ODLUKA
O NAČINU UREĐIVANJA I IZDAVANJA STENOGRAFSKIH BELEŽAKA SA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE I CRNE GORE

("Sl. list SCG", br. 52/2004)

Član 1

U Skupštini Srbije i Crne Gore uređuju se, izdaju i čuvaju stenografske beleške sa sednica Skupštine Srbije i Crne Gore (u daljem tekstu: stenografske beleške).

Stenografske beleške se izdaju u jednom izdanju, na jeziku i pismima koji su u službenoj upotrebi u državama članicama.

Član 2

Stenografske beleške sadrže ceo tok debate na sednici Skupštine Srbije i Crne Gore (u daljem tekstu: Skupština).

Uz stenografske beleške se objavljuje i njihov sadržaj. U sadržaju stenografskih beležaka se navode tačke dnevnog reda, imena učesnika u raspravi o svakoj tački dnevnog reda, kao i sva pitanja koja se razmatraju pre prelaska na dnevni red.

Član 3

Do izdavanja stenografskih beležaka sa sednica Skupštine koriste se privremene stenografske beleške.

Član 4

Govornik na sednici Skupštine može da traži da se u njegovom izlaganju izvrše izmene u privremenim stenografskim beleškama redakcijske prirode. Ovim izmenama ne može se menjati smisao i suština izlaganja.

Govornik na sednici Skupštine može izmene u privremenim stenografskim beleškama dostaviti najkasnije u roku od tri dana od dana završetka sednice, a ako su mu dostavljene poštom - u roku od tri dana od dana prijema. Ako u ovom roku nije dostavio izmene, smatra se da ih nema.

Član 5

Privremene stenografske beleške, po isteku roka predviđenog za podnošenje zahteva iz člana 4 stav 2 ove odluke i zauzimanja stava u vezi sa podnetim zahtevima za izmene, služe kao osnova za izradu i izdavanje stenografskih beležaka.

Član 6

Stručne i druge poslove u vezi sa uređivanjem, izdavanjem, distribucijom i čuvanjem stenografskih beležaka obavlja Služba Skupštine.

Član 7

U Skupštini se čuvaju: tri primerka privremenih stenografskih beležaka i pet primeraka izdatih stenografskih beležaka.

Član 8

Izdate stenografske beleške dostavljaju se korisnicima prema spisku i tiražu koji utvrđuje generalni sekretar Skupštine.

Član 9

O načinu vođenja, uređivanja, izdavanja i čuvanja stenografskih beležaka, o njihovom dostavljanju korisnicima u toku trajanja i po završetku sednica Skupštine, o obavljanju stručnih i drugih poslova, generalni sekretar Skupštine donosi posebno uputstvo.

Član 10

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o načinu uređivanja i izdavanja stenografskih beležaka sa sednica veća Skupštine SFRJ ("Službeni list SFRJ", br. 13/79).

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Srbije i Crne Gore".