ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE I O NAČINU I ROKOVIMA PLAĆANJA ČLANARINE REGIONALNOJ PRIVREDNOJ KOMORI KIKINDA ZA 2004. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 45/2004)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se način obezbeđivanja sredstava za rad Regionalne privredne komore Kikinda (u daljem tekstu: Komora), obveznici, visina i osnovica članarine Komore, kao i način obračuna i naplate članarine za 2004. godinu.

Član 2

Članovi Regionalne privredne komore Kikinda, preduzeća, privredne organizacije, banke i druge finansijske organizacije, organizacije za osiguranje imovine i lica i druga pravna lica koja obavljaju privrednu delatnost kao i delovi preduzeća, privrednih organizacija, poslovne jedinice bankarskih i drugih finansijskih organizacija i zajednice osiguranja imovine i lica koja obavljaju delatnost na području Komore, sa teritorije opština Ada, Senta, Kanjiža, Kikinda, Novi Kneževac i Čoka, obračunavaju i plaćaju članarinu Regionalnoj privrednoj komori Kikinda po stopi od 0,25%.

Član 3

Osnovicu članarine Komori čine ostvarene bruto zarade bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Obračun i uplata članarine na osnovicu iz prethodnog stava uz primenu stope iz člana 2 vrši se prilikom svake isplate zarada.

Član 4

Članarina iz člana 2 ove odluke uplaćuje se na dan uplate poreza i doprinosa iz zarada na žiro račune Regionalne privredne komore Kikinda, i to:

- žiro račun broj 355-1001814-37 otvoren kod Vojvođanske banke AD, Novi Sad, Glavna filijala Kikinda;

- žiro račun broj 310-512-35 kod Continental banke AD, Novi Sad, Glavna filijala Kikinda, i

- žiro račun broj 160-19012-76 kod Delta banke AD, Beograd, Glavna filijala Kikinda, na dan uplate poreza i doprinosa iz zarada.

Član 5

Član Komore daće nalog za prenos sredstava, u visini obračunate članarine, poslovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Ukoliko član Komore vrši isplatu zarada sa više računa, dužan je da izda nalog za prenos sredstava saglasno obračunatim i isplaćenim zaradama sa tog tekućeg računa.

Poslovna banka kod koje član Komore vrši isplatu zarada, izvršiće saglasno članu 9 stav 6 Zakona o platnom prometu ("Službeni list SRJ", broj 3/2002) isplatu zarada uz podnošenje naloga za plaćanje članarine Regionalnoj privrednoj komori Kikinda saglasno ovoj odluci.

Član 6

Privatni preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje) članovi opštih udruženja preduzetnika, plaćaju članarinu Komori po stopi od 1% na osnovicu na koju plaćaju porez na dohodak građana za prihode od obavljanja samostalne delatnosti.

Način naplate, raspoređivanje i korišćenja članarine iz stava 1 ovog člana uređuje se sporazumom koji zaključuju Upravni odbor Komore i nadležni organi udruženja preduzetnika u opštinama Ada, Senta, Kanjiža, Kikinda, Novi Kneževac, i Čoka.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2004. godine.