ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA POPIS IMOVINE I DEOBNI BILANS CENTRA ZA EVALUACIJU, CENTRA ZA AKREDITACIJU, CENTRA ZA PROFESIONALNI RAZVOJ ZAPOSLENIH U OBRAZOVANJU, CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH, CENTRA ZA UMETNIČKO OBRAZOVANJE I VASPITANJE, CENTRA ZA RAZVOJ PROGRAMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA I UDŽBENIKA I CENTRA ZA OBRAZOVANJE LICA KOJIMA JE POTREBNA POSEBNA DRUŠTVENA PODRŠKA

("Sl. glasnik RS", br. 73/2004)

1. Obrazuje se Komisija za popis imovine i deobni bilans Centra za evaluaciju, Centra za akreditaciju, Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Centra za umetničko obrazovanje i vaspitanje, Centra za razvoj programa obrazovanja i vaspitanja i udžbenika i Centra za obrazovanje lica kojima je potrebna posebna društvena podrška (u daljem tekstu: Komisija), koji su osnovani u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ("Službeni glasnik RS", br. 62/2003 i 64/2003).

Centri osnovani u skladu sa odredbama zakona iz stava 1 ove tačke sačiniće završne račune sa stanjem na dan stupanja na snagu Odluke o osnivanju Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Odluke o osnivanju Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

2. Zadatak Komisije je da izvrši popis imovine i deobni bilans Centra za evaluaciju, Centra za akreditaciju, Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Centra za umetničko obrazovanje i vaspitanje, Centra za razvoj programa obrazovanja i vaspitanja i udžbenika i Centra za obrazovanje lica kojima je potrebna posebna društvena podrška.

Pisani izveštaj o izvršenom popisu imovine i deobnom bilansu centara iz stava 1 ove tačke Komisija dostavlja Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete i sporta.

3. U Komisiju se imenuju:

1) Slavko Karavidić, koordinator u Ministarstvu prosvete i sporta;

2) dr Mile Sparić, savetnik u Ministarstvu prosvete i sporta;

3) Snežana Mikarić, saradnik za finansijsko-računovodstvene poslove u Centru za evaluaciju;

4) Gordana Čaprić, savetnik, koordinator u Centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju;

5) Radulka Urošević, saradnik za finansijsko-računovodstvene poslove u Centru za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih;

6) Ružica Stojiljković, načelnik u Ministarstvu finansija;

7) Miloje Obradović, rukovodilac Grupe za internu kontrolu u Ministarstvu prosvete i sporta;

8) Milena Milenković, viši referent u Ministarstvu prosvete i sporta.

4. Komisija će zadatak iz člana 2 ove odluke obaviti i dostaviti pisani izveštaj u roku od 15 dana od dana ukidanja centara iz tačke 1 ove odluke.

5. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".