ODLUKA
O OBRAZOVANJU NARODNE KANCELARIJE PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 100/2004)

Član 1

Obrazuje se Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije (u daljem tekstu: Narodna kancelarija) za obavljanje operativnih, stručnih, analitičkih i savetodavnih poslova u cilju uspostavljanja neposredne dvosmerne komunikacije predsednika Republike Srbije sa građanima; saradnje sa državnim organima, službama, institucijama, udruženjima i organizacijama; prikupljanja i stimulisanja inicijativa, predloga i projekata; pomoći za rešavanje problema građana; sagledavanja očekivanja i stavova građana i na toj osnovi formulisanja prioriteta, približavanja institucije predsednika Republike Srbije građanima i obavljanje drugih poslova po nalogu predsednika Republike Srbije.

Član 2

Narodnom kancelarijom rukovodi direktor Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije (u daljem tekstu: direktor Narodne kancelarije).

Predsednik Republike Srbije postavlja i razrešava direktora Narodne kancelarije.

Direktor Narodne kancelarije ima, u pogledu složenosti posla, odgovornosti u radu, uslova rada, kao i načina utvrđivanja ličnih primanja, položaj izabranog lica.

Član 3

Sredstva za funkcionisanje Narodne kancelarije obezbeđuju se iz budžeta Republike Srbije i sredstava dobijenih od donacija.

Direktor Narodne kancelarije je naredbodavac za korišćenje sredstava koja su budžetom Republike Srbije predviđena za finansiranje Narodne kancelarije, kao i sredstava dobijenih od donacija.

Član 4

Direktor Narodne kancelarije donosi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Narodnoj kancelariji, donosi druga akta i odluke neophodne za funkcionisanje Narodne kancelarije i ostvarivanje prava i obaveza iz radnog odnosa i postavlja i razrešava lica u okviru Narodne kancelarije.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".