PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU DODELE SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE VODOPRIVREDNIH OBJEKATA U PERIODU JANUAR-MART 2004. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 11/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se utvrđuju uslovi kao i način dodele sredstava obezbeđenih Uredbom o utvrđivanju Programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja vodoprivrednih objekata za period januar-mart 2004. godine.

Član 2

Pravo na dodelu sredstava iz člana 1 ovog pravilnika investitor može ostvariti pod uslovom da obezbedi svoje učešće i da za radove, odnosno objekte koji su predmet izgradnje ima vodoprivrednu saglasnost, odnosno građevinsku dozvolu.

Zahtev za dodelu sredstava podnosi se u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog pravilnika u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 3

Učešće sredstava iz člana 1 ovog pravilnika utvrđuje se zavisno od predračunske vrednosti radova i za radove koji obuhvataju izgradnju kapitalnih vodoprivrednih objekata (brane i akumulacije) iznosi 70%.

Član 4

Prenos sredstava iz člana 1 ovog pravilnika vrši se investitoru na osnovu situacije o izvedenim radovima overene od strane nadzornog organa i ovlašćenog lica ministarstva nadležnog za poslove vodoprivrede i dokaza investitora da je sopstvenim sredstvima učestvovao u finansiranju izvedenih radova.

Situacija o izvedenim radovima na izgradnji kapitalnih vodoprivrednih objekata (brane i akumulacije) podnosi se ministarstvu nadležnom za poslove vodoprivrede najkasnije do 30. aprila 2004. godine.

Prenos sredstava iz člana 1 ovog pravilnika investitoru neće se vršiti na osnovu situacija dostavljenih po isteku roka iz stava 2 ovog člana.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".