ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PRIPREMU IZVEŠTAJA O POSLEDICAMA PRIMENE ZAKONA O USPOSTAVLJANJU REGISTRA PRAVA NA NEPOKRETNU IMOVINU NA KOSOVU I METOHIJI

("Sl. glasnik RS", br. 108/2004)

1. Obrazuje se Komisija za pripremu Izveštaja o posledicama primene Zakona o uspostavljanju Registra prava na nepokretnu imovinu na Kosovu i Metohiji (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadatak Komisije je da ispita sve pravne, ekonomske i političke posledice nastale primenom Zakona o uspostavljanju Registra prava na nepokretnu imovinu, koji je donela Skupština Kosova, i o tome podnese Izveštaj Vladi Republike Srbije, s predlogom mera koje treba preduzeti da se na Kosovu i Metohiji zaštiti imovina pripadnika srpske nacionalne zajednice, Srpske pravoslavne crkve, spomenika kulture i Republike Srbije.

3. Predsednika i članove Komisije imenovaće Vlada Republike Srbije posebnim rešenjem.

4. Komisija u svom radu može koristiti stručnu pomoć odgovarajućih međunarodnih organizacija i institucija i tražiti podatke, obaveštenja i izveštaje od državnih organa i organizacija.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Ministarstvo finansija i Republički geodetski zavod.

6. Rad na pripremi izveštaja iz tačke 2 ove odluke Komisija će završiti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".