ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA REGULISANJE DUGOVA PRAVNIH LICA KOJA SU ZAPOČELA POSTUPAK PRIVATIZACIJE PREMA JAVNIM PREDUZEĆIMA NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE I ELEKTROPRIVREDA SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 110/2003)

1. Obrazuje se Komisija za regulisanje dugova pravnih lica koja su započela postupak privatizacije prema Javnom preduzeću "Naftna industrija Srbije", Novi Sad i Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" Beograd (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadatak Komisije je:

1) razmatranje i ocenjivanje stanja u pravnim licima koja su započela postupak privatizacije (u daljem tekstu: pravno lice), na predlog Agencije za privatizaciju;

2) predlaganje mera i aktivnosti u cilju obezbeđivanja neophodnih uslova za regulisanje dugova pravnih lica prema Javnom preduzeću "Naftna industrija Srbije" Novi Sad (u daljem tekstu: NIS) i Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" Beograd (u daljem tekstu: EPS).

Komisija može da inicira Vladi Republike Srbije da preporuči nadležnim organima NIS-a i EPS-a da se dugovi pravnih lica prema NIS-u i EPS-u regulišu na sledeći način:

- delimičan ili potpuni otpis duga, uslovljen uspešnom realizacijom privatizacije;

- utvrđivanje novih rokova otplate, uslovljen uspešnom realizacijom privatizacije.

3. Komisija ima tri člana, od kojih se po jedan član imenuje od predstavnika ministarstva nadležnog za poslove privatizacije, ministarstva nadležnog za poslove finansija i ekonomije i ministarstva nadležnog za poslove rudarstva i energetike.

Predsednika i članove Komisije imenuje Vlada Republike Srbije.

4. Komisija će se u obavljanju poslova iz tačke 2 ove odluke, rukovoditi potrebom potpune zaštite dobijenih podataka koji se odnose na pravna lica, odnosno javna preduzeća.

5. Komisija će u svom radu, po potrebi, sarađivati sa republičkim organima i organizacijama.

6. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Ministarstvo za privredu i privatizaciju.

7. Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".