PRAVILNIK
O OBRASCIMA I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O PREBIVALIŠTU I BORAVIŠTU GRAĐANA

("Sl. glasnik SRS", br. 21/84 i 7/90)

Član 1

Ovim pravilnikom se propisuju obrasci i način vođenja evidencija prebivališta, boravišta, boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana i privremenog dolaska ili povratka građana u zemlju.

Član 2

Prijavljivanje, odnosno odjavljivanje prebivališta i prijavljivanje promene adrese stana vrši se na obrascu veličine 145 x 210 mm, izrađenom na bezdrvnoj hartiji bele boje (OBRAZAC 1). Obrazac se sastoji od dva dela, međusobno povezana poprečnom perforisanom linijom, od kojih prvi predstavlja prijavu, odnosno odjavu prebivališta i prijavu promene adrese stana, a drugi potvrdu o prijemu prijave, odnosno odjave prebivališta i prijave promene adrese stana.

Na poleđini prvog dela obrasca iz stava 1 ovog člana stoji napomena u vezi upisivanja podatka o pripadnosti narodu, odnosno narodnosti ili etničkoj grupi, prilikom prijavljivanja, odnosno odjavljivanja prebivališta:

(Građanin nije dužan da se izjašnjava kome narodu, odnosno kojoj narodnosti pripada, ni da se opredeljuje za pripadnost jednom od naroda, odnosno jednoj od narodnosti (član 170 stav 2 Ustava SFRJ; član 194 stav 2 Ustava SR Srbije).

Prijava, odnosno odjava prebivališta i prijava promene adrese stana sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje, odnosno odjavljuje; pol; ime jednog roditelja; dan, mesec i godina rođenja; opština i mesto (u daljem tekstu: mesto) rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; oznaka krvne grupe; mesto prebivališta; ulica i broj, slovo, broj ulaza, broj stana i sprat (u daljem tekstu: adresa); registarski broj lične karte i naziv organa od koga je izdata; zanimanje; pripadnost narodu, odnosno narodnosti ili etničkoj grupi; ime i prezime nosioca stanarskog prava odnosno sopstvenika stana; mesto i adresa ranijeg prebivališta; mesto u koje odlazi; mesto i datum podnošenja prijave, odnosno odjave i potpis podnosioca prijave, odnosno odjave.

Potvrda o prijemu prijave, odnosno odjave prebivališta i prijave promene adrese stana sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje, odnosno odjavljuje; dan mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; mesto i adresa koje lice prijavljuje ili odjavljuje kao prebivalište, odnosno promenu adrese stana; mesto i datum izdavanja potvrde o prijemu prijave, odnosno odjave; potpis službenog lica i mesto za pečat.

Obrazac iz stava 1 ovog člana popunjava se pisaćom mašinom ili štampanim slovima.

Član 3

Prijavljivanje, odnosno odjavljivanje boravišta građana vrši se na obrascu veličine 105 x 297 mm, izrađenom na polukartonskoj hartiji svetlozelene boje (OBRAZAC 2). Obrazac se sastoji od dva dela, međusobno povezana poprečnom perforisanom linijom, od kojih prvi predstavlja prijavu, odnosno odjavu boravišta, a drugi potvrdu o prijemu prijave, odnosno odjave boravišta.

Prijava, odnosno odjava boravišta sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje, odnosno odjavljuje; pol; ime jednog roditelja; dan, mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; oznaka krvne grupe; mesto prebivališta i adresa; registarski broj lične karte i naziv organa od koga je izdata; zanimanje; mesto i adresa boravišta; prezime i ime (naziv) davaoca smeštaja; datum dolaska u mesto boravišta i datum odlaska iz mesta boravišta; mesto i datum podnošenja prijave, odnosno odjave i potpis podnosioca prijave, odnosno odjave.

Potvrda o prijemu prijave, odnosno odjave boravišta sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje, odnosno odjavljuje; dan, mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; mesto i adresa koje građanin prijavljuje ili odjavljuje kao boravište; mesto i datum izdavanja potvrde o prijemu prijave, odnosno odjave; potpis službenog lica i mesto za pečat.

Obrazac iz stava 1 ovog člana popunjava se pisaćom mašinom ili štampanim slovima.

Član 4

Prijavljivanje boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju vrši se na obrascu veličine 145 x 210 mm, izrađenom na polukartonskoj hartiji svetloplave boje (OBRAZAC 3). Obrazac se sastoji od dva dela, međusobno povezana poprečnom perforisanom linijom od kojih prvi predstavlja prijavu boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju, a drugi potvrdu o prijemu prijave boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju.

Prijava boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje; pol; ime jednog roditelja; dan, mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; oznaka krvne grupe; mesto prebivališta i adresa; registarski broj lične karte i naziv organa od koga je izdata; broj putne isprave i naziv organa od koga je izdata; zanimanje; razlog odlaska u inostranstvo dužeg od 60 dana; datum, naziv mesta i države u koju odlazi; datum privremenog dolaska u zemlju; datum povratka u zemlju; mesto i datum podnošenja prijave i potpis podnosioca prijave.

Potvrda o prijemu prijave boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju, sadrži rubrike u koje se upisuju podaci: jedinstveni matični broj građana; ime i prezime lica koje se prijavljuje; dan, mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; datum odlaska u inostranstvo dužeg od 60 dana; naziv države u koju odlazi; datum privremenog dolaska u zemlju; datum povratka u zemlju; mesto i datum prijavljivanja; potpis službenog lica i mesto za pečat.

Obrazac iz stava 1 ovog člana popunjava se pisaćom mašinom ili štampanim slovima.

Član 5

Evidencija o boravištu građana kojima usluge smeštaja pružaju ugostiteljske organizacije udruženog rada, odmarališta, turističke i druge organizacije udruženog rada vodi se na obrascu veličine 297 x 420 mm u obliku knjige boravišta izrađene od specijalne stogramske hartije bele boje (OBRAZAC 4), u koji se upisuju podaci: redni broj; jedinstveni matični broj građana; ime i prezime korisnika usluga smeštaja; pol; ime jednog roditelja; dan, mesec i godina rođenja; mesto rođenja i republika, za lica rođena na teritoriji socijalističke autonomne pokrajine naziv pokrajine, a za lica rođena u inostranstvu naziv države; oznaka krvne grupe; registarski broj lične karte i naziv organa od koga je izdata; zanimanje; mesto prebivališta i adresa; sprat i broj sobe u koju je smešten korisnik usluga; datum dolaska; datum odlaska; napomena. U rubrici "napomena" upisuje se, između ostalog, ime i prezime samostalnog ugostitelja ili građanina koji pruža usluge smeštaja turistima i drugim licima posredstvom ugostiteljskih i drugih organizacija udruženog rada.

Knjiga boravišta je izrađena u tvrdom povezu, sa numerisanim stranama, izuzev prve i poslednje, a listovi su prošiveni jemstvenikom čiji su krajevi spojeni otiskom pečata u pečatnom vosku, na poslednjoj nenumerisanoj strani. Na koricama je odštampan naziv "Knjiga boravišta", a na prvoj nenumerisanoj strani isti naziv i mesta gde se upisuju: naziv i sedište organizacije udruženog rada koja vodi knjigu boravišta; datum prvog upisa sa oznakom prvog rednog broja i datum poslednjeg upisa sa oznakom poslednjeg rednog broja; potpis službenog lica i mesto za pečat; zabeleška "Knjiga boravišta ima... (i slovima) ... numerisanih strana", koju overava nadležni sekretarijat, odnosno odeljenje za unutrašnje poslove opštine na čijoj teritoriji organizacija udruženog rada ima sedište, potpisom ovlašćenog lica i pečatom organa; mesto i datum overe.

Knjiga boravišta se može voditi za više godina, s tim što se sa 31. decembrom svaka godina posebno zaključuje stavljanjem ispod poslednjeg upisa zabeleške "Zaključeno sa rednim brojem... (i slovima)... godine". Zabelešku potpisuje sa leve strane odgovorni radnik, a sa desne rukovodilac organizacije udruženog rada i overava pečatom.

Preostali nepopunjeni deo lista se precrtava dvema unakrsnim crtama, a upisivanje za sledeću godinu vrši se na prvoj narednoj strani pod rednim brojem jedan. Izuzetno, upisivanje podataka o izvršenim odjavama boravišta, odnosno popunjavanju rubrika "datum odlaska", vrši se i posle zaključenja godine.

Knjiga boravišta se čuva pet godina od dana poslednjeg upisa.

Član 6

Po prijemu prijave, odnosno odjave prebivališta i prijave promene adrese stana ovlašćeno službeno lice će sravniti podatke iz prijave, odnosno odjave sa podacima u ličnoj karti, popuniti potvrdu o prijemu prijave, odnosno odjave, overiti potpisom i pečatom i uručiti podnosiocu, a podatke iz prijave, odnosno odjave, uneće u karton o evidenciji prebivališta.

Kada građanin prijavljuje, odnosno odjavljuje prebivalište i prijavljuje promenu adrese stana za svoju maloletnu decu, ovlašćeno službeno lice će sravniti podatke iz prijave, odnosno odjave sa podacima u izvodu iz matične knjige rođenih i podacima u ličnoj karti roditelja.

Uz prijavu prebivališta ovlašćeno službeno lice će zatražiti potvrdu o odjavi ranijeg prebivališta, a podatak o mestu i adresi novog prebivališta upisaće u ličnu kartu.

Član 7

Po prijemu prijave boravišta ovlašćeno službeno lice će sravniti podatke iz prijave sa podacima u ličnoj karti, odnosno drugoj ispravi kojom se može utvrditi identitet maloletnog lica, popuniti potvrdu o prijemu prijave, overiti je potpisom i pečatom i uručiti podnosiocu, a prijavu će odložiti u kartoteku.

Po prijemu odjave boravišta, ovlašćeno službeno lice će na poleđini prijave, odnosno potvrde upisati datum odjave, overiti je na način iz stava 1 ovog člana i vratiti podnosiocu.

Prijava boravišta na kojoj je upisana odjava, izdvaja se i u pasivnoj kartoteci čuva šest meseci.

Član 8

Po prijemu prijave boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, ovlašćeno službeno lice će sravniti podatke sa podacima u ličnoj karti i putnoj ispravi, popuniti potvrdu o prijemu prijave, overiti potpisom i pečatom i uručiti podnosiocu, a prijavu odložiti u kartoteku.

U slučaju privremenog dolaska ili povratka u zemlju, ovlašćeno službeno lice će tu činjenicu upisati na poleđini prijave odlaska u inostranstvo dužeg od 60 dana, kao i na poleđini potvrde koju će overiti na način iz stava 1 ovog člana i vratiti podnosiocu.

Na način iz st. 1 i 2 ovog člana ovlašćeno službeno lice postupa i u slučaju prijave boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju maloletne dece. Ukoliko maloletno lice nema ličnu kartu ovlašćeno službeno lice će sravniti podatke iz prijave sa podacima u izvodu iz matične knjige rođenih.

Po unošenju podataka o povratku građanina u zemlju prijava se izdvaja i u pasivnoj kartoteci čuva pet godina.

Član 9

Po prijemu prijave, odnosno odjave boravišta građana kojima usluge smeštaja pružaju ugostiteljske organizacije udruženog rada, odmarališta, turističke i druge organizacije udruženog rada, odgovorni radnik će na osnovu lične karte, odnosno druge isprave kojom se može utvrditi identitet maloletnog lica, odmah upisati u knjigu boravišta podatke o građaninu.

Podaci o građaninu koji su uneti u knjigu boravišta ne mogu se brisati, već će se pogrešno napisan podatak precrtati vodoravnom linijom tako da ostane čitak, a u istoj rubrici upisaće se podatak koji je tačan.

Po prijemu prijave, odnosno odjave boravišta građana koji koriste usluge smeštaja kod samostalnih ugostitelja ili lica koja pružaju usluge smeštaja turistima ili drugim licima, bez posredstva organizacija iz stava 1 ovog člana, lice koje pruža usluge smeštaja će postupiti na način iz člana 7 st. 1 i 2 ovog pravilnika, s tim što će potvrdu o izvršenoj prijavi, odnosno odjavi overiti svojim potpisom, registarskim brojem lične karte i nazivom organa od koga je izdata, a prijavu, odnosno odjavu dostaviće odmah, a najkasnije u roku od 24 časa nadležnom sekretarijatu, odnosno odeljenju za unutrašnje poslove opštine na čijoj teritoriji lice koje pruža usluge smeštaja ima prebivalište.

Član 10

Posebna evidencija o prebivalištu građana i promeni adrese stana vodi se na obrascima kartona o izdatoj ličnoj karti, bez fotografije, otiska prsta i potpisa prijavioca.

Na način iz stava 1 ovog člana formira se karton za maloletna lica i za lica koja prijavljuju prebivalište, a ne vrše zamenu lične karte.

Član 10a

U evidenciji o prebivalištu građana koja se vodi u evidenciji o izdatim ličnim kartama i u evidenciji iz člana 10 stav 1 ovog pravilnika, podaci o pripadnosti narodu, odnosno narodnosti ili etničkoj grupi, promeni ličnog imena i državljanstva, kao i činjenica smrti upisuju se u rubriku "napomena" u obrascu kartona o izdatoj ličoj karti.

Član 11

Ako građanin odjavi prebivalište, kao i u slučaju smrti građanina, karton iz člana 10 ovog pravilnika se izdvaja i u pasivnoj kartoteci čuva pet godina.

Član 12

Podaci o stupanju građanina na izdržavanje kazne zatvora ili zavodske mere i podaci o otpuštanju građanina sa izdržavanja kazne zatvora ili zavodske mere upisuju se u rubriku "napomena" na posebnom obrascu kartona o izdatoj ličnoj karti, koji se prilaže uz karton o evidenciji prebivališta.

Po unošenju podataka o otpuštanju građanina sa izdržavanja kazne zatvora ili zavodske mere, karton iz stava 1 ovog člana odmah se izdvaja i u posebnoj pasivnoj kartoteci čuva najduže šest meseci, a zatim komisijski uništava.

Član 13

Gradski sekretarijat za unutrašnje poslove grada Beograda, odnosno zajednički sekretarijat za unutrašnje poslove - sekretarijat, odnosno odeljenje za unutrašnje poslove u opštini može evidenciju o prijavljivanju, odnosno odjavljivanju prebivališta i prijavljivanju promene adrese stana, prijavljivanju boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju, smrti građanina i stupanju, odnosno otpuštanju građanina sa izdržavanja kazne zatvora ili zavodske mere voditi na sredstvima za automatsku obradu podataka, po jedinstvenoj metodologiji za sve organe unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: jedinstvena evidencija).

Podaci i nastale promene se obrađuju i u jedinstvenu evidenciju unose odmah, a najkasnije u roku od osam dana.

Član 14

Podatke iz jedinstvene evidencije koriste za potrebe iz svog delokruga rada svi organi unutrašnjih poslova.

Podaci iz jedinstvene evidencije koriste se svakodnevno, a pregled zbirnih podataka sačinjava najmanje jednom godišnje, u januaru mesecu tekuće za prethodnu godinu.

U pasivi se podaci iz jedinstvene evidencije čuvaju trajno, izuzev podataka o stupanju i otpuštanju građanina sa izdržavanja kazne zatvora ili zavodske mere, sa kojima se postupa shodno članu 12 stav 2 ovog pravilnika.

Član 15

Obrasci 1 do 4 su odštampani uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Član 16

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascima i načinu vođenja evidencije prebivališta i boravišta građana ("Službeni glasnik SR Srbije", broj 24/70).

Član 17

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Socijalističke Republike Srbije".

 

Obrazac broj 1

PRIJAVA-ODJAVA PREBIVALIŠTA-PROMENA ADRESE STANA

Popunjavati pisaćom mašinom ili štampanim slovima

JEDINSTVENI MATIČNI BROJ GRAĐANA

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

Ime i prezime lica koje se prijavljuje - odjavljuje

 

 

 

Pol

 

Ime jednog roditelja

 

Dan, mesec i godina rođenja

 

 

 

Opština, mesto, SR-SAP rođenja, a za lica rođ. u inos. i država

 

krvna gr.

 

 

 

PREBIVALIŠTE KOJE SE PRIJAVLJUJE-ODJAVLJUJE-NOVA ADRESA STANA

Opština

 

Mesto i naselje

 

 

 

Ulica

Broj

Sl.

Ul.

Sprat

Stan

 

 

 

 

 

 

Registarski broj lične karte i organ od koga je izdata

 

Zanimanje

 

Pripadnost narodu-narodnosti-et. grupi(1)

 

 

 

Ime i prezime nosioca stanarskog prava-sopstvenika stana

 

RANIJE PREBIVALIŠTE

Opština i mesto

 

Ulica

Broj

Sl.

Ul.

 

 

 

 

 

 

KUDA ODLAZI

Opština

 

Mesto

 

 

 

Mesto

Datum prijave

 

Podnosilac prijave

 

 

 

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

POTVRDA O PRIJEMU PRIJAVE-ODJAVE PREBIVALIŠTA-PROMENE ADRESE STANA

JEDINSTVENI MATIČNI BROJ GRAĐANA

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

Ime i prezime

 

Dan, mesec i god. rođenja

 

 

 

Opština, mesto, SR-SAP rođenja, a za lica rođ. u inos. i država

 

PRIJAVLJUJE-ODJAVLJUJE PREBIVALIŠTE-PROMENU ADRESE STANA

Opština, mesto, ulica

Broj

Sl.

Ul.

 

 

 

 

Mesto

Datum

 

Potp. ovlaš. služb. lica

 

 

M.P.

 

POLEĐINA OBRASCA

1) Napomena u vezi upisivanja podataka o pripadnosti narodu - narodnosti - etničkoj grupi prilikom prijavljivanja, odnosno odjavljivanja prebivališta:

Građanin nije dužan da se izjašnjava kome narodu, odnosno kojoj narodnosti pripada ni da se opredeljuje za pripadnost jednom od naroda, odnosno jednoj od narodnosti (član 170 stav 2 Ustava SFRJ; član 194 stav 2 Ustava SR Srbije).

 

Obrazac broj 2

PRIJAVA-ODJAVA BORAVIŠTA

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I
Jedinstveni matični broj građana

  1  IME I PREZIME

 

  2  POL

 

  3  Ime jednog roditelja

 

  4  Dan, mesec i godina rođenja

 

  5  Opština, mesto rođenja, SAP-SR /za lica rođena u inostranstvu i država/

 

  6  Oznaka krvne grupe

 

  7  Opština, mesto prebivališta i adresa

 

  8  Registarski broj LK i od koga je izdata

 

  9  Zanimanje

 

10  Opština, mesto i adresa boravišta

 

11  Ime i prezime /naziv/ davaoca smeštaja

 

12  Datum dolaska

 

13  Datum odlaska

 

 

U _____________________

Podnosilac prijave,

_________19___ godine

__________________________

_____________________________________________________

 

POTVRDA O PRIJEMU PRIJAVE-ODJAVE BORAVIŠTA

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I
Jedinstveni matični broj građana

Za ___________________________________________________
                           Ime i prezime

______________________  __________________
    dan, mesec i god. rođ.           mesto rođenja

                SR-
__________________  SAP  _________________________

      opština za lica rođ. u inos. država

koji prijavljuje-odjavljuje

boravište u ________________       ____________________
                            ulica                                        broj

U _____________________

Potpis službenog lica,

_________19___ godine

__________________________

M.P.

 

Obrazac broj 3

PRIJAVA BORAVKA U INOSTRANSTVU DUŽEG OD 60 DANA -
PRIVREMENOG DOLASKA-POVRATKA U ZEMLJU

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

I_I

Jedinstveni matični broj građana

1.

IME I PREZIME

 

 

 

2.

Pol

 

    I_I

3.

Ime jednog roditelja

 

 

 

4.

Dan, mesec i god. rođenja

 

     I_I_I_I_I_I_I_I

5.

Opština, mesto, SAP-SR rođenja/ za lica rođena u inostranstvu i država/

Opština

 

I_I_I_I_I

Mesto

 

I_I_I_I

SAP; SR; država

 

I_I_I_I

6.

Oznaka krvne grupe

 

 

I_I

7.

Opština, mesto prebivališta, ulica, broj, slovo, broj ulaza, broj sprata i stana

Opština

 

I_I_I_I_I

Mesto

 

I_I_I_I

Ul. i br.

 

 

I_I_I_I_I_I          I_I    

  I_I       I_I_I      I_I_I

8.

Registarski broj lične karte i od koga je izdata

 

 

I_I_I_I_I

9.

Broj putne isprave i od koga je izdata

 

 

I_I_I_I_I

10.

Zanimanje

 

 

I_I_I_I_I

11.

Razlog odlaska

 

 

I_I

12.

Datum odlaska

 

 

I_I_I_I_I_I_I

13.

Naziv mesta i države odlaska

Mesto

 

I_I_I_I_I

Država

 

I_I_I_I

14.

Datum privremenog dolaska u zemlju

 

 

I_I_I_I_I_I_I

15.

Datum povratka u zemlju

 

 

I_I_I_I_I_I_I

 

U _________________________________________

_________________________________

__________________19___. godina

Podnosilac prijave

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

POTVRDA O PRIJEMU PRIJAVE BORAVKA U INOSTRANSTVU
DUŽEG OD 60 DANA-PRIVREMENOG DOLASKA-POVRATKA U ZEMLJU

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I
Jedinstveni matični broj građana

Za ________________________________________________     ____________________________________
                                  ime i prezime                                                               dan, mesec i godina rođenja

                          SR-
__________________________________________ _____________________________ SAP_________________________________

mesto rođenja opština                               /za lica rođ. u inos.-država/

koji-a prijavljuje odlazak-privremeni dolazak-povratak u zemlju

___________________________________________    U-IZ            _________________________________
        datum odlaska-privre. dolaska-povratka                                                     naziv države

U ____________________________________________

 

_____________________________19___. godina

______________________________________

M.P.

Potpis službenog lica

 

Obrazac broj 4

Redni broj

Jedinstveni matični broj građana

Ime i prezime korisnika usluga smeštaja

Pol

Ime jednog roditelja

Dan, mesec i godina rođenja

Opština i mesto rođenja SAP-SR /za lica rođena u inostranstvu i država

Oznaka krvne grupe

Registarski broj lične karte i naziv organa od koga je izdata

Zanimanje

Opština, mesto prebivališta i adresa

Sprat i broj sobe

Datum dolaska

Datum odlaska

NAPOMENA

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15