ODLUKA
O PRIVREMENOM UTVRĐIVANJU OBIMA SREDSTAVA ZA VRŠENJE POSLOVA GRADA I GRADSKIH OPŠTINA I PRIVREMENOM UTVRĐIVANJU PRIHODA KOJI PRIPADAJU GRADU, ODNOSNO GRADSKIM OPŠTINAMA U 2004. GODINI

("Sl. list grada Beograda", br. 33/2003)

Član 1

Ovom odlukom privremeno se utvrđuje obim sredstava u budžetu grada i budžetima gradskih opština za vršenje poslova grada i gradskih opština i privremeno se raspodeljuju prihodi između grada i gradskih opština u 2004. godini, a najkasnije do 31. marta 2004. godine, kojim se obezbeđuje ostvarivanje privremeno utvrđenog obima sredstava.

Član 2

Privremeno utvrđivanje obima sredstava za finansiranje javnih rashoda u budžetu grada i budžetima gradskih opština i privremeno raspodeljivanje prihoda između grada i gradskih opština u 2004. godini, vršiće se u svemu prema Odluci o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2003. godini ("Službeni list grada Beograda", broj 30/2002).

Privremeno utvrđivanje obima sredstava gradskih opština vršiće se najviše do jedne četvrtine ukupnih prihoda raspoređenih u budžetu te opštine prethodne godine.

Član 3

Izvršni odbor gradskih opština doneće Rešenje o tromesečnom planu za izvršenje budžeta za period januar - mart 2004. godine, primenom jedinstvenog sistema budžetske klasifikacije koja obuhvata ekonomsku, organizacionu i funkcionalnu klasifikaciju, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda", a primenjivaće se od 1. januara 2004. godine.