ODLUKA
O OBRAZOVANJU RADNE GRUPE ZA KOORDINACIJU GRANIČNIH KONTROLNIH ORGANA U REPUBLICI SRBIJI

("Sl. glasnik RS", br. 17/2004)

1. Obrazuje se Radna grupa za koordinaciju graničnih kontrolnih organa u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Radna grupa).

2. Zadatak Radne grupe je da obavlja stručne poslove koji se odnose na:

- praćenje i realizaciju Projekta za olakšavanje trgovine i saobraćaja u jugoistočnoj Evropi (TTFSE - projekat), u delu koji se odnosi na pilot punktove i ostvarivanje ciljnih indikatora definisanih Projektom;

- predlaganje konkretnih mera i procedura radi obezbeđivanja nesmetanog i brzog protoka robe preko granice i u fazi carinjenja, u delu koji se odnosi na pilot punktove i ostvarivanje ciljnih indikatora definisanih Projektom.

3. Radna grupa ima predsednika i šest članova.

Predsednika i članove Radne grupe imenuje Vlada Republike Srbije od predstavnika Ministarstva finansija i ekonomije, Ministarstva za ekonomske veze sa inostranstvom, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine.

4. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavlja Ministarstvo finansija i ekonomije - Uprava carina.

5. Ova odluka objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".