PRAVILNIK
O NAČINU PRIVATIZACIJE RADIO I/ILI TELEVIZIJSKIH STANICA LOKALNIH I REGIONALNIH ZAJEDNICA

("Sl. glasnik RS", br. 95/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način privatizacije radio i/ili televizijskih stanica lokalnih i regionalnih zajednica čiji su osnivači jedna ili više skupština opština ili skupština grada.

Član 2

Privatizacija radio i/ili televizijskih stanica iz člana 1 ovog pravilnika vrši se u skladu sa propisima kojima se uređuje privatizacija i radiodifuzija, a na način kojim se obezbeđuje kontinuitet u proizvodnji i emitovanju lokalnog informativno-obrazovnog programa.

Član 3

Privatizacija radio i/ili televizijskih stanica iz člana 1 ovog pravilnika vrši se prodajom kapitala tih radio i televizijskih stanica putem javnog tendera ili putem javne aukcije.

Postupak privatizacije sprovodi se u radio i televizijskim stanicama koje su uskladile svoj rad i poslovanje sa zakonom kojim se uređuje radiodifuzija.

Član 4

Ako se postupak privatizacije u radio i/ili televizijskim stanicama iz člana 1 ovog pravilnika sprovodi prodajom kapitala javnom aukcijom, kapital za prenos akcija zaposlenima bez naknade iznosi 30% kapitala koji se privatizuje, odnosno 15% kapitala koji se privatizuje ako se privatizacija sprovodi prodajom kapitala javnim tenderom.

Član 5

Kontinuitet u proizvodnji i emitovanju lokalnog informativno-obrazovnog programa iz člana 2 ovog pravilnika obezbeđuje se na taj način što se:

1) prodaja kapitala radio i/ili televizijskih stanica iz člana 1 ovog pravilnika vrši licu koje može biti imalac dozvole za emitovanje;

2) namena i delatnost preduzeća ne može se menjati do isteka dozvole za emitovanje radio i televizijskog programa;

3) mora dnevno obezbediti minimum četiri sata lokalnog informativno-obrazovnog programa u najslušanijim jutarnjim i večernjim terminima.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".