REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PRODAJU I DAVANJE U ZAKUP STANOVA IZGRAĐENIH PREMA PROJEKTU IZGRADNJE STANOVA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2004)

I

Obrazuje se Komisija za prodaju i davanje u zakup stanova izgrađenih prema Projektu izgradnje stanova u Novom Sadu (u daljem tekstu: Komisija).

II

Komisiju sačinjavaju predsednik i šest članova, od kojih se tri člana imenuju na predlog Skupštine Grada Novog Sada, iz reda odbornika u Skupštini.

III

Komisija ima zadatak da sprovede postupak prodaje i davanja u zakup stanova izgrađenih prema Projektu izgradnje stanova u Novom Sadu, u skladu sa uslovima i na način propisan Odlukom o uslovima i načinu raspolaganja stanovima izgrađenim prema Projektu izgradnje stanova u Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 4/2004).

U okviru svog delokruga rada, Komisija naročito:

-

raspisuje javni konkurs, kojim poziva zainteresovane da podnesu prijave za kupovinu, odnosno davanje u zakup stanova,

-

sačinjava predlog liste reda prvenstva i objavljuje ga na oglasnoj tabli u zgradi Skupštine Grada Novog Sada i u sredstvima javnog informisanja,

-

nakon odluke Izvršnog odbora Skupštine Grada Novog Sada po prigovorima, oglašava listu reda prvenstva konačnom, i objavljuje je,

-

donosi odluku o prodaji stana zaposlenom licu, odnosno davanju u zakup stana licu u stanju socijalne potrebe i sačinjava ugovor o prodaji, odnosno zakupu stana.

IV

Komisija radi u sednicama i odluke donosi većinom glasova prisutnih članova Komisije.

Komisija donosi Poslovnik o radu kojim bliže uređuje način sazivanja sednice, rad na sednici, način glasanja, vođenje zapisnika i druga pitanja od značaja za rad Komisije.

V

Komisija ima Sekretara koga imenuje Izvršni odbor na predlog sekretara Gradske uprave Grada Novog Sada iz reda zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Novog Sada.

Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije vrši Gradska uprava Grada Novog Sada:

-

Sekretarijat za urbanizam i stambene poslove, Uprava za imovinsko pravne poslove u vezi sa prodajom stanova izgrađenih prema Projektu izgradnje stanova u Novom Sadu i

-

Sekretarijat za zdravstvo i socijalnu zaštitu u vezi sa davanjem u zakup stanova.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".