UREDBA
O UTVRĐIVANJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA INFRASTRUKTURNOG KORIDORA AUTOPUTA E-75 SUBOTICA-BEOGRAD (BATAJNICA)

("Sl. glasnik RS", br. 69/2003 i 36/2010)

Član 1

Utvrđuje se Prostorni plan područja infrastrukturnog koridora autoputa E-75 Subotica-Beograd (Batajnica) (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja infrastrukturnog koridora, na delovima teritorija grada Beograda i Novog Sada i opština Kanjiža, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Vrbas, Srbobran, Temerin, Inđija i Stara Pazova.

Član 3

Prostorni plan se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su za planove namene površina, infrastrukturnih sistema i režima uređenja, korišćenja i zaštite prostora, u razmeri 1 : 100 000.

Grafičke prikaze izrađene u 16 primeraka iz stava 2 ovog člana, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Prostorni plan se ostvaruje planovima detaljne regulacije, planovima i programima razvoja i propisima i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje.

Član 5

Ugovor o implementaciji Prostornog plana zaključiće Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacija, Ministarstvo urbanizma i građevina i Republička direkcija za puteve sa skupštinama grada Beograda i Novog Sada i skupštinama opština Kanjiža, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Vrbas, Srbobran, Temerin, Inđija i Stara Pazova, kao i drugim učesnicima u realizaciji planskih rešenja.

Član 6

Po jedan primerak grafičkih prikaza iz člana 3 stav 2 ove uredbe čuva se trajno u Vladi Republike Srbije, ministarstvu nadležnom za poslove saobraćaja i telekomunikacija, Republičkoj direkciji za puteve, skupštinama grada Beograda i Novog Sada i skupštinama opština Kanjiža, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Vrbas, Srbobran, Temerin, Inđija i Stara Pazova, a po dva primerka u ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Analitičko-dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 7

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3 stav 2 ove uredbe imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 8

Urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen ovim prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti, uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od dve godine od dana njenog stupanja na snagu.

Urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 9

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalni članovi Uredbe o izmenama
Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora autoputa E-75 Subotica - Beograd (Batajnica)

("Sl. glasnik RS", br. 36/2010)

Član 2

Grafičke prikaze, referalne karte, i to: referalna karta broj 1. Plan namene površina, referalna karta broj 2. Plan infrastrukturnih sistema, referalna karta broj 3. Režimi uređenja, korišćenja i zaštite prostora i tematska karta Plan saobraćajne infrastrukture, izrađene u razmeri 1:100.000, izmenjene u skladu sa članom 1. ove uredbe, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Prostorni plan područja infrastrukturnog koridora autoputa E-75 Subotica-Beograd (Batajnica), koji je sastavni deo ove uredbe, objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 69/2003, možete pogledati OVDE

Izmene Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora autoputa E-75 Subotica-Beograd (Batajnica), objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 36/2010, možete pogledati OVDE