ODLUKA
O IZNOSU DNEVNICA POSLANIKA SKUPŠTINE SRBIJE I CRNE GORE, FUNKCIONERA KOJE BIRA ILI IMENUJE SKUPŠTINA SRBIJE I CRNE GORE, ZAPOSLENIH KOJE POSTAVLJA ADMINISTRATIVNI ODBOR SKUPŠTINE SRBIJE I CRNE GORE I ZAPOSLENIH U SLUŽBI SKUPŠTINE SRBIJE I CRNE GORE

("Sl. list SRJ", br. 7/96, 45/96 i 21/2001 i "Sl. list SCG", br. 20/2004 i 23/2004 - ispr.)

1. Poslanik Skupštine Srbije i Crne Gore, funkcioner koga bira ili imenuje Skupština Srbije i Crne Gore, zaposleni koga postavlja Administrativni odbor Skupštine Srbije i Crne Gore i zaposleni u Službi Skupštine Srbije i Crne Gore imaju pravo na dnevnicu, bez troškova noćenja, za službeno putovanje u zemlji.

Poslanik Skupštine Srbije i Crne Gore ima pravo na dnevnicu bez troškova noćenja, zbog učešća u radu Skupštine Srbije i Crne Gore i odbora Skupštine Srbije i Crne Gore čiji je član ili zbog obavljanja poslova po njihovoj odluci ili odluci njihovih predsednika, kao i za sednicu poslaničke grupe koju zakaže predsednik poslaničke grupe u pripremi zakazane sednice Skupštine Srbije i Crne Gore.

Troškovi noćenja priznaju se u punom iznosu, na osnovu hotelskog računa, najviše do iznosa cene jednokrevetne sobe, osim u hotelima de luks kategorije.

2. Dnevnica iz tačke 1. ove odluke iznosi 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi države članice na čijoj se teritoriji nalazi sedište institucije Srbije i Crne Gore, prema poslednjem konačnom objavljenom podatku organa države članice nadležnog za poslove statistike.

3. Isplata dnevnica po ovoj odluci za poslanike Skupštine Srbije i Crne Gore, funkcionere koje imenuje Skupština Srbije i Crne Gore, zaposlene koje postavlja Administrativni odbor Skupštine Srbije i Crne Gore i zaposlene u Službi Skupštine Srbije i Crne Gore pada na teret namenskih sredstava Skupštine Srbije i Crne Gore, a za funkcionere koje bira Skupština Srbije i Crne Gore - na teret namenskih sredstava institucije Srbije i Crne Gore u kojoj ostvaruju platu.

4. Lica iz tačke 1 ove odluke imaju pravo na naknadu troškova prevoza i druge troškove u vezi službenog putovanja u zemlji.

Licima iz tačke 1. ove odluke troškovi prevoza priznaju se na osnovu karte za prevoz i drugih dokumenata u vezi sa prevozom (kupona za aerodromske, odnosno stanične usluge i sl.).

Poslanicima Skupštine Srbije i Crne Gore troškovi prevoza u dolasku u Beograd, zbog obavljanja poslova iz tačke 1. stav 2 ove odluke, priznaju se na osnovu karata za prevoz i drugih dokumenata (kupona za aerodromske, odnosno stanične usluge) koji se prilažu uz putni obračun, a u povratku - troškovi prevoza i aerodromskih, odnosno staničnih usluga priznaju se na osnovu priloženih karata za prevoz i drugih dokumenata u dolasku.

Poslanicima Skupštine Srbije i Crne Gore troškovi prevoza sa povratnim kartama priznaju se u iznosu označenom u tim kartama, a u putni obračun upisuje se broj karte koja se ne prilaže uz putni obračun.

5. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o iznosu dnevnica saveznih poslanika u Saveznoj skupštini, funkcionera koje bira Savezna skupština, rukovodećih radnika koje postavlja Administrativna komisija Savezne skupštine i radnika u Službi Savezne skupštine ("Službeni list SRJ", br. 53/93, 59/93, 44/94 i 86/94).

6. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama
Odluke o iznosu dnevnica saveznih poslanika u Saveznoj skupštini, funkcionera koje bira Savezna skupština, rukovodećih radnika koje postavlja Administrativna komisija Savezne skupštine i radnika u Službi Savezne skupštine

("Sl. list SCG", br. 20/2004)

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SCG".