ODLUKA
O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE FRUŠKE GORE DO 2022. GODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 16/2004)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene Fruške gore do 2022. godine (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu Odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja obuhvaćenog Prostornim planom, na teritorijama opština: Bačka Palanka, Beočin, Inđija, Irig, Grad Novi Sad - opština Petrovaradin, Ruma, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci i Šid.

Član 3

Prostorni plan sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Grafički prikazi (referalne karte): osnovna namena površina i razmeštaj turističkih lokaliteta: mreža naselja, funkcija i javnih službi; plan infrastrukturnih sistema; prirodni resursi, zaštita životne sredine i prirodnih i kulturnih dobara, izrađeni su u razmeri 1:50.000.

Grafičke prikaze iz stava 2 ovog člana, izrađene u 14 primeraka, overava svojim potpisom pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 4

Prostorni plan se ostvaruje prostornim i urbanističkim planovima, planovima i programima razvoja i propisima i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje.

Član 5

Ugovor o implementaciji Prostornog plana zaključuje Republička agencija za prostorno planiranje, Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Zavod za zaštitu prirode Srbije - Odelenje u Novom Sadu, Javno preduzeće Nacionalni park "Fruška gora" i skupštine opštine: Bačka Palanka, Beočin, Inđija, Irig, Grad Novi Sad - opština Petrovaradin, Ruma, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci i Šid, kao i drugim učesnicima u realizaciji planskih rešenja.

Član 6

Po jedan primerak grafičkih prikaza iz člana 3 stav 2 ove Odluke čuva se trajno u Skupštini AP Vojvodine, skupštinama opština: Bačka Palanka, Beočin, Inđija, Irig, Grad Novi Sad - opština Petrovaradin, Ruma, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci i Šid, Ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja, a po dva primerka u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Analitičko-dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 7

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3 stav 2 ove Odluke imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 8

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove Odluke u roku od dve godine od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove Odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom Odlukom.

Član 9

Tekstualni deo prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu APV".

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu APV".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana koji je sastavni deo ove Odluke, objavljen je u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 16/2004, str. 262-425.