ODLUKA
O KRITERIJUMIMA ZA OBRAZOVANJE KOMISIJA ZA JAVNE NABAVKE

("Sl. glasnik RS", br. 25/2003)

1. Ovom odlukom se određuju kriterijumi za obrazovanje komisija za javne nabavke (u daljem tekstu: Komisije) koje naručilac obrazuje istovremeno sa donošenjem odluke o pokretanju postupka javne nabavke radi obezbeđivanja uslova za koordiniranje izrade konkursne dokumentacije za javnu nabavku, pripremanja oglasa o javnoj nabavci, prikupljanja, otvaranja i stručne ocene ponuda i predlaganja naručiocu izbora najpovoljnije ponude.

2. Akt o obrazovanju Komisije donosi organ nadležan za donošenje odluke o pokretanju postupka javne nabavke.

Aktom iz stava 1 ove tačke obrazuje se Komisija, određuju se predsednik i članovi, zadatak Komisije, rok za izvršenje zadataka kao i druga pitanja od značaja za obrazovanje Komisije.

3. Za članove komisije mogu se imenovati lica koja imaju odgovarajuće stručno znanje iz oblasti iz koje se javna nabavka vrši.

Ako naručilac nema zaposleno lice koje ima odgovarajuće stručno znanje iz oblasti u kojoj se javna nabavka vrši, može u komisiju imenovati lice koje nije zaposleno kod naručioca.

4. U Komisiju se ne mogu imenovati lica zaposlena u pravnom licu koje može biti ponuđač za tu vrstu javne nabavke ili u pravnom licu kome je poverena izrada tehničke dokumentacije za tu vrstu javne nabavke.

5. Komisija ima predsednika i najmanje dva člana od kojih jedan mora biti diplomirani pravnik.

6. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".