UPUTSTVO
ZA OBAVLJANJE POJEDINIH IZBORNIH RADNJI U POSTUPKU SPROVOĐENJA IZBORA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE RASPISANIH ZA 13. JUN 2004. GODINE NA PODRUČJU AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA

("Sl. glasnik RS", br. 39/2004)

1. Na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija obaviće se izbori za predsednika Republike, koji su raspisani za 13. jun 2004. godine, na pojedinim određenim biračkim mestima na kojima su ispunjeni zakonom propisani uslovi za sprovođenje izbora i potpuna bezbednost svih učesnika u izbornom postupku i izbornog materijala.

2. Biračka mesta iz tačke 1 ovog uputstva određuju se na osnovu predloga načelnika okruga.

3. Za biračka mesta iz tačke 2 ovog uputstva sastavlja se ažuriran i overen izvod iz biračkog spiska koji je zaključen rešenjem nadležnog organa i birači sa tako sačinjenog izvoda iz biračkog spiska čine deo ukupnog broja birača u smislu čl. 20 i 21 Zakona o izboru narodnih poslanika.

4. Radi primopredaje izbornog materijala članovima biračkih odbora, Republička izborna komisija će obrazovati radna tela u opštini na predlog načelnika okruga iz reda zaposlenih u lokalnoj samoupravi i drugih lica koja žive na području opštine.

Radna tela u opštinama koje imaju do 20 biračkih mesta imaju tri člana, a u opštinama koje imaju preko 20 biračkih mesta pet članova.

Koordinator je ovlašćen da imenuje novog člana radnog tela u slučaju sprečenosti ili odsutnosti člana radnog tela imenovanog od strane Komisije.

5. Za biračka mesta određena rešenjem Komisije, obrazuju se birački odbori u stalnom i proširenom sastavu.

Biračke odbore za biračka mesta u opštinama Kosovskog, Pećkog i Prizrenskog okruga obrazovaće izborna komisija jedinice lokalne samouprave opštine Kraljevo, za biračka mesta u opštinama Kosovsko-mitrovičkog okruga izborna komisija jedinice lokalne samouprave opštine Raška, a za biračka mesta u opštinama Kosovsko-pomoravskog okruga izborna komisija jedinice lokalne samouprave opštine Vranje.

Birački odbor u stalnom sastavu ima predsednika i dva člana na isti broj zamenika, a obrazovaće se na predlog načelnika okruga koji će, u saradnji sa radnim telom opštine, predložiti sastav iz reda birača kojima je određeno biračko mesto dostupno.

6. Primopredaja izbornog materijala između koordinatora i radnog tela, pre i posle obavljenog glasanja, za opštine Kosovskog, Pećkog, Prizrenskog i Kosovsko-mitrovičkog okruga izvršiće se u zgradi opštine Raška, a za opštine Kosovsko-pomoravskog okruga u zgradi opštine Vranje.

Koordinatori zaduženi za okruge na području Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohije predaće članovima radnog tela, u zgradama opštine određenim tačkom 6, ovog uputstva, izborni materijal, kako onaj koji obezbeđuje Republička izborna komisija tako i onaj koji obezbeđuje opštinska uprava.

7. Sve druge izborne radnje obaviće se u svemu na osnovu zakona i drugih propisa.

8. Ovo uputstvo stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom glasniku Republike Srbije".