REŠENJE
O KATEGORIJAMA VOJNIH INVALIDA I CIVILNIH INVALIDA RATA KOJI MOGU BESPLATNO DA KORISTE POSEBNO ODREĐENA PARKING MESTA NA JAVNIM PARKIRALIŠTIMA

("Sl. list grada Beograda", br. 28/2003)

1. Na javnim parkiralištima na teritoriji gradskih opština grada Beograda, parking mesta za parkiranje vozila invalida mogu da koriste vojni invalidi i civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti, kao i V i VI grupe invalidnosti koji imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak.

2. Invalidi iz tačke 1 ovog rešenja mogu da koriste parking mesta na opštim parkiralištima koja odredi i vidno obeleži Sekretarijat za saobraćaj, odnosno parking mesta na posebnim parkiralištima koje odredi preduzeće.

3. Invalidi će koristiti parking mesta koja odredi Sekretarijat za saobraćaj, odnosno preduzeće, besplatno, uz nalepnicu koju izdaje Uprava za boračku i invalidsku zaštitu i koju su dužni da istaknu na vidnom mestu na unutrašnjoj strani prednjeg vetrobranskog stakla.

4. Nalepnica će se izdavati uz podnošenje fotokopija sledećih dokaza:

- rešenja o priznavanju svojstva invalida iz tačke 1 ovog rešenja,

- saobraćajne dozvole za vozilo registrovano na području grada Beograda, na ime korisnika ili njegovog bračnog druga,

- lične karte korisnika ili njegovog bračnog druga,

- izvoda iz matične knjige venčanih, ukoliko je vlasnik vozila bračni drug korisnika prava.

5. Invalidi iz tačke 1 ovog rešenja, na lični zahtev, uz nalepnicu dobijaju i potvrdu o izdatoj nalepnici.

6. Invalidi, uz potvrdu Uprave za boračku i invalidsku zaštitu, mogu podneti zahtev Sekretarijatu za saobraćaj radi rezervacije parking mesta na opštim parkiralištima, u skladu sa članom 14 Odluke o javnim parkiralištima, pod uslovima koje utvrdi Sekretarijat za saobraćaj.

7. Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".