REŠENJE
O REŽIMU SAOBRAĆAJA VOZILA KOJA SNABDEVAJU TERITORIJU GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 14/2004)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja vozila koja snabdevaju teritoriju grada Beograda, kao i vozila koja na toj teritoriji vrše redovno komunalno održavanje (odnošenje smeća, pranje ulica, održavanje vodovoda i kanalizacije, javne rasvete, uličnog zelenila itd.), utovar i istovar ostale robe i materijala.

Član 2

Snabdevanje vozilima iz člana 1 ovog rešenja, redovno komunalno održavanje (odnošenje smeća, pranje ulica, održavanje vodovoda i kanalizacije, javne rasvete, uličnog zelenila itd.), utovar i istovar ostalih roba i materijala, dozvoljeno je u vremenu od 20 do 7 časova u zoni ograničenoj ulicama Autoput - Bokeljska - Ustanička - Bulevar kralja Aleksandra - Batutova - Dimitrija Tucovića - Ruzveltova - Mije Kovačevića - 29. novembra - Cvijićeva - Đure Đakovića - Francuska - Dunavska - Bulevar vojvode Bojovića - Karađorđeva - Savska i ulicama na kojima se nalaze trase linija javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Član 3

Snabdevanje i redovno komunalno održavanje u smislu člana 2 ovog rešenja vrši se isključivo sa kolovoza. U ulicama gde se krajnja desna saobraćajna traka koristi za kretanje tramvaja snabdevanje se vrši sa trotoara, tako da slobodna širina trotoara namenjena za kretanje pešaka između parkiranog vozila kojim se vrši snabdevanje i unutrašnje ivice trotoara mora biti najmanje 1,6 m.

Sa saobraćajne trake kojom se kreću tramvaji snabdevanje se može vršiti izuzetno i to isključivo u vremenu od 01,00 do 3,30 časova.

Član 4

Vozila za snabdevanje iz člana 2 ovog rešenja moraju imati posebnu dozvolu, a komunalna vozila oznaku komunalnog preduzeća.

Član 5

Odredbe ovog rešenja ne odnose se na vozila komunalnih preduzeća za hitne intervencije na infrastrukturnoj mreži.

Član 6

Ovo rešenje objavljuje se u "Službenom listu grada Beograda", a stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja.