UREDBA
O ODREĐIVANJU VISINE NOVČANE NAKNADE REGRUTIMA I LICIMA U REZERVNOM SASTAVU KOJI NISU U RADNOM ODNOSU, ZA VREME VRŠENJA VOJNE OBAVEZE

("Sl. list SRJ", br. 20/94)

Član 1

Regrutu i licu u rezervnom sastavu koji nisu u radnom odnosu ili koji samostalno ne obavljaju registrovanu privrednu delatnost ili drugu profesionalnu delatnost, kao i regrutu i licu u rezervnom sastavu, koji ne primaju penziju ili novčanu naknadu zbog privremene nezaposlenosti, za vreme vršenja vojne obaveze radi koje su pozvani pripada novčana naknada u visini plate vojnika po ugovoru za čin razvodnika, prema propisima o platama i drugim novčanim primanjima profesionalnih vojnika.

Član 2

Novčana naknada iz člana 1 ove uredbe isplaćuje se mesečno unazad, a ako vojna obaveza traje kraće od mesec dana - srazmerno broju dana provedenih u vršenju vojne obaveze.

Član 3

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje da važi Odluka o određivanju visine novčane naknade regrutima i licima u rezervnom sastavu koji nisu u radnom odnosu za vreme vršenja vojne obaveze ("Službeni list SFRJ", br. 27/81).

Član 4

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".