ODLUKAO VISINI POSEBNIH DAŽBINA PRI UVOZU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA("Sl glasnik RS", br. 45/2003, 56/2003 i 115/2003)  | 
 
Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:
| 
  | 
 |||
|  
   Tarifni   | 
  
  Tarifna oznaka  | 
  
  Naimenovanje  | 
  
   Iznos   | 
 
| 
  | 
 |||
|  
  1  | 
  
  2  | 
  
  3  | 
  
  4  | 
 
| 
  | 
 |||
|  
  01.02  | 
  
  
  | 
  
  Žive životinje, vrste goveda:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0102.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- domaće vrste  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0102.90 05 00  | 
  
  --- mase do 80 kg  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- mase preko 80 kg do 160 kg  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0102.90 21 00  | 
  
  ---- za klanje  | 
  
  14,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- mase preko 160 kg do 300 kg  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0102.90 41 00  | 
  
  ---- za klanje  | 
  
  13,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- mase preko 300 kg  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  ---- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0102.90 71 00  | 
  
  ----- za klanje  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  01.03  | 
  
  
  | 
  
  Svinje žive:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0103.91  | 
  
  -- mase do 50 kg  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0103.91 10 00  | 
  
  --- domaće vrste  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0103.92  | 
  
  -- mase preko 50 kg  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- domaće vrste:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0103.92 11 00  | 
  
  ---- koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0103.92 19 00  | 
  
  ---- ostale  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  01.04  | 
  
  
  | 
  
  Ovce i koze, žive:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0104.10  | 
  
  - Ovce:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostale:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0104.10 30 00  | 
  
  --- jagnjad (do jedne godine starosti)  | 
  
  14,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0104.10 80 00  | 
  
  --- ostale  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  01.05  | 
  
  
  | 
  
  Živina, domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke):  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0105.92  | 
  
  -- kokoške mase do 2.000 g  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0105.92 00 90  | 
  
  --- ostale  | 
  
  14,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0105.93  | 
  
  -- kokoške mase preko 2.000 g  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0105.93 00 90  | 
  
  --- ostale  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.01  | 
  
  
  | 
  
  Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.10  | 
  
  - Trupovi i polutke  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.10 00 10  | 
  
  -- teleći  | 
  
  44,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.10 00 20  | 
  
  -- juneći  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.10 00 90  | 
  
  -- ostali  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20  | 
  
  - Ostali komadi sa kostima:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- kompenzirane četvrti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 20 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  44,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 20 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 20 90  | 
  
  --- ostale  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 30 10  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 30 90  | 
  
  --- ostale  | 
  
  26,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 50 10  | 
  
  --- juneće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 50 90  | 
  
  --- ostale  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 90 10  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.20 90 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  26,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.30  | 
  
  - Bez kostiju:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.30 00 10  | 
  
  -- teleće  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.30 00 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  44,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0201.30 00 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.02  | 
  
  
  | 
  
  Meso goveđe, smrznuto  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.10  | 
  
  - Trupovi i polutke:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.10 00 10  | 
  
  -- teleće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.10 00 20  | 
  
  -- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.10 00 90  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20  | 
  
  - Ostali komadi sa kostima:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- kompenzirane četvrti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 10 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 10 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 10 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 30 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 30 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 30 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 50 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 50 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 50 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 90 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 90 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.20 90 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30  | 
  
  - Bez kostiju:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 10 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 10 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 10 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  35,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- prednje četvrti, sečene i grudi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 50 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 50 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 50 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  35,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- zadnje četvrti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 60 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 60 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 60 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  35,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 90 10  | 
  
  --- teleće  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 90 20  | 
  
  --- juneće  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0202.30 90 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.03  | 
  
  
  | 
  
  Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Sveže ili rashlađeno:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.11  | 
  
  -- trupovi i polutke:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.11 10 00  | 
  
  --- od domaćih svinja  | 
  
  42,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.11 90 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  32,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.12  | 
  
  -- butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- od domaćih svinja:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.12 11 00  | 
  
  ---- butovi i komadi od njih  | 
  
  44,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.12 19 00  | 
  
  ---- plećke i komadi od njih  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.12 90 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  32,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- od domaćih svinja:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19 11 00  | 
  
  ---- prednji delovi i komadi od njih  | 
  
  35,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19 13 00  | 
  
  ---- bubrežnjak i njegovi delovi  | 
  
  35,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19 15 00  | 
  
  ---- potrbušine i komadi od njih  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  ---- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19 55 00  | 
  
  ----- bez kostiju  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.19 59 00  | 
  
  ----- ostalo  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Smrznuto:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.21  | 
  
  -- trupovi i polutke:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.21 10 00  | 
  
  --- od domaćih svinja  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.21 90 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.22  | 
  
  -- butovi, plećke i komadi od njih sa kostima:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- od domaćih svinja:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.22 11 00  | 
  
  ---- butovi i komadi od njih  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.22 19 00  | 
  
  ---- plećke i komadi od njih  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.22 90 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- od domaćih svinja:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 11 00  | 
  
  ---- prednji delovi i komadi od njih  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 13 00  | 
  
  ---- bubrežnjak i njegovi delovi  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 15 00  | 
  
  ---- potrbušine i komadi od njih  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 55 00  | 
  
  ----- bez kostiju  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 59 00  | 
  
  ----- ostalo  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0203.29 90 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.04  | 
  
  
  | 
  
  Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.10 00 00  | 
  
  - Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni  | 
  
  36,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.21 00 00  | 
  
  -- trupovi i poutke  | 
  
  25,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.22 00 00  | 
  
  -- ostali komadi sa kostima  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.23 00 00  | 
  
  -- bez kostiju  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.30 00 00  | 
  
  - Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo meso ovčje, smrznuto:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.41 00 00  | 
  
  -- trupovi i polutke  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.42 00 00  | 
  
  -- ostali komadi sa kostima  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0204.43 00 00  | 
  
  - bez kostiju  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.07  | 
  
  
  | 
  
  Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Od kokošaka, domaćih:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.11 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno  | 
  
  45,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.12 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, smrznuto  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.13 00 00  | 
  
  -- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni  | 
  
  34,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.14  | 
  
  -- isečeni komadi i otpaci, smrznuti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.14 00 10  | 
  
  --- bez kostiju  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.14 00 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Od ćurki:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.24 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.25 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, smrznuto  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.26 00 00  | 
  
  -- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.27  | 
  
  -- isečeni komadi i otpaci, smrznuti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.27 00 10  | 
  
  --- bez kostiju  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.27 00 90  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Od patki, guski i biserki:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.32 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.33 00 00  | 
  
  -- neisečeno u komade, smrznuto  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.35 00 00  | 
  
  -- ostalo, sveže ili rashlađeno  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0207.36 00 00  | 
  
  -- ostalo, smrznuto  | 
  
  31,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  02.09  | 
  
  
  | 
  
  Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Potkožna svinjska mast (slanina):  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0209.00 11 00  | 
  
  -- sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0209.00 19 00  | 
  
  -- sušena ili dimljena  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  02.10  | 
  
  
  | 
  
  Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Meso svinjsko:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.11 00 00  | 
  
  -- butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.12 00 00  | 
  
  -- potrbušine i komadi od njih  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.19 00 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.20  | 
  
  - Meso, goveđe:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.20 10 00  | 
  
  -- sa kostima  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.20 90 00  | 
  
  -- bez kostiju  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0210.90 00 00  | 
  
  - Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  03.01  | 
  
  
  | 
  
  Ribe, žive  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0301.93  | 
  
  -- Šaran  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0301.93 00 10  | 
  
  --- Mlađ  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0301.93 00 90  | 
  
  --- Ostalo  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.01  | 
  
  
  | 
  
  Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.10  | 
  
  - Sa sadržajem masnoće do 1% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.10 90 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.20  | 
  
  - Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- do 3%:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.20 19 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- preko 3%:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.20 99 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.30  | 
  
  - Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- do 21%  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.30 19 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  8,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- preko 21%, ali ne preko 45%  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.30 39 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  8,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- preko 45%:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0401.30 99 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  8,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.02  | 
  
  
  | 
  
  Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.10  | 
  
  - U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- bez dodatka šećera i drugih zaslađivača:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.10 11 00  | 
  
  --- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.10 19 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.10 99 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21  | 
  
  -- bez dodatnog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće do 27% po masi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21 11 00  | 
  
  ---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  ---- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21 17 00  | 
  
  ----- sa sadržajem masnoće do 11% po masi  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21 19 00  | 
  
  ----- sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21 91 00  | 
  
  ---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.21 99 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.91  | 
  
  -- bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće do 8% po masi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.91 19 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  16,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.91 39 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  16,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.91 59 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  16,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.91 99 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  21,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.99  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.99 19 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  16,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.99 39 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  16,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  --- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0402.99 99 00  | 
  
  ---- ostalo  | 
  
  21,00  | 
 
|  
  04.03  | 
  
  
  | 
  
  Mlađenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materijala za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.10  | 
  
  - Jogurt:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.10 00 10  | 
  
  -- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.10 00 20  | 
  
  -- aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.90 00 10  | 
  
  -- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0403.90 00 20  | 
  
  -- aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.05  | 
  
  
  | 
  
  Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0405.10 00 00  | 
  
  - Maslac  | 
  
  70,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0405.20 00 00  | 
  
  - Mlečni namazi  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0405.90 00 00  | 
  
  - Ostalo  | 
  
  50,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.06  | 
  
  
  | 
  
  Sir i urda:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0406.10  | 
  
  - Mlad (nezreo, neusoljen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0406.10 10 00  | 
  
  -- sa sadržajem masnoće do 40% po masi  | 
  
  80,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0406.10 90 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  80,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0406.30 00 00  | 
  
  - Sir topljen, osim struganog ili u prahu  | 
  
  80,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0406.90 00 00  | 
  
  - Sir, ostali  | 
  
  80,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.07  | 
  
  
  | 
  
  Živinska i ptičija jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0407.00  | 
  
  - Od živine:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- za priplod  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0407.00 19 00  | 
  
  --- ostala  | 
  
  1,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0407.00 30 90  | 
  
  --- ostala  | 
  
  1,50  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  04.09  | 
  
  
  | 
  
  Med prirodni  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0409.00 00 00  | 
  
  
  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.01  | 
  
  
  | 
  
  Krompir, svež ili rashlađeni  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0701.90 00 00  | 
  
  - Ostali  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.02  | 
  
  0702.00 00 00  | 
  
  Paradajz, sveži ili rashlađeni  | 
  
  12,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.03  | 
  
  
  | 
  
  Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0703.10  | 
  
  - Crni luk i aljma  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- crni luk  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0703.10 00 19  | 
  
  --- ostali  | 
  
  6,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.04  | 
  
  
  | 
  
  Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0704.10  | 
  
  - Karfiol i brokola  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0704.10 00 10  | 
  
  -- karfiol  | 
  
  6,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0704.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0704.90 00 10  | 
  
  -- kupus  | 
  
  6,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.09  | 
  
  0709.60 10 00  | 
  
  Paprika sveža ili rashlađena  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.06  | 
  
  
  | 
  
  Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0706.10  | 
  
  - Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa):  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0706.10 00 10  | 
  
  -- šargarepa  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0706.10 00 20  | 
  
  -- rotkva ili repa ugarnjača (bela repa)  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.07  | 
  
  0707.00 00 00  | 
  
  Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.08  | 
  
  
  | 
  
  Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0708.10 00 00  | 
  
  - Grašak  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0708.20 00 20  | 
  
  -- Boranija  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.09  | 
  
  
  | 
  
  Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0709.60 10 00  | 
  
  -- Slatka paprika  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0709.60 90 00  | 
  
  -- Ostalo  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  07.10  | 
  
  
  | 
  
  Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.21 00 00  | 
  
  -- grašak (Pisum sativum)  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.22 00 20  | 
  
  -- boranija  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.40 00 10  | 
  
  -- kukuruz šećerac u zrnu  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.40 00 20  | 
  
  -- kukuruz šećerac u klipu  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.80 00 10  | 
  
  -- paprika  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.80 00 20  | 
  
  -- šargarepa  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.80 00 90  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0710.90 00 00  | 
  
  - Mešavine povrća  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.11  | 
  
  
  | 
  
  Povrće, privremeno konzervisano (npr. sumpordioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0711.40 00 00  | 
  
  - Krastavci i kornišoni  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0711.90 10 00  | 
  
  --- Plodovi roda Capsicum, osim slatkih paprika  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0711.90 30 00  | 
  
  --- kukuruz šećerac  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0711.90 70 00  | 
  
  --- ostalo  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0711.90 90 00  | 
  
  -- mešavina povrća  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.12  | 
  
  
  | 
  
  Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0712.20 00 00  | 
  
  - Crni luk  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0712.30 00 00  | 
  
  - Jestive pečurke i trifle:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0712.30 00 10  | 
  
  -- pečurke  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0712.90 00 00  | 
  
  - Ostalo povrće; mešavine povrća  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  07.13  | 
  
  
  | 
  
  Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0713.10  | 
  
  - Grašak (Pisum sativum):  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0713.10 90 00  | 
  
  -- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  08.06  | 
  
  
  | 
  
  Grožđe, sveže ili suvo:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0806.10 00 00  | 
  
  - Sveže  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  08.07  | 
  
  
  | 
  
  Dinje, lubenice i papaje, sveže:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Dinje i lubenice:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0807.11 00 00  | 
  
  -- lubenice  | 
  
  4,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0807.19 00 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  4,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  08.08  | 
  
  
  | 
  
  Jabuke, kruške i dunje, sveže:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0808.10 00 00  | 
  
  - Jabuke  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0808.20 00 10  | 
  
  -- Kruške  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0808.20 00 20  | 
  
  - Dunje  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  08.09  | 
  
  
  | 
  
  Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0809.10 00 00  | 
  
  - Kajsije  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0809.20 00 10  | 
  
  -- Trešnje  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0809.20 00 20  | 
  
  -- Višnje  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0809.40 00 00  | 
  
  - Šljive  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  08.13  | 
  
  
  | 
  
  Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.10 00 00  | 
  
  - Kajsije  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.20 00 00  | 
  
  - Šljive  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.30 00 00  | 
  
  - Jabuke  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.40  | 
  
  - Ostalo voće:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.40 00 10  | 
  
  -- višnje  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.40 00 90  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0813.50 00 00  | 
  
  - Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  09.04  | 
  
  
  | 
  
  Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  0904.20  | 
  
  - Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- nedrobljena i nemlevena:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  0904.20 10 00  | 
  
  --- slatka paprika  | 
  
  6,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0904.20 30 00  | 
  
  --- ostala  | 
  
  8,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  0904.20 90 00  | 
  
  -- drobljena ili mlevena  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  10.01  | 
  
  
  | 
  
  Pšenica i napolica:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.10  | 
  
  - Tvrda pšenica:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.10 00 01  | 
  
  -- semenska  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.10 00 09  | 
  
  -- ostala  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.90 00 10  | 
  
  -- semenska pšenica  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1001.90 00 20  | 
  
  -- ostala pšenica  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  12.01  | 
  
  1201.00 00 00  | 
  
  Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  12.05  | 
  
  1205.00 00 00  | 
  
  Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  12.06  | 
  
  1206.00 00 00  | 
  
  Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  12.10  | 
  
  
  | 
  
  Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1210.10 00 00  | 
  
  - Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1210.20 00 00  | 
  
  - Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  15.07  | 
  
  
  | 
  
  Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1507.10  | 
  
  - Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole):  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1507.10 90 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1507.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1507.90 90 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  15.12  | 
  
  
  | 
  
  Ulje od semena suncokreta, šafraniksi pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1512.11 00 00  | 
  
  -- sirovo ulje  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1512.19 00 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  15.14  | 
  
  
  | 
  
  Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ili hemijski nemodifikovani:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1514.10  | 
  
  - Sirovo ulje:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1514.10 00 10  | 
  
  -- od repice  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1514.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1514.90 00 10  | 
  
  -- Od repice  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  15.17  | 
  
  
  | 
  
  Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1517.10  | 
  
  - Margarin, isključujući tečni margarin:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1517.10 10 00  | 
  
  -- sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1517.10 90 00  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  16.01  | 
  
  
  | 
  
  Kobasice i sl. proizvodi od mesa i drugih klaničnih proizvoda za jelo ...  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1601.00 10 00  | 
  
  - od džigerice  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1601.00 91 00  | 
  
  -- kobasice i sl. proiz., sušeni ili premazani  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  16.02  | 
  
  
  | 
  
  Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa drugih klaničnih proizvoda  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.10 00 00  | 
  
  - ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa - homogenizovani proizvodi  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.20 00 00  | 
  
  - od džigerice bilo koje životinje  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.41 00 00  | 
  
  -- od svinja; šunke i odresci šunki  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.42 00 00  | 
  
  -- plećke i odresci plećki  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.49 00 00  | 
  
  -- ostalo, uključujući i mešavine  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.50 00 00  | 
  
  - od goveda  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1602.90 00 00  | 
  
  - ostalo, uključ. prerađevine od krvi od bilo kojih životinja  | 
  
  40,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  17.01  | 
  
  
  | 
  
  Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza u čvrstom stanju:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1701.11 00 00  | 
  
  -- od šećerne trske  | 
  
  4,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1701.12 00 00  | 
  
  -- od šećerne repe  | 
  
  4,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  1701.99  | 
  
  -- ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  1701.99 00 10  | 
  
  --- šećer od šećerne trske, rafinisan  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  1701.99 00 20  | 
  
  --- šećer od šećerne repe, rafinisan  | 
  
  18,00  | 
 
|  
  20.09  | 
  
  
  | 
  
  Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  - Sok od pomorandže:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.11  | 
  
  -- smrznuti:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.11 00 10  | 
  
  --- koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.11 00 90  | 
  
  --- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.19  | 
  
  -- ostali:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.19 00 10  | 
  
  --- koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.19 00 90  | 
  
  --- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.20  | 
  
  - Sok od grejpfruta:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.20 00 10  | 
  
  -- koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.20 00 90  | 
  
  -- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.30  | 
  
  - Sok od ostalih agruma:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.30 00 10  | 
  
  -- koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostali:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.30 00 91  | 
  
  -- od limuna  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.30 00 99  | 
  
  -- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.40  | 
  
  - Sok od ananasa:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.40 00 10  | 
  
  - koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.40 00 90  | 
  
  -- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.50 00 00  | 
  
  - Sok od paradajza  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.60 00 00  | 
  
  - Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa)  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.70  | 
  
  - Sok od jabuka:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.70 00 10  | 
  
  -- koncentrisani  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.70 00 90  | 
  
  -- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80  | 
  
  - Sok od ostalog voća i povrća:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- koncentrisani:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 11  | 
  
  --- od maline  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 12  | 
  
  --- od višnje  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 19  | 
  
  --- od ostalog voća ili povrća  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- ostali:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 91  | 
  
  --- od maline  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 92  | 
  
  --- od višnje  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.80 00 99  | 
  
  --- od ostalog voća i povrća  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2009.90 00 00  | 
  
  - Mešavine sokova  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  21.02  | 
  
  
  | 
  
  Kvasac (aktivan ili neaktivan); ostali jednoćelijski mikroorganizmi, mrtvi (osim vakcina iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2102.10  | 
  
  - Aktivan kvasac:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- kvasac za mešenje (pekarski):  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2102.10 39 00  | 
  
  --- ostali  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  21.03  | 
  
  
  | 
  
  Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf):  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2103.90  | 
  
  - Ostalo:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2103.90 00 90  | 
  
  -- ostalo  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  21.04  | 
  
  
  | 
  
  Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2104.10 00 00  | 
  
  - Supe i čorbe i preparati za te proizvode  | 
  
  3,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  22.07  | 
  
  
  | 
  
  Nedenaturisani etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine:  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2207.10 00 00  | 
  
  - Etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači, nedenaturisani  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2207.20 00 00  | 
  
  - Etil-alkohol i ostali alkoholi denaturisani, bilo koje jačine  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  22.08  | 
  
  
  | 
  
  Nedenaturisani etilalkohol, alkoholne jačine manje od 80% zapr.: rakije, likeri i ostala alkoholna pića  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2208.30 00 00  | 
  
  - Viski  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2208.90 00 90  | 
  
  - Ostala žestoka i druga alkoholna pića  | 
  
  30,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  23.04  | 
  
  2304.00 00 00  | 
  
  Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani - sojina sačma  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
  
  
  | 
 
|  
  24.01  | 
  
  
  | 
  
  Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana  | 
  
  
  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.10  | 
  
  - Duvan, neižiljen:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.10 00 20  | 
  
  -- tip Virdžinija  | 
  
  5,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.10 00 30  | 
  
  -- tip Berlej  | 
  
  15,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.20  | 
  
  - Duvan, delimično ili potpuno ižiljen:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- delimično ižiljen:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.20 00 12  | 
  
  --- tip Virdžinija  | 
  
  7,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.20 00 13  | 
  
  --- tip Berlej  | 
  
  20,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  
  | 
  
  -- potpuno ižiljen:  | 
  
  -  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.20 00 22  | 
  
  --- tip Virdžinija  | 
  
  10,00  | 
 
|  
  
  | 
  
  2401.20 00 23  | 
  
  --- tip Berlej  | 
  
  25,00  | 
 
| 
  | 
 |||
Izuzetno od odredbe člana 1 ove odluke, pri uvozu šećera od šećerne trske, rafinisan iz tar. oznake 1701. 99 00 10 i šećera od šećerne repe, rafinisan iz tar. oznake 1701.99 00 20, posebna dažbina za šećer poreklom iz zemalja članica Evropske unije kao i zemalja sa kojima je zaključen i ratifikovan sporazum o slobodnoj trgovini iznosi 10 din/kg, uz prilaganje uverenja o poreklu robe.
Posebnu dažbinu iz čl. 1 i 1a ove odluke plaćaju preduzeća, preduzetnici i fizička lica pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, po propisima koji važe za naplaćivanje carine.
Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.
Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", broj 56/2002).
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
 Samostalni član Odluke o izmeni
 Odluke o visini posebnih dažbina pri uvozu poljoprivrednih 
 i prehrambenih proizvoda
("Sl. glasnik RS", br. 115/2003)
Član 2
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se do 30. aprila 2004. godine.