REŠENJE
O REŽIMU SAOBRAĆAJA U ZONI ULICE KNEZA MIHAILA

("Sl. list grada Beograda", br. 28/2004)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja u zoni ulice Kneza Mihaila, i to u ulicama: Kneza Mihaila, Sremskoj, Maršala Birjuzova od Sremske do garaže, na Obilićevom vencu, od Zmaj Jovine do Knez Mihailove, na Trgu republike od Vasine do Knez Mihailove, u Čika Ljubinoj, Laze Pačua, Marka Leka, Zmaj Jovinoj od Vasine do Obilićevog venca, Đure Jakšića, Deliskoj, Vuka Karadžića - od Cara Lazara do Studentskog trga; Uskočkoj, 1.300 kaplara, Uskočkom sokačetu, Nikole Spasića, Kralja Petra I od Kneza Sime Markovića do Kosančićevog venca, Rajićevoj od Gračaničke do Knez Mihailove, Pariskoj - slepi deo do Knez Mihailove i Nušićevoj od Moše Pijade do Terazija, u daljem tekstu pešačka zona.

Član 2

Zabranjuje se saobraćaj svih vozila u ul. Kneza Mihaila, na Trgu republike, u Zmaj Jovinoj od Obilićevog venca do Čika Ljubine, Laze Pačua i Kralja Petra između Kneza Sime Markovića i Kosančićevog venca.

U ostalim ulicama pešačke zone iz člana 1 ovog rešenja zabranjuje se saobraćaj svih vozila od 00 do 24 časa, osim vozilima za snabdevanje i komunalnim vozilima od 00 do 9 časova.

Član 3

Izuzetno od odredaba člana 2 stav 2 ovog rešenja Sekretarijat za saobraćaj može izdati dozvolu za ulazak vozila u ulice pešačke zone za posebne potrebe.

Posebne potrebe u smislu prethodnog stava, mogu biti: ulazak vozila teških invalida koji stanuju u pešačkoj zoni, prevoz i utovar - istovar hleba, novca i vrednosnih papira, vozila inspekcijskih organa i sl.

Član 4

Vozila iz člana 3 čiji ulazak u pešačku zonu ima trajni karakter moraju biti obeležena posebnom oznakom, nalepnicom koju uz naknadu izdaje Sekretarijat za saobraćaj.

Član 5

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi rešenje Sekretarijata za saobraćaj IV-03 broj 346.12-686/97 ("Službeni list grada Beograda", broj 13/97) i izmena i dopuna rešenja o režimu saobraćaja u zoni Knez Mihailove ulice IV-03 broj 346.12-20/98 od 19. januara 1998. godine ("Službeni list grada Beograda", broj 1/98).

Član 6

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".