REŠENJE
O OBRAZOVANJU ODBORA ZA BORBU PROTIV NARKOMANIJE I OSTALIH BOLESTI ZAVISNOSTI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 10/2003)

1. Obrazuje se Odbor za borbu protiv narkomanije i ostalih bolesti zavisnosti Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Odbor) kao stalno radno telo Izvršnog odbora Skupštine Grada Novog Sada.

2. Zadatak Odbora je:

- da prati stanje i probleme narkomanije i ostalih bolesti zavisnosti u Gradu i koordinira rad svih ustanova i organizacija koje se bave ovom problematikom radi zajedničkog delovanja na prevenciji, lečenju, tretmanu i rehabilitaciji zavisnika,

- da prikuplja podatke, analizira ih, usaglašava zajedničke stavove i predlaže mere i aktivnosti u prevenciji, lečenju, tretmanu i rehabilitaciji zavisnika, kao i na suzbijanju narkomanije,

- da pokreće inicijative, usmerava i prati realizaciju utvrđenih programa,

- da informiše javnost i Izvršni odbor Skupštine Grada Novog Sada o preduzetim aktivnostima na prevenciji bolesti zavisnosti i u borbi protiv narkomanije.

3. Odbor ima predsednika, zamenika predsednika i 20 članova.

4. Stručne, administrativne i tehničke poslove, za potrebe Odbora, obavljaće Sekretarijat za zdravstvo i socijalnu zaštitu Gradske uprave Grada Novog Sada.

5. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi rešenje o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Odbora za prevenciju narkomanija i ostalih bolesti zavisnosti u Gradu ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 14/95 i 1/96).

6. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".