncentrisani

-

 

2009.40 00 90

-- ostali

-

 

2009.50 00 00

- Sok od paradajza

-

 

2009.60 00 00

- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa)

-

 

2009.70

- Sok od jabuka:

-

 

2009.70 00 10

-- koncentrisani

-

 

2009.70 00 90

-- ostali

-

 

2009.80

- Sok od ostalog voća i povrća:

-

 

 

-- koncentrisani:

-

 

2009.80 00 11

--- od maline

-

 

2009.80 00 12

--- od višnje

-

 

2009.80 00 19

--- od ostalog voća ili povrća

-

 

 

-- ostali:

-

 

2009.80 00 91

--- od maline

-

 

2009.80 00 92

--- od višnje

-

 

2009.80 00 99

--- od ostalog voća i povrća

-

 

2009.90 00 00

- Mešavine sokova

-

 

 

 

 

21.02

 

Kvasac (aktivan ili neaktivan); ostali jednoćelijski mikroorganizmi, mrtvi (osim vakcina iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva:

 

 

2102.10

- Aktivan kvasac:

-

 

 

-- kvasac za mešenje (pekarski):

-

 

2102.10 39 00

--- ostali

-

 

 

 

 

21.03

 

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf):

 

 

2103.90

- Ostalo:

-

 

2103.90 00 90

-- ostalo

5,00

 

 

 

 

21.04

 

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

2104.10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

3,00

 

 

 

 

22.07

 

Nedenaturisani etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine:

 

 

2207.10 00 00

- Etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači, nedenaturisani

30,00

 

2207.20 00 00

- Etil-alkohol i ostali alkoholi denaturisani, bilo koje jačine

30,00

 

 

 

 

22.08

 

Nedenaturisani etilalkohol, alkoholne jačine manje od 80% zapr.: rakije, likeri i ostala alkoholna pića

 

 

2208.30 00 00

- Viski

30,00

 

2208.90 00 90

- Ostala žestoka i druga alkoholna pića

30,00

 

 

 

 

23.04

2304.00 00 00

Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani - sojina sačma

2,50

 

 

 

 

24.01

 

Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana

 

 

2401.10

- Duvan, neižiljen:

-

 

2401.10 00 20

-- tip Virdžinija

 5,00

 

2401.10 00 30

-- tip Berlej

15,00

 

2401.20

- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen:

-

 

 

-- delimično ižiljen:

-

 

2401.20 00 12

--- tip Virdžinija

 7,00

 

2401.20 00 13

--- tip Berlej

20,00

 

 

-- potpuno ižiljen:

-

 

2401.20 00 22

--- tip Virdžinija

10,00

 

2401.20 00 23

--- tip Berlej

25,00


Član 1a

Izuzetno od odredbe člana 1 ove odluke, pri uvozu šećera od šećerne trske, rafinisan iz tar. oznake 1701. 99 00 10 i šećera od šećerne repe, rafinisan iz tar. oznake 1701.99 00 20, posebna dažbina za šećer poreklom iz zemalja članica Evropske unije kao i zemalja sa kojima je zaključen i ratifikovan sporazum o slobodnoj trgovini iznosi 10 din/kg, uz prilaganje uverenja o poreklu robe.

Član 2

Posebnu dažbinu iz čl. 1 i 1a ove odluke plaćaju preduzeća, preduzetnici i fizička lica pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Član 3

Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, po propisima koji važe za naplaćivanje carine.

Član 4

Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.

Član 5

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", broj 56/2002).

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".