PRAVILNIK
O SADRŽAJU OBRAZACA I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O OSTVARIVANJU VASPITNO-OBRAZOVNOG RADA U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI

("Sl. glasnik RS", br. 45/97)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj obrazaca i način vođenja evidencije o ostvarivanju vaspitno-obrazovnog rada u predškolskoj ustanovi.

Član 2

U ostvarivanju vaspitno-obrazovnog rada u predškolskoj ustanovi vode se evidencije u skladu sa zakonom, i to:

1) knjiga rada medicinske sestre-vaspitača - Obrazac broj 1;

2) knjiga rada vaspitača - Obrazac broj 2;

3) dnevnik rada stručnih saradnika - Obrazac broj 3.

Obrasci iz stava 1 ovog člana odštampani su uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Član 3

Knjiga rada medicinske sestre-vaspitača sadrži evidenciju o: detetu (ime i prezime, datum rođenja, adresa stana i telefon, broj članova porodice, broj dece u porodici i datum upisa i ispisa); roditeljima (ime i prezime, vrsta stručne spreme, naziv preduzeća - ustanove u kojima su zaposleni i kod koga dete živi i telefon); prozivniku (svakodnevna evidencija pohađanja predškolske ustanove), frekvenciji oboljevanja dece u vaspitno-obrazovnoj grupi; radu sa decom (programiranje nege i vaspitnog rada); realizaciji nege i vaspitnog rada; zapažanjima u vaspitnoj grupi; saradnji sa porodicom (program saradnje sa porodicom, roditeljski sastanci i evidencija o prisustvovanju sastancima i individualni grupni razgovori); stručnom usavršavanju medicinskih sestara-vaspitača (stručna veća, stručni aktivi, radne grupe, seminari i razmena iskustva).

Knjiga rada medicinske sestre-vaspitača, vodi se za svaku školsku godinu, u obliku knjige sa tvrdim koricama, veličine 25x35 cm.

Kada se vaspitni rad izvodi i na jeziku narodnosti, evidencija se vodi i na jeziku te narodnosti, odnosno dvojezično, zavisno od jezika na kome se izvodi vaspitno-obrazovni rad.

Član 4

Knjiga rada vaspitača sadrži evidenciju o: detetu (prezime i ime, datum rođenja, adresa stana i telefon, broj članova u porodici, broj dece u porodici, datum upisa i ispisa); roditeljima (prezime i ime, stručna sprema, naziv preduzeća - ustanove u kojima su zaposleni i kod koga dete živi i telefon); prozivniku (svakodnevna evidencija pohađanja predškolske ustanove); planiranju i evaluaciji vaspitno-obrazovnog rada; stručnom usavršavanju.

Knjiga rada vaspitača, vodi se za svaku školsku godinu u obliku knjige sa tvrdim koricama, veličine 25x35 cm.

Kada se vaspitno-obrazovni rad izvodi i na jeziku narodnosti, evidencija se vodi i na jeziku te narodnosti, odnosno dvojezično, zavisno od jezika na kome se izvodi vaspitno-obrazovni rad.

Član 5

Dnevnik rada stručnog saradnika sadrži evidenciju o: vaspitnim grupama dece (naziv radne jedinice - objekta, broj vaspitnih grupa i broj upisane dece prema uzrasnim grupama); programiranju i planiranju i evaluaciji rada stručnog saradnika na unapređivanju vaspitno-obrazovnog rada (izvod iz godišnjeg programa rada pedagoško-psihološke službe); mesečno programiranje, nedeljno planiranje i mesečna evaluacija rada stručnog saradnika i godišnji izveštaj o radu stručnog saradnika u unapređivanju vaspitno-obrazovnog rada.

Dnevnik rada stručnog saradnika vodi se za svaku školsku godinu u obliku knjige sa tvrdim koricama veličine 30x20 cm.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Obrasci br. 1, 2 i 3 koji su sastavni deo ovog pravilnika, kao i uputstva za njihovo popunjavanje, objavljeni su u "Sl. glasniku RS", br. 45/97, str. 952-983.