ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE I NAČINU PLAĆANJA DOPRINOSA ZADRUŽNOM SAVEZU KOLUBARSKOG I MAČVANSKOG OKRUGA VALJEVO

("Sl. glasnik RS", br. 6/2004)

Član 1

Zemljoradničke zadruge i druga pravna lica koja pravno posluju sa zemljoradnicima (u daljem tekstu: članice Zadružnog saveza), obezbeđuju sredstva za izvršenje poslova i zadataka Zadružnog saveza Kolubarskog i Mačvanskog okruga Valjevo (u daljem tekstu: Savez), plaćanjem doprinosa Savezu po odredbama ove odluke.

Doprinos Savezu po odredbama ove odluke plaćaju i organizacije dobrovoljno udružene u Savez.

Član 2

Članice Saveza plaćaju doprinos po stopi od 1%, a pojedinačna mesečna uplata ne može biti manja od 500,00 dinara, odnosno 6.000,00 dinara godišnje.

Član 3

Osnovicu za obračunavanje doprinosa kojim članice Saveza obezbeđuju sredstva za rad Saveza čini ostvarena bruto zarada, bez umanjenja po osnovu oslobođenja i olakšica.

Član 4

Doprinos iz člana 2 ove odluke uplaćuje se na tekući račun Zadružnog saveza Kolubarskog i Mačvanskog okruga Valjevo broj 115-1586-59 otvoren kod Alko banke a.d. Beograd - Filijala Valjevo, broj modela 97-11-107-100069351 na dan isplate zarada i uplate poreza i doprinosa iz zarada zaposlenih.

Član 5

Ovlašćuje se Upravni odbor Skupštine Zadružnog saveza Kolubarskog i Mačvanskog okruga Valjevo da po potrebi donosi bliža objašnjenja za sprovođenje odredaba ove odluke.

Član 6

Usvajanjem Odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju osnovice i stope i načinu plaćanja doprinosa Zadružnog saveza Kolubarskog i Mačvanskog okruga Valjevo ("Službeni glasnik RS", broj 7/2000).

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana po objavljivanju u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2004. godine.