ODLUKA
O OBRAZOVANJU SAVETA ZA REFORMU DRŽAVNE UPRAVE

("Sl. glasnik RS", br. 73/2004)

1. Obrazuje se Savet za reformu državne uprave (u daljem tekstu: Savet), kao centralno strateško telo Vlade Republike Srbije za reformu državne uprave.

2. Zadatak Saveta je da utvrđuje predloge strateškog razvoja državne uprave u Republici Srbiji, inicira i predlaže Vladi Republike Srbije (u daljem tekstu: Vlada) preduzimanje mera i aktivnosti koje se odnose na reformu državne uprave, prethodno razmatra nacrte zakona koji se odnose na organizaciju i rad Vlade, organa državne uprave, kao i druge nacrte zakona koji su u vezi sa reformom državne uprave i o tim nacrtima daje mišljenje Vladi.

3. U Savet se imenuju:

1) za predsednika:

- Vojislav Koštunica, predsednik Vlade;

2) za potpredsednika:

- Miroljub Labus, potpredsednik Vlade;

3) za članove:

- Zoran Lončar, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu;

- Mlađan Dinkić, ministar finansija;

- Dragan Jočić, ministar unutrašnjih poslova;

- Zoran Stojković, ministar pravde;

- Zoran M. Balinovac, sekretar Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

4. Savet može radi proučavanja pojedinih naročito složenih pitanja koja se odnose na reformu državne uprave, angažovati stručne i obrazovne institucije i istaknute stručnjake.

5. Savet u svom radu može koristiti stručnu pomoć koja mu se pruža u vidu međunarodnih projekata.

6. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Saveta obavljaće Generalni sekretarijat Vlade, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Republički sekretarijat za zakonodavstvo.

7. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Saveta za državnu upravu ("Službeni glasnik RS", broj 15/2001).

8. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".