PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU AUTOBUSA GRADSKE UPRAVE GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 3/2004)

I Opšte odredbe

Član 1

Ovim pravilnikom određuju se korisnici, uslovi i način korišćenja vozila AUTOBUS NEOBUS 407 Gradske uprave Grada Novog Sada (u daljem tekstu: autobus).

II Korisnici autobusa

Član 2

Pravo na korišćenje autobusa imaju sekretarijati, službe i posebne organizacije u sastavu Gradske uprave Grada Novog Sada.

Autobus se može koristiti za potrebe Sindikalne organizacije Gradske uprave Grada Novog Sada.

Član 3

Kada se autobus ne koristi za potrebe Gradske uprave Grada Novog Sada, može se ustupiti na korišćenje javnim preduzećima čiji je osnivač Grad, ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, društvene brige o deci i drugim ustanovama i organizacijama gde postoji opravdan interes, o čemu odlučuje Izvršni odbor Skupštine Grada Novog Sada.

III Uslovi i način pod kojima se autobus daje na korišćenje

Član 4

Korisnici iz člana 2 ovog pravilnika, zahtev za korišćenje autobusa podnose Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada putem sekretara Gradske uprave Grada Novog Sada.

Sekretar Gradske uprave Grada Novog Sada ocenjuje opravdanost zahteva i upućuje ga Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada, na odlučivanje.

Korisnicima iz stava 1 ovog člana, autobus se daje prioritetno i bez naknade.

Član 5

Korisnici iz člana 3 ovog pravilnika, zahtev za korišćenje autobusa podnose Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada.

Zahtev se podnosi putem nadležnih sekretarijata i službi u okviru Gradske uprave Grada Novog Sada, koji cene opravdanost podnetih zahteva i uz obrazloženje zahteva dostavljaju Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada na odlučivanje.

U slučaju više istovremeno podnetih zahteva, nadležni sekretarijati i službe utvrđuju prioritet pojedinih korisnika budžetskih sredstava iz svoje nadležnosti, nakon čega, uz obrazloženje, dostavljaju zahtev Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada na odlučivanje.

Korisnici iz stava 1 ovog člana, dužni su da Gradskoj upravi Grada Novog Sada nadoknade troškove utrošenog goriva i obračunatih dnevnica vozača (dinarskih i deviznih).

Vozač je dužan da odmah nakon okončanja puta uredno popuni putni list i putni nalog, na osnovu čega Služba računovodstva sa knjigovodstvom Gradske uprave Grada Novog Sada obračunava utrošeno gorivo i dnevnice vozača.

Na osnovu obračuna iz stava 5 ovog člana, Služba računovodstva sa knjigovodstvom Gradske uprave Grada Novog Sada ispostavlja fakturu po kojoj su korisnici dužni da izvrše plaćanje u roku od osam dana od dana fakturisanja.

Član 6

Korisnici koji se ne finansiraju iz budžeta Grada, zahtev za korišćenje autobusa podnose Izvršnom odboru Skupštine Grada Novog Sada, koji odlučuje o davanju autobusa na korišćenje, imajući u vidu namenu za koju se autobus traži i interes Grada.

Korisnici iz stava 1 ovog člana, dužni su da Gradskoj upravi Grada Novog Sada nadoknade troškove utrošenog goriva i obračunatih dnevnica vozača (dinarskih i deviznih).

Vozač je dužan da odmah nakon okončanja puta uredno popuni putni list i putni nalog, na osnovu čega Služba računovodstva sa knjigovodstvom Gradske uprave Grada Novog Sada obračunava utrošeno gorivo i dnevnice vozača.

Na osnovu obračuna iz stava 3 ovog člana, Služba računovodstva sa knjigovodstvom Gradske uprave Grada Novog Sada ispostavlja fakturu po kojoj su korisnici dužni da izvrše plaćanje u roku od osam dana od dana fakturisanja.

Član 7

Zahtev za korišćenje autobusa podnosi se najkasnije u roku od 10 dana pre dana započinjanja puta za koji se autobus traži.

Zahtev obavezno sadrži: naziv podnosioca zahteva, potrebe zbog kojih se zahtev podnosi, realizaciju, vreme, datum polaska i povratka i druge podatke od značaja za odlučivanje po zahtevu.

Član 8

Autobus se korisnicima iz člana 2, 3 i 6 ovog pravilnika, stavlja na raspolaganje isključivo sa vozačem Gradske uprave Grada Novog Sada kojeg određuje šef Službe autoservisa.

Vozač iz stava 1 ovog člana odgovara za autobus i ne sme dozvoliti korisniku da upravlja istim.

Član 9

Izvršni odbor Skupštine Grada Novog Sada zaključkom odlučuje o podnetim zahtevima.

Izuzetno, u slučajevima kada se zahtev za korišćenje autobusa podnosi za korišćenje autobusa do tri dana, a postoji potreba za hitnim rešavanjem zahteva ili nema mogućnosti za sazivanje sednice Izvršnog odbora Skupštine Grada Novog Sada, o podnetom zahtevu odlučuje sekretar Gradske Uprave Grada Novog Sada, davanjem pismene saglasnosti na zahtev.

IV Završne odredbe

Član 10

Autobus se ne može ustupati na korišćenje bez uredno popunjenog putnog lista za autobus.

Sastavni deo putnog lista je potpis šefa Službe autoservisa kojim se potvrđuje tehnička ispravnost vozila, i potpis vozača kojim on potvrđuje da je autobus preuzeo bez nevidljivih nedostataka.

Član 11

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".