PRAVILNIK
O NAČINU UTVRĐIVANJA I ISPLATI REGRESA ZA PRIPLODNU STOKU I NOVA PČELINJA DRUŠTVA ZA PERIOD APRIL-DECEMBAR 2004. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 58/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se način utvrđivanja i isplate regresa za kvalitetnu priplodnu stoku i nova pčelinja društva (u daljem tekstu: regres) utvrđenog Uredbom o regresu za priplodnu stoku i nova pčelinja društva za period april-decembar 2004. godine (u daljem tekstu: Uredba).

Član 2

Regres se ostvaruje na osnovu zahteva uz koji korisnik regresa iz člana 2 Uredbe podnosi:

1) fakturu ili kopiju fakture o kupovini kvalitetnog priplodnog grla, odnosno novog pčelinjeg društva;

2) izvod iz registra teladi za prvotelke, izvod iz registra jagnjadi za ovce koje su se prvi put ojagnjile, izvod iz registra jaradi za koze koje su se prvi put ojarile, izvod iz matičnog lista bika i pripusnog spiska bika, izvod iz matičnog lista ovna i pripusnog spiska ovna, izvod iz matičnog lista jarca i pripusnog spiska jarca, izvod iz matične knjige pčelinjih matica, koje izdaje i overava nadležna selekcijska služba;

3) obračun regresa na obrascu ORS koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Korisnik regresa iz člana 2 Uredbe koji proizvede kvalitetno priplodno grlo za sopstvene potrebe ostvaruje regres tako što uz zahtev podnosi dokaze iz člana 2 tač. 2 i 3 ovog pravilnika, kao i izjavu odgovornog lica koja glasi: "Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da priplodno grlo za koje se podnosi zahtev za regres potiče iz sopstvene proizvodnje, da će se koristiti za dalju reprodukciju na sopstvenom gazdinstvu u naredne četiri godine i da nije za isto dosad ostvarivan regres".

Član 4

Korisnik regresa iz člana 2 Uredbe koji proizvede novo pčelinje društvo za sopstvene potrebe ostvaruje regres tako što uz zahtev podnosi dokaze iz člana 2 tač. 2 i 3 ovog pravilnika, kao i izjavu odgovornog lica koja glasi: "Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da novo pčelinje društvo za koje se podnosi zahtev za regres potiče od selekcionisanog materijala, da će se koristiti za dalju reprodukciju na sopstvenom pčelinjaku u naredne tri godine i da nije za isto dosad ostvarivan regres".

Član 5

Preduzeća, zemljoradničke zadruge i preduzetnici preko kojih zemljoradnik ostvaruje pravo na regres, pored dokaza iz čl. 2, 3 i 4 ovog pravilnika podnose i spisak sa potpisom zemljoradnika, koji sadrži: ime i prezime, mesto prebivališta ili boravišta, jedinstveni matični broj, broj i kategoriju grla, odnosno broj novih pčelinjih društava, izjavu da će kvalitetno priplodno grlo zadržati najmanje četiri godine na gazdinstvu, odnosno da će novo pčelinje društvo zadržati najmanje tri godine na pčelinjaku, uz ovlašćenje preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi i preduzetniku da u njegovo ime i za njegov račun ostvare regres za kvalitetna priplodna grla, odnosno nova pčelinja društva.

Član 6

Zahtev sa dokumentacijom iz čl. 2, 3, 4 i 5 ovog pravilnika, korisnik regresa podnosi: Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ulica Nemanjina 22-26, Beograd.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac ORS

________________________________
         (Naziv korisnika regresa)
________________________________
           (Broj žiro računa)
PIB ____________________________
________________________________
         (Adresa: mesto, ulica i broj)
________________________________
              (Telefon za kontakt)

OBRAČUN
REGRESA ZA KVALITETNA PRIPLODNA GRLA I NOVA PČELINJA DRUŠTVA ZA _____________ 2004. GODINE


Redni
broj

Broj fakture o nabavci - naziv dobavljača, izvod iz registra, odnosno matičnog lista i pripusnog spiska, izvod iz matične knjige pčelinjih matica

Vrsta i kategorija grla
Nova pčelinja društva

Broj grla
Broj novih pčelinjih društava

Iznos regresa po grlu, novom pčelinjem društvu
- dinara -

Iznos obračunatog regresa
(4 x 5)
u dinarima


1

2

3

4

5

6


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

UKUPNO:

 

 

 

 



Mesto i datum: ______________________

 

Pečat i potpis podnosioca zahteva
_______________________________