UREDBA
O RATIFIKACIJI SPORAZUMA O IZMENI SPORAZUMA O VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU IZMEĐU SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I SAVEZNE REPUBLIKE NEMAČKE

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 54/76)

ČLAN 1

Ratifikuje se Sporazum o izmeni Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Savezne Republike Nemačke, od 10. aprila 1957. godine, postignut razmenom nota od 26. jula 1973. i 17. januara 1975. godine u Beogradu, u originalu na srpskohrvatskom i nemačkom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Sporazuma u originalu na srpskohrvatskom jeziku glasi:

AMBASADI SAVEZNE
REPUBLIKE NEMAČKE
Beograd
Broj: 429368/73.

Beograd, 26. juli 1973. godine

Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izražava svoje poštovanje Ambasadi Savezne Republike Nemačke i ima čast predložiti, na osnovu člana 17 tačke 3 Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Savezne Republike Nemačke, potpisanog u Bonu, 10. aprila 1957. godine, izmenu tačke 2 Plana linija na kojima će se obavljati saobraćaj, tako da ona glasi:

"2. Od mesta u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji-Budimpešta-Beč-Frankfurt na Majni-Brisel-London-Njujork i dalje".

Savezni sekretarijat za inostrane poslove koristi i ovu priliku da Ambasadi Savezne Republike Nemačke ponovi izraze svog osobitog poštovanja.

SAVEZNOM SEKRETARIJATU ZA INOSTRANE
POSLOVE SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE
REPUBLIKE JUGOSLAVIJE
Beograd
Wj 455.00 - br. A 7/75

Beograd, 17. januara 1975. godine

Ambasada Savezne Republike Nemačke izražava svoje poštovanje Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i ima čast da potvrdi prijem note broj 429368/73 od 26. jula 1973. godine, koja glasi kako sledi:

"Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izražava svoje poštovanje Ambasadi Savezne Republike Nemačke i ima čast predložiti, na osnovu člana 17 tačke 3 Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Savezne Republike Nemačke, potpisanog u Bonu, 10. aprila 1957. godine, izmenu tačke 2 Plana linija na kojima će se obavljati saobraćaj, tako da ona glasi:

"2. Od mesta u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji-Budimpešta-Beč-Frankfurt na Majni-Brisel-London-Njujork i dalje."

Ambasada Savezne Republike Nemačke ima čast saopštiti da je Vlada Savezne Republike Nemačke saglasna s predlogom sadržanim u gore prepisanoj noti Saveznog sekretarijata za inostrane poslove kao i s time da ta nota kao i ova nota predstavljaju sporazum između obe vlade koji stupa na snagu datumom ove note.

Ambasada Savezne Republike Nemačke koristi i ovu priliku da Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ponovi izraze svog osobitog poštovanja.

ČLAN 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".