NAREDBA
O OTVARANJU KONSOLIDOVANOG RAČUNA TREZORA I O OTVARANJU PODRAČUNA I ZATVARANJU RAČUNA DIREKTNIH I INDIREKTNIH KORISNIKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA REPUBLIKE I ORGANIZACIJA OBAVEZNOG SOCIJALNOG OSIGURANJA

("Sl. glasnik RS", br. 89/2002 i 132/2003)

1. Otvara se konsolidovani račun trezora kod Narodne banke Jugoslavije, kao sistem konsolidovanog računa trezora Republike i konsolidovanih računa trezora lokalnih vlasti.

2. Otvaraju se podračuni direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava Republike i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja kod Uprave za javna plaćanja.

3. Zatvaraju se računi direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava Republike i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, otvoreni kod organizacije za obavljanje poslova platnog prometa, sa 31. decembrom 2002. godine.

4. Spisak direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava Republike, odnosno lokalne vlasti i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, koji su uključeni u sistem konsolidovanog računa trezora, odštampan je uz ovu naredbu i čini njen sastavni deo.

5. Ova naredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2003. godine.

 

Samostalna odredba Naredbe o izmenama i dopunama
Naredbe o otvaranju konsolidovanog računa trezora i o otvaranju podračuna i zatvaranju računa direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava Republike i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja

("Sl. glasnik RS", br. 132/2003)

2. Ova naredba stupa na snagu 1. januara 2004. godine.