ODLUKA
O PROGRAMU INVESTICIONIH AKTIVNOSTI ZA OTKLANJANJE POSLEDICA IZAZVANIH POPLAVAMA I IZLIVANJEM PODZEMNIH VODA I DRUGIH ELEMENTARNIH I VEĆIH NEPOGODA OD 1. JANUARA DO 31. MARTA 2004. GODINE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 2/2004)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se Program investicionih aktivnosti za otklanjanje posledica izazvanih poplavama i izlivanjem podzemnih voda i drugih elementarnih i većih nepogoda od 1. januara do 31. marta 2004. godine (u daljem tekstu: Program) koji čini sastavni deo ove odluke.

Član 2

Program obuhvata projektovanje i izgradnju objekata za zaštitu od poplava i drugih elementarnih nepogoda i rekonstrukciju objekata oštećenih poplavama delovanjem podzemnih, atmosferskih i procednih voda i drugim elementarnim i većim nepogodama.

Član 3

Planirani prihod za ostvarivanje Programa iznosi 10.772.250,00 dinara i obezbeđuje se u budžetu Grada Novog Sada, iz dela poreza na Fond zarada.

Sredstva iz stava 1 ovog člana u potpunosti će se koristiti za realizaciju investicionih aktivnosti iz člana 2 ove odluke, a u slučaju utvrđivanja i proglašenja postojanja elementarne nepogode, sredstva će se opredeliti prema utvrđenim prioritetima, u skladu sa Odlukom o zaštiti od elementarnih i drugih većih nepogoda ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 13/2000).

Član 4

Realizaciju Programa sprovodi Gradska uprava Grada Novog Sada - Sekretarijat za komunalne poslove (u daljem tekstu: Sekretarijat).

Sekretarijat dostavlja Skupštini Grada Novog Sada Izveštaj o realizaciji Programa u periodu privremenog finansiranja.

Član 5

Radove na realizaciji Programa izvršavaju izvođači kojima se dodele ugovori u skladu sa propisima koji regulišu javne nabavke.

Administrativno-tehničke poslove i nadzor nad izvođenjem radova utvrđenih Programom vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju grada" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Zavod).

Bliži uslovi za obavljanje poslova iz stava 1 i 2 ovog člana, kao i međusobna prava i obaveze utvrđuju se ugovorom između Gradske uprave Grada Novog Sada - Sekretarijat za komunalne poslove i Zavoda, odnosno izvođačima kojima je povereno obavljanje poslova.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", zbog neophodnosti realizacije Programa.