UREDBA
O RATIFIKACIJI SPORAZUMA O IZMENI SPORAZUMA O OSNIVANJU I DELATNOSTI INFORMATIVNIH USTANOVA SAVEZNE REPUBLIKE NEMAČKE U SOCIJALISTIČKOJ FEDERATIVNOJ REPUBLICI JUGOSLAVIJI

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 1/78)

ČLAN 1

Ratifikuje se Sporazum o izmeni Sporazuma o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova Savezne Republike Nemačke u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, postignut razmenom nota od 19. maja i 14. juna 1976. godine u Beogradu, u originalu na srpskohrvatskom i nemačkom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Sporazuma u originalu na srpskohrvatskom jeziku glasi:

Br. 427983

Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izražava svoje poštovanje Ambasadi Savezne Republike Nemačke i, u vezi sa notom Ambasade br. Ku 20/1, od 31.1.1975. godine, ima čast da obavesti da je Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije prihvatila predloženu izmenu člana 1 stav 1 Sporazuma između Vlade SFR Jugoslavije i Vlade SR Nemačke o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova SRN u SFRJ, od 28.7.1969. godine, sa sedištem u Beogradu i Zagrebu, u smislu da se dosadašnji naziv "Informativni centar Savezne Republike Nemačke" promeni i glasi "Kulturni i informativni centar Savezne Republike Nemačke".

Pozivajući se na izraženu saglasnost Vlade SR Nemačke sa osnivanjem dveju jugoslovenskih informativnih ustanova u SR Nemačkoj, potvrđenoj u razmeni pisama između gospodina Werza, ministerijelnog direktora i R. Čačinovića, ambasadora SFR Jugoslavije u Bonu, od 28.7.1969. godine, kao sastavnom delu gore pomenutog sporazuma, Savezni sekretarijat za inostrane poslove upoznaje da se u međuvremenu Vlada SFR Jugoslavije, takođe, saglasila da se dosadašnji naziv "Informativni centar Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije", sa sedištem u Kelnu i Štutgartu, izmeni u "Kulturni i informativni centar Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije".

Ukoliko je Vlada Savezne Republike Nemačke saglasna sa gore predloženim, ova nota, i potvrdan odgovor Ambasade, predstavljaće Sporazum o izmeni Sporazuma između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Savezne Republike Nemačke o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova SR Nemačke u SFR Jugoslaviji, i razmenjenih pisama tim povodom o osnivanju informativnih ustanova SFR Jugoslavije u SR Nemačkoj, od 28.7.1969. godine u Bonu.

Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koristi i ovu priliku da Ambasadi Savezne Republike Nemačke ponovi izraze svog osobitog poštovanja.

Beograd, 19. maja 1976. godine
Ambasadi Savezne
Republike Nemačke
Beograd
KU 20/1
Nr. 61/76

Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu izražava svoje poštovanje Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i ima čast potvrditi prijem verbalne note Saveznog sekretarijata za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije broj 427983 od 19. maja 1976. godine, kojom je Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izrazila svoju saglasnost sa izmenom člana 1 stav 1 Sporazuma između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Savezne Republike Nemačke o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova Savezne Republike Nemačke u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji od 28. jula 1969. godine. Gore spomenuta verbalna nota od 19. maja 1976. godine ima sledeći tekst:

"Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izražava svoje poštovanje Ambasadi Savezne Republike Nemačke i, u vezi sa notom Ambasade br. Ku 20/1, od 31.1.1975. godine, ima čast da obavesti da je Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije prihvatila predloženu izmenu člana 1 stav 1 Sporazuma između Vlade SFR Jugoslavije i Vlade SR Nemačke o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova Savezne Republike Nemačke u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, od 28.7.1969. godine, sa sedištem u Beogradu i Zagrebu, u smislu da se dosadašnji naziv "Informativni centar Savezne Republike Nemačke" promeni i glasi "Kulturni i informativni centar Savezne Republike Nemačke".

Pozivajući se na izraženu saglasnost Vlade SR Nemačke sa osnivanjem dveju jugoslovenskih informativnih ustanova u SR Nemačkoj, potvrđenoj u razmeni pisama između gospodina Werza, ministerijalnog direktora i R. Čačinovića, ambasadora SFR Jugoslavije u Bonu, od 28.7.1969. godine, kao sastavnom delu gore pomenutog sporazuma, Savezni sekretarijat za inostrane poslove upoznaje da se u međuvremenu Vlada SFR Jugoslavije, takođe, saglasila da se dosadašnji naziv "Informativni centar Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije", sa sedištem u Kelnu i Štutgartu, izmeni u "Kulturni i informativni centar Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije".

Ukoliko je Vlada Savezne Republike Nemačke saglasna sa gore predloženim, ova nota i potvrdan odgovor Ambasade, predstavljaće Sporazum o izmeni Sporazuma između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Savezne Republike Nemačke o osnivanju i delatnosti informativnih ustanova SR Nemačke u SFR Jugoslaviji, i razmenjenih pisama tim povodom o osnivanju informativnih ustanova SFR Jugoslavije u SR Nemačkoj, od 28.7.1969. godine u Bonu.

Savezni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koristi i ovu priliku da Ambasadi Savezne Republike Nemačke ponovi izraze svog osobitog poštovanja.

Ambasada ima čast da saopšti Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije da je Vlada Savezne Republike Nemačke saglasna sa predlozima Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Prema tome, verbalna nota Saveznog sekretarijata za inostrane poslove broj 427983 od 19. maja 1976. godine i ova nota, koja je odgovor na nju, predstavljaju sporazum između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Savezne Republike Nemačke koji stupa na snagu datumom ove note.

Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu koristi i ovu priliku da Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ponovi izraze svog osobitog poštovanja.

Beograd, 14. juna 1976. godine.
Saveznom sekretarijatu
za inostrane poslove
Socijalističke Federativne
Republike Jugoslavije,
Beograd

ČLAN 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".